Frende Forsikring

Færre store skader demper store reiseutbetalinger | Historisk kvartal for Frende

Del

Færre storskader og bilskader demmer opp for et reiseforsikringsår utenom det vanlige. Frende Forsikring leverer historiske resultater både på liv og skade hittil i år.

Vegar Styve er konsernsjef i Frende Forsikring.
Vegar Styve er konsernsjef i Frende Forsikring.

Når to streker er satt under årets tredje kvartalsregnskap er det grunn til å klappe hverandre på skulderen i Frende-leiren.

- Det har vært et helt spesielt år, også resultatmessig. Resultatene så langt er fantastiske på tross av alt pandemien har medført, sier konsernsjef Vegar Styve i Frende.

Resultater 3. kvartal 2020 - hovedtrekk Q3-20 (Q3-19)

  • Bestandspremie i konsernet 30.09.2020 er MNOK 3 154 (3.069), en vekst på 3 %.
  • Resultat før skatt per 3. kvartal var MNOK 404,6 (272,4).
  • Skadeprosent for egenregning Skadevirksomheten var 73,0 (79,9 %)
  • Erstatningsandel i livvirksomheten var 59 (61 %)
  • Kostnadsprosent skadevirksomhet var 16,8 % (17,8 %)
  • Kostnadsandel livvirksomheten var 118,8 % (127 %)
  • Finansavkastning var MNOK 102,8 (194,7), tilsvarende 2,1 % (4,6 %).
  • Annualisert egenkapitalavkastning på 24,4 %

Konsernet Frende er eid av 15 solide sparebanker. Inn på eiersiden kommer også tre brannkasser fra Varig, som har meldt overgang fra Gjensidige. Tidligere i oktober ble det kjent at også de ti bankene som utgjør Lokalbank-alliansen, som tidligere samarbeidet med Eika, har inngått intensjonsavtale om fremtidig samarbeid og eierskap i Frende.

Nå leverer Frende Forsikring det beste forsikringstekniske kvartalsresultatet i skadeselskapets historie, med en forbedring i skadeprosenten på 7 prosentpoeng. Risikoresultat i livselskapet er historisk godt, og erstatningsandelen er 2 prosent bedre enn samme periode i fjor.

Store utbetalinger

- Også vi har hatt store utbetalinger på reiseforsikring, men færre storskader enn forventet og noen måneder med færre bilskader under nedstengningen, motvirket noenlunde økte erstatningskostnader på reise, sier Styve. De siste månedene har bilskadene vært over normalen for årstiden.

- Sannsynligvis fordi mange bruker bil heller enn buss. Det som påvirker frekvensen på bilskader er store og små uhell som skjer under kjøring til og fra jobb, bykjøring og parkeringsskader. Dette gir lav frekvens når aktiviteten i samfunnet er lav, høy frekvens når ekstra mange bruker bilen, sier han.

Alt i alt har ikke korona hatt de store påvirkningene på forsikringsresultatet i Frende totalt sett.

Rigget for fremtidige svingninger

- Det er fortsatt stor usikkerhet rundt hvordan pandemien påvirker økonomien totalt sett. Men Frende leverer gode resultater, er svært robust, og har kapital til å kunne tåle fremtidige svingninger i finans, mener finansdirektør Marius Fredheim. Også tiltak på lønnsomhet og for å øke kvaliteten på porteføljen gir positive virkninger. Selskapet har også begrenset veksten noe i franchisekanalen der lønnsomheten ikke har vært tilfredsstillende. Kundetilfredsheten derimot, er fremdeles svært høy.

- Nøkkelen er å levere gode løsninger, til de rette kundene, til den rette prisen. Vi satser på å nå enda flere av de gode bankkundene, samt å styrke distribusjonskraften ytterligere med brannkassene i Varig og de ti bankene fra Lokalbank-alliansen, sier konsernsjef Vegar Styve.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Vegar Styve er konsernsjef i Frende Forsikring.
Vegar Styve er konsernsjef i Frende Forsikring.
Last ned bilde

Dokumenter

Om Frende Forsikring

Frende Forsikring
Frende Forsikring
Jonsvollsgaten 2
5011 Bergen

55 15 36 00https://www.frende.no

Frende Forsikring har Norges mest fornøyde forsikringskunder og det beste skadeoppgjøret (EPSI 2020). Vi bryr oss litt ekstra om deg, ditt og dine! 

Helnorske Frende eies av solide sparebanker og brannkasser og har rådgivere landet rundt. Vi har over 300 ansatte ved hovedkontoret i Bergen, og rundt 270.000 privat- og bedriftskunder med forsikringsløsninger innen skadeforsikring og livsforsikring.

Følg pressemeldinger fra Frende Forsikring

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Frende Forsikring på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Frende Forsikring

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom