Statens vegvesen

Færre dødsulykker på MC

Del

4 mistet livet på MC så langt i år. Det er 11 færre enn på samme tid i fjor, da det var 15 omkomne motorsyklister ved utgangen av juli. Så langt i år er 42 omkommet på veiene. Dette viser de foreløpige ulykkestallene fra Statens vegvesen.

Gjennomsnittet de siste fem årene er ti drepte på MC. Tallene i år er historisk lave, og størsteparten av den totale nedgangen i omkomne fra i fjor handler om færre drepte motorsyklister.

-          Etter år med høye ulykkestall på MC, er det godt å se at vi i år opplever en markant nedgang. Men vi skal videre ned. I juli døde to av årets MC-ofre. Det er to for mange. Ambisjonen er at ingen mister livet i trafikken, sier Nils Karbø, fungerende divisjonsdirektør i Statens vegvesen.

12 døde på veiene i juli

Julitrafikken har krevd tolv dødsofre i år. Det er tre flere enn på samme tid i fjor.

Tre av de trafikkdrepte døde i utforkjøring på sykkel, der en av ulykkene var med elsparkesykkel. I fjor døde ingen på sykkel i juli, mens det de siste årene har vært et gjennomsnitt på to.

I juli døde også to personbilførere, en på moped, en i varebil, en tungbilsjåfør, en på traktor og en fotgjenger. Det var tre unge kvinner og ni menn som døde i ulykkene i juli.

Dominerende årsaker

Utforkjøringer var årsak i til de fleste ulykkene, mens fire var møteulykker.

Ulykker på veien i år

Hittil i år er det registrert 42 døde på norske veier etter årets syv første måneder. I 2020 døde 55 i samme periode.

-          Aldri har det vært færre drepte på norske veier ved utgangen av juli, sier Nils Karbø. Norge er verdens tryggeste land for trafikanter, men vi oppfordrer alle nå i de siste sommerukene om å respektere fartsgrensene, og tilpasse farten etter forholdene.

Kontakter

Pressevakt Transport og samfunn

* Trafikksikkerhet og ulykkesstatistikk
* Trafikktall
* Fotobokser/fartskontroll
* Skilt
* Bompenger
* Trafikkstyring og beredskap
* Teknologi
* Klima og miljø
* Plansaker
* Nasjonale turistveger (Pressekontakt: 91104480)
* Norsk vegmuseum (Pressekontakt: 61285250)

Tel:953 00 727pressetos@vegvesen.no

Bilder

Om Statens vegvesen

Statens vegvesen
Statens vegvesen
Postboks 1010 Nordre Ål
2605 Lillehammer

22 07 30 00http://www.vegvesen.no

Statens vegvesen arbeider for å skape et smart og sammenhengende transportsystem på vei for hele Norge. Det skal være enkelt å reise og transportere varer – på sikre veier tilpasset framtidens behov.

Følg pressemeldinger fra Statens vegvesen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Statens vegvesen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Statens vegvesen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom