Det Internasjonale Barnekunstmuseet

Fabeldyrene vender tilbake

Del

Utstilling og vernissage med 10 år gamle Eskild Hagemoen.

Et fabeldyr som er litt ekorn, litt øgle, litt løve, litt høne og litt bukk.
Et fabeldyr som er litt ekorn, litt øgle, litt løve, litt høne og litt bukk.

Lørdag 4 . juni åpner utstillingen «Fabeldyrene vender tilbake» med tegninger laget av Eskild Hagemoen. Vi ba Eskild fortelle litt om seg selv og hvordan alle de fantastiske tegningene han lager oppstår:

- Mitt navn er Eskild Hagemoen. Jeg er 10 år og jeg går i 4.klasse på Kastellet skole på Nordstrand i Oslo. På fritiden turner jeg, står på slalåm, men helst liker jeg å tegne. Jeg har likt å tegne helt siden jeg kunne holde i en blyant da jeg gikk i barnehagen.

Da jeg startet å tegne var jeg veldig inspirert av Øisteins blyant. Han tegner morsomme dyr ut i fra kruseduller og geometriske figurer Jeg har alle DVD filmene han har gitt ut. Da jeg begynte på skolen var jeg inspirert av Pokemon og andre japanske animasjonsfilmer. Jeg samlet Pokemon kort og var opptatt av de magiske kreftene de forskjellige figurene hadde. I de siste årene har jeg vært opptatt av Marvel-universet med amerikanske superhelter. Når jeg tegner er jeg opptatt av at jeg ikke skal kopiere inspirasjonskildene, men lage mine egne tolkninger av det jeg ser.

I utstillingen finner dere tegninger av dyr, fabeldyr og monstre. Når jeg tegner lager jeg en liten historie om vesenet jeg tegner inne i hodet mitt. Jeg bestemmer hva slags krefter og egenskaper vesenet har, hvor den lever og hva lags personlighet den har. I utstillingen har jeg skrevet litt om dette under hver tegning.

Jeg er ikke sikker på hva jeg ønsker å jobbe med når jeg blir voksen, men jeg har vurdert å bli animatør. Nå som er jeg er barn og har god fantasi lager jeg historier og utvikler figurer, når jeg blir voksen og har lært mer om data kan jeg lage filmer. Tiden får vise hva som skjer.

Da vi spurte ham om dyret vi ser i hovedbildet, svarte Eskild dette:

- Tegningen viser et fabeldyr som er litt ekorn, litt øgle, litt løve, litt høne og litt bukk. 
Det som er bra med å stamme fra så mange dyr er at man tar med seg de beste egenskapene fra alle dyreartene. På denne måten blir man et superdyr som blir så sterk og mektig at man stiger opp fra den vanlige verden og inn i eventyrene. Dette fabeldyret har ingen andre superkrefter enn at det er veldig vakkert. Det er så vakkert at alle de andre fabeldyrene blir helt stumme av beundring. På den måten får den alltid viljen sin. Det er kanskje den beste superkraften man kan ha?


Program lørdag 4. juni

Markering / åpning kl 13.30.

Gratis inngang på museet fra kl 13.00-14.00.

Kunstneren vil være tilstede.

Utstillingen vises t.o.m. 21.8.2016

http://www.barnekunst.no/fabeldyret-vender-tilbake-utstilling-med-eskild-hagemoen-10/

Hjertelig velkommen!

Kontaktperson; Angela Goldin, direktør ved Barnekunstmuseet; tel. 22691777 el. 90918247

www.barnekunst.no

post@barnekunst.no

Åpent; lørdag/søndag kl. 11-16 og tirsdag, onsdag, torsdag kl. 09.30-14.00

Bilder

Et fabeldyr som er litt ekorn, litt øgle, litt løve, litt høne og litt bukk.
Et fabeldyr som er litt ekorn, litt øgle, litt løve, litt høne og litt bukk.
Last ned bilde
Eskild Hagemoen (10) Norge.
Eskild Hagemoen (10) Norge.
Last ned bilde

Lenker

Om Det Internasjonale Barnekunstmuseet

Det Internasjonale Barnekunstmuseet
Det Internasjonale Barnekunstmuseet
Lille Frøens vei 4
0371 OSLO

22 69 17 77http://www.barnekunst.no
* Det Internasjonale Barnekunstmuseet i Oslo ble grunnlagt i 1986, og forvalter en samling fra over 180 land laget av barn og unge opptil 18 år. Museet samler, bevarer, formidler og forsker på kulturelle ytringer av barn og unge. – Museet ble etablert i 1986 av Stiftelsen Barnas, Historie, Kunst og Kultur. Filmkunstner Rafael Goldin (1920-1994) og hans kone, lege Alla Goldin (1938-2007) står bak museets idé og unike samling.

 

Følg saker fra Det Internasjonale Barnekunstmuseet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Det Internasjonale Barnekunstmuseet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Det Internasjonale Barnekunstmuseet

Clear Channel samarbeider med Barnekunstmuseet!2.5.2019 08:52:49 CESTPressemelding

Det Internasjonale Barnekunstmuseet samarbeider med Clear Channel og viser for første gang internasjonal barnekunst i rundt i Oslo’s gater. Barnekunsten fra museets permanente samling vises 30 ulike steder i hovedstaden ila april-mai 2019 måned ved bla.; Majorstuen, Homansbyen, Frogner, Aker Brygge, Tjuvholmen, Rådhusplassen, Gamle Oslo, Ila, Thorsov, Grünerløkka, Tøyen, Ekkeberg, Oslo City, Kampen, Gamle Oslo, Sofienberg, Oslo S, m.m. – Barn er et folk, sier man. Men et folk eksisterer ikke uten kultur. Barn er et folk som hører fremtiden til. Og da må dette folk ha rett til sitt eget språk, sin egen kultur, sin kunst og sin historie. – museets grunnlegger & filmregissør Rafael Goldin (1920-1994)- Barnekunstmuseet har like stor appell til barn som til voksne. Museets samling bygger på tanken om at barna selv skal uttale seg og komme til orde. Alle har vært barn en gang! - museets direktør, Angela Goldin- Det er mange museer for barn, men Oslo har et museum av barn. - New York Times (1

26.08. Barnekunstmuseet inviterer til gratis konsert med Unge Folkemusikere i Oslo (UFO) på Tjuvholmen!22.8.2018 08:55:00 CESTPressemelding

Barnekunstmuseet ønsker velkommen til gratis konsert med Unge Folkemusikere i Oslo på Tjuvholmen. Søndag 26. august 2018 kl. 14.00 sted; Barnekunstmuseets POP UP galleri Tjuvholmen (vis a vis Astrup Fearnley Museet) Om UFO: Unge Folkemusikere i Oslo er en gruppe med barn og unge som spiller fele og synger folkemusikk. Gruppa består av ca 15-20 barn i alderen 8 til 18 år. De øver hver tredje uke på Marienlyst skole og spiller og synger folkemusikk fra både Østlandet og andre deler av Norge. I tillegg til de faste øvingene deltar de på mange eksterne arrangementer, og det siste året har de spilt på Riksscenen, Musikkfest Oslo, Barnas Dag i Follo, Universitetets Aula, Oslo Rådhus, Vigelandsparken, Lillomarka – i tillegg til å ha spilt til dans mange ganger og deltatt i Oslokappleiken. Adresse: Tjuvholmen allé 25, 0252 Oslo (rett v/ Tjuvtitten tårn) Åpningstid på Tjuvholmen: Mandag stengt Tirsdag 12-17 Onsdag 12-17 Torsdag 12-17 Fredag 12-17 Lørdag 12-17 Søndag12-17

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom