Schage Eiendom

EY flytter til Stortorvet 7

Del

Etter 20 år i Bjørvika, flytter EY i Oslo til Stortorvet 7. Som et av Norges ledende kompetansehus, ønsket EY å finne et nytt Oslo-kontor som tilbyr både fleksibilitet og fornyelse. Samarbeidet med Schage Eiendom og Spaces vil sikre nettopp dette.

-Vi er stolte over at EY valgte Stortorvet 7 som deres nye adresse i Oslo. Ikke minst er vi fornøyd over partnerskapet mellom EY, Spaces og Schage, som vil møte EYs behov for fleksibilitet, sier Egil Svoren, administrerende direktør i Schage Eiendom AS. 

-Vi er veldig fornøyd med denne nye avtalen. Parallelt med signering av avtalen med utleier Schage Eiendom, har vi også inngått en avtale med IWG Spaces (Regus) som gir oss tilgang til møteroms- og coworking fasiliteter i våre nye lokaler. Avtalen gir videre alle Oslo ansatte tilgang til Spaces coworking fasiliteter i både Oslo og resten av verden, hvilket gir oss alle en betydelig fleksibilitet i hverdagen, sier Christin Bøsterud, administrerende direktør i EY Norge AS.  

-Spaces Stortorvet 7 vil bli et spennende tilskudd til IWG’s globale portefølje av kontorfasiliteter i mer enn 1,100 byer og i forsteder. Som en av pionerene innenfor fleksible arbeidsplasser, er vi unikt posisjonert for å hjelpe bedrifter i en ny måte å jobbe på i et internasjonalt nettverk, sier Thomas Weeden, Country Manager for IWG.

Når det nye bygget står klart i 2023, vil EY disponere de fire øverste etasjene, i kombinasjon med den fleksible kontorløsningen som avtalen med Spaces gir tilgang til. I utformingen av de nye lokalene vektlegges både ansatte- og kundeopplevelsen, i tillegg til de miljøbevisste valg som tas gjennom hele planleggingsprosessen.

-Vårt fokus på bærekraft, herunder det å ivareta miljø og redusere vårt klimaavtrykk, betyr at lokalene våre blir Breem-sertifisert, og all planlegging og utforming i prosjektet vil bære preg av bærekraftige valg. Det innebærer blant annet at vi i kjelleretasjen vil finne både «drive-in sykkelparkering», treningsfasiliteter og garderober. Vi vil også ha tilgang til en eksklusiv takterrasse for EY, mens øvrige deler av taket vil ha en bar/restaurant åpen for publikum. Det er spennende å få anledning til å delta aktivt i den planleggingsprosessen som nå står foran oss, sier Bøsterud

Med dette er alle kontorarealene i kvartalet fullt utleid.

Malling & Co har vært rådgiver for Schage Eiendom, mens Akershus Eiendom har vært rådgiver for EY og Spaces i denne prosessen.

Om Stortorvet 7:

Stortorvet 7 ble tegnet av arkitekt Frithjof Stoud Platou, og stod ferdig i 1971, da Christiania Bank og Kredittkasse flyttet inn. Schage Eiendom kjøpte eiendommen fra DnB Livsforsikring i 2012, for rundt 1 milliard kroner. Kvartalet S7 omfatter adressene Stortorvet 7, Grensen 2-4, Nedre slottsgate 12 og Karl Johans gate 15 - til sammen 31.000 kvadratmeter, hvorav 20.000 kvadratmeter kontor og 11.000 kvadratmeter handel.

Bildetekster:

(Foto 1): Stortorvet 7 står ferdig til innflytting i første kvartal 2023. På bildet, administrerende direktør Egil Svoren i Schage Eiendom, administrerende direktør Christin Bøsterud i EY og Country Manager i IWG, Thomas Weeden.

(Foto 2): Slik blir nye Stortorget 7, sett fra Karl Johans gate.

(Foto 3): Kvartalet S7, midt i Oslo sentrum, sett fra luften.

For ytterligere kommentarer eller informasjon, kontakt gjerne:

Schage Eiendom: Egil Svoren, telefon 900 95 075

EY: Gunilla V. Resare, telefon 450 02 542

Bilder

Om Schage Eiendom

Schage Eiendom
Schage Eiendomhttp://www.schage.no/

Fakta om Schage Eiendom AS

Schage har eiendommer til en bruttoverdi på NOK 10,0 mrd, og en VEK på NOK 5,6 mrd. Selskapet er involvert i utbygging og utvikling av større prosjekter innen kontor, handel, bolig og stedsutvikling i Norge. Selskapet har siden 1998 hatt datterselskapet Schage Reeal Estate i Vilnius i Litauen.

I tillegg til Stortorvet 7 som ble kjøpt i 2012, eier Schage Eiendom Skøyen Atrium i Oslo som er et av Norges største kontorbygg med sine 62.000 kvm. Schage Eiendom har igangsatt utbyggingen av Rortunet på Slemmestad bestående av 122 boliger, et handelssenter på 17.000 kvm og 500 parkeringsplasser. I tillegg eier selskapet Nordre Jarlsberg Brygge i Sande kommune med et utbyggingspotensiale på 1.150 boliger. I april 2020 fusjonerte selskapet Myrkdalen Fjellandsby med Aurland Ressursutvikling ARU til å bli en betydelig reiselivsaktør med reiselivstilbud hele året. Eierandelen til Schage i det fusjonerte ARU er 23%. Schage Eiendom er i tillegg deleier 24% i kjøpesenterselskapet Scala Eiendom.

Schage Eiendom eies 50/50 av familiene Schage, gjennom holdingselskapene Sollerud Holding AS og Beetle Invest AS. Selskapet har hovedkontor i Oslo.

For mer informasjon om prosjektet, se www.s7.no

Følg pressemeldinger fra Schage Eiendom

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Schage Eiendom på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Schage Eiendom

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom