EVRY

EVRY og Tieto fusjonerer og skaper en ledende nordisk leverandør av digitale tjenester

Del

(Fornebu/Espoo, 18. juni 2019) EVRY og Tieto har i dag kunngjort en fusjonsavtale. Sammen skaper partene et konkurransedyktig selskap for digitale tjenester og programvare i Norden. Det fusjonerte selskapet vil ha en samlet omsetning på rundt 30 milliarder kroner og 24.000 medarbeidere. EVRY og Tieto er svært komplementære når det gjelder geografiske markeder, tjenesteportefølje og kunder. Selskapet vil bli kalt TietoEVRY og ha flere tusen kunder i privat og offentlig sektor i mer enn 90 land.

EVRY og Tieto har solid og komplementær kompetanse innen digital rådgivning, industriprogramvare og avanserte sky- og plattformtjenester. Et sammenslått Tieto og EVRY vil tilby avanserte fintechløsninger for en global bank- og finansindustri. Det nye selskapet får også en omfattende portefølje av helse- og velferdsløsninger og tjenester til offentlig sektor, som er tilpasset det nordiske markedet og de nasjonale reformprogrammene.

Det kombinerte selskapet får også mer enn 5.000 digitale konsulenter som jobber nær kundene i Norden, samt en global kompetansebase med om lag 10.000 konsulenter. Det sammenslåtte selskapet vil være en av de største arbeidsgiverne innenfor digitale tjenester og programvare i Norden.

En sterk komplementær markedsposisjon med tydelig tilstedeværelse i Norge, Sverige og Finland, i nært samarbeid med globale leveranseenheter, gir et godt vekstgrunnlag for det nye selskapet. Det nye selskapet har også ambisjoner om å vokse internasjonalt med konkurransedyktige løsninger for bank og finansindustrien, omfattende industrispesifikk programvare og produktutviklingstjenester. Selskapenes samlede investeringskapasitet gir også den fusjonerte enheten mulighet til økt innovasjon og tjenesteutvikling.

«Det kombinerte selskapet vil være godt posisjonert til å ha en sentral rolle i den digitale transformasjonen i hele Norden til fordel for våre kunder, ansatte, aksjonærer og samfunnet. Vi vil fortsette å investere i våre medarbeidere, samt i ny innovasjon som robotteknologi, skyløsninger og kunstig intelligens og gjennom dette sikre at vi blir en enda bedre og mer konkurransedyktig partner innen digitale tjenester for våre kunder. Vi har et sterkt fundament basert på nordiske verdier med stor respekt for hver enkelt medarbeider og fokus på livslang læring. Jeg tror at vi sammen vil skape spennende muligheter for faglig og personlig utvikling for medarbeidere i begge selskapene - og et sterkt verdiforslag til våre kunder. Vi har en veldig spennende reise foran oss», sier konsernsjef Kimmo Alkio i Tieto.

«EVRY har de siste årene tatt et betydelig steg fremover og blitt en foretrukket partner for digital transformasjon for våre kunder i Norge og Sverige. EVRY og Tieto deler sterke nordiske verdier som fremmer åpenhet, tillit og mangfold. Det nye selskapet vil være en sterk aktør som vil tiltrekke seg både kompetente medarbeidere, partnere og kunder», sier konsernsjef Per Hove i EVRY.

Etter at fusjonen er godkjent, blir Thomas Franzén styreleder og Kimmo Alkio konsernsjef i det sammenslåtte selskapet. Per Hove vil fortsette i sin rolle som konsernsjef i EVRY frem til transaksjonen er avsluttet, og jobbe tett med konsernsjef Kimmo Alkio i Tieto i integrasjon av de to selskapene. Selskapet vil ha hovedkontor i Espoo i Finland og konsernfunksjoner og ledelse i Oslo, Stockholm og Espoo.

Etter at fusjonen er formelt godkjent vil aksjene i det sammenslåtte selskapet fortsatt være notert på den offisielle Nasdaq-listen i Helsinki og Stockholm. I tillegg vil selskapet søke om notering på Oslo Børs.

Transaksjonen skal godkjennes av aksjonærene i begge selskaper. Transaksjonen forventes å være fullført i fjerde kvartal 2019, eller senest i løpet av første kvartal 2020.

For nærmere informasjon om transaksjonen, se børsmeldingen.

I forbindelse med signeringen av fusjonsavtalen inviteres det til presse og analytiker møte på Hotel Continental, Stortingsgaten 24/26 kl. 10.30 CET tirsdag 18.juni hvor CEO i Tieto Kimmo Alkio og CEO i EVRY Per Hove vil være tilstede.

Kontakter

EVRY
Investors:
Henrik Schibler, CFO, tel +47 4001 0303, henrik.schibler (at) evry.com
Media:
Unni Strømstad, EVP Communications & Marketing, tel +47 9775 3453, unni.stromstad@evry.com,

Tieto
Investors:
Tomi Hyryläinen, CFO, tel. +358 50 555 0363, tomi.hyrylainen (at) tieto.com
Media:
Kia Haring, Head of Global Communications and Corporate Responsibility, +358 40 765 3700

Bilder

Om EVRY

EVRY
Snarøyveien 30 A
1360 Fornebu

+47 23 14 50 00https://www.evry.no

Om EVRY

EVRY er et ledende nordisk tech- og konsulentselskap.​Vårt nettverk består av verdens fremste digitale eksperter. Gjennom å utvikle og implementere nye teknologier, forbedrer vi prosesser og systemer, slik at menneskelige prestasjoner og brukeropplevelser hele tiden blir bedre.​

Nærhet til kunden er vår styrke, og vårt tankesett preges av nordiske verdier: ansvarlighet, kvalitet og sikkerhet. Vi tar med oss det beste fra Norden når vi leverer løsninger i mer enn 18 land. EVRY er notert på Oslo Børs, og våre 8 800 medarbeidere er lidenskapelig opptatt av å skape digitale fortrinn for mer enn 10 000 kunder. ​Sammen former vi fremtiden – i dag.

Om Tieto 

Tieto er Nordens ledende leverandør av programvare og tjenester. Tieto har som mål å gripe de betydelige mulighetene som oppstår i en stadig mer datadrevet verden, og omdanne disse til varige verdier for mennesker, næringsliv og samfunn. Vi skal bli kundenes førstevalg for virksomhetsfornyelse ved å kombinere våre styrker innen programvare og tjenester med en sterk drivkraft for utvikling av økosystemer og kontinuerlig innovasjon med partnere. Tieto består av et globalt team med 15 000 ansatte, fordelt over 20 land. I Norge har vi hovedkontor på Skøyen i Oslo, og har lokal tilstedeværelse i ti byer.

Følg saker fra EVRY

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra EVRY på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra EVRY

EVRY rapporterer et andre kvartal i 2019 med vekst innen konsulent- og applikasjonstjenester, som støtter selskapets strategiske retning12.7.2019 07:01:12 CESTPressemelding

(Fornebu, 12. juli 2019) EVRY rapporterer driftsinntekter for andre kvartal på 3 178 millioner kroner i 2019, sammenlignet med 3 286 millioner kroner i andre kvartal 2018. Driftsinntektene for årets første halvår var på 6 507 millioner kroner, som er en økning fra 6 494 millioner kroner for samme periode i fjor. Justert for valutaeffekter og oppkjøp, var den organiske veksten 0,1 % i første halvår 2019, sammenlignet med første halvår av 2018. Financial Services rapporterte en positiv organisk vekst i andre kvartal, mens de andre forretningsområdene var berørt av sesongsvingninger.

EVRY och Tieto går samman för att bli en ledande leverantör av digitala tjänster i Norden.18.6.2019 07:10:12 CESTPressemelding

(Fornebu / Espoo, 18 juni 2019) EVRY och Tieto tillkännager idag ett avtal om samgående för att bilda ett av de ledande digitala tjänste- och mjukvaruföretagen i Norden. Med en kombinerad omsättning på närmare 3 miljarder EUR och med 24 000 medarbetare blir det nya bolaget väl positionerat för att öka den digitala innovationstakten för nordiska företag och samhället i stort. De båda bolagen kompletterar varandra utifrån sin geografiska närvaro samt från ett kund- och erbjudandeperspektiv. Det nya bolaget får namnet TietoEVRY och kommer betjäna tusentals kunder inom såväl privat som offentlig sektor i mer än 90 länder.