Grappa Musikkforlag AS

Eva Bjerga Haugen ute med nytt album - jazz og julemusikk i skjønn forening

Del

"Stille Grender" er et vakkert og unikt julealbum, som skildrer det gode samarbeidet mellom Eva Bjerga Haugen, Morten Askildsen, Simen Kiil Halvorsen og Thomas Bang.

Foto: Thomas Bang
Foto: Thomas Bang

LYTT HER

Jazzsanger Eva Bjerga Haugen har laget et fantastisk julealbum sammen med gitarist Morten Askildsen, trompetist Simen Kiil Halvorsen og kontrabassist Thomas Bang. De har alle til felles at de elsker jul og jazz. Dette sier musikerne om julealbumet: 

– Det er upretensiøst. Det er stemningsfullt. Det er lekent. Det er vokal, gitar, trompet og kontrabass. Det er tradisjon og improvisasjon. Det er kjent og ukjent. Og det er "fra alle oss til alle dere".

Etter flere år på rad med sin tradisjonsrike julekonsert i Skur 2 i Stavanger, har de nå endelig spilt inn en etterlengtet juleplate med egne og særegne arrangementer av de fineste julesangene de vet om. Eva forteller dette om å skulle lage et nytt julealbum: 

– Vi ga oss selv en nær umulig oppgave... Nemlig å lage en original juleplate. Men noen sa jo en gang at «Det har jeg aldri gjort før, så det klarer jeg helt sikkert». Så vi begynte med å velge ut de sangene som vi er vokst opp med. Som vi liker best. Og så plukket vi dem fra hverandre, forsøkte å finne kjernen i hvorfor vi er så glade i akkurat disse sangene. Og så var det å bygge opp arrangementene rundt dette, hele tiden med fokus på det enkle, det autentiske, det ærlige. Det er en egen kraft, en egen varme, en egen inderlighet i disse julesangene. De roper ikke, de skriker ikke. Og derfor har vi forsøkt etter beste evne å behandle dem med den aller største respekt, og ikke drukne dem i for mye pynt.

Eva Bjerga Haugen har jul og musikk i blodet. I genene. Hun kan ikke huske en jul uten å ha vært på en eller flere julekonserter. Enten som utøver eller som tilskuer. Hun kommer fra en musikerfamilie, med en mor som blant annet i årevis var dirigent for et kjent kvinnekor i Stavanger. Her fikk hun fra ung alder være med på scenen med sine foreldre hvor de i nærmere 20 år på rad spilte og sang «Mitt hjerte alltid vanker» sammen som trio. Den sangen måtte jo selvsagt få være med på albumet.

Albumet bærer preg av de prominente utøverne. Bassist Thomas Bang er utdannet ved Rytmisk musikkonservatorium i København, hvor han var medlem av det legendariske Big Bombastic Collective som ble nominert til Danish Music Awards i 2007. 

Simen Kiil Halvorsen er en ettertraktet trompetist i inn- og utland, med mastergrad i utøvende jazz fra Norges musikkhøgskole. Halvorsen mottok Mølsterprisen under MaiJazz-festivalen i 2015, og har etter dette gitt ut flere kritikerroste album med egne komposisjoner. 

Morten Askildsen er en allsidig gitarist og komponist/arrangør, som blander det beste fra jazz, pop og roots i spillet sitt. Med en mastergrad i improvisert musikk og resten av armer og bein plantet i hva det måtte være av interessante musikksjangre. 

Eva Bjerga Haugen er en spellemannsnominert sanger fra Stavanger, kjent som en av Norges sterkeste stemmer, spesielt innenfor jazz-sjangeren og har blitt omtalt som blant annet "En av landets aller mest hørverdige og spennende vokalister" og "I besittelse av bortimot den perfekte stemma". Hun har tidligere mottatt utallige solide kritikker fra inn- og utland for både sine konserter og sine utgivelser, fra renommerte tidsskrifter som All About Jazz, Jazzism Magazine, Le Soir Belgique, Musikmagasinet Lira, Jazznytt, OPUS, Stavanger Aftenblad, Dag og Tid, Dagsavisen. 

Releasekonserten finner sted i storslåtte St. Petri kirke i Stavanger i kveld kl. 20:00. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto: Thomas Bang
Foto: Thomas Bang
Last ned bilde
Foto: Thomas Bang
Foto: Thomas Bang
Last ned bilde
Trykk: Anita Tjemsland
Trykk: Anita Tjemsland
Last ned bilde
Trykk: Anita Tjemsland, Cover: Rune Mortensen
Trykk: Anita Tjemsland, Cover: Rune Mortensen
Last ned bilde
Foto: Thomas Bang
Foto: Thomas Bang
Last ned bilde
Foto: Thomas Bang
Foto: Thomas Bang
Last ned bilde
Foto: Thomas Bang
Foto: Thomas Bang
Last ned bilde
Foto: Thomas Bang
Foto: Thomas Bang
Last ned bilde

Lenker

Om Grappa Musikkforlag AS

Grappa Musikkforlag AS
Grappa Musikkforlag AS
Akersgata 7
0158 Oslo

23 35 80 00http://www.grappa.no/no

Grappa Musikkforlag A/S ble etablert i 1983 og er et av Norges største uavhengige plateselskap. I år 2023 har Grappa 40 års jubileum. 

Grappa Musikkforlag har gitt ut over fire tusen album spredt på ulike labler. Foruten Grappa som favner viser og pop, så utgis klassisk musikk på Simax Classics, folkemusikk og verdensmusikk på Heilo, blues og country på Blue Mood og jazz på Hubro.

Grappa samarbeider med Egmont Kids Media Nordic AS om utgivelse av barnemusikk gjennom Barneselskapet. Grappa samarbeider med Norsk Jazzforum om innspilling og utgivelse av norsk jazz på Odin. Grappa har også et tett samarbeide med Rune Grammofon og Drabant Music.

Følg pressemeldinger fra Grappa Musikkforlag AS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Grappa Musikkforlag AS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Grappa Musikkforlag AS

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom