European Patent Office

European Inventor Award 2021: Møt noen av dagens mest inspirerende innovatører på digital begivenhet 17. juni

Del
 • Se European Inventor Award-utdelingen online torsdag 17. juni 2021 kl. 19:00
 • Arrangementssending på inventoraward.org vil vise historiene til bemerkelsesverdige forskere og innovatører i et helt nytt format
 • Det norske publikum er invitert til å stemme på nettet for at deres favorittoppfinner skal vinne Popular Prize; avstemning åpen nå på popular-prize.epo.org
 • Den norske oppfinneren Per Gisle Djupesland er blant finalistene du kan stemme på
 • Vinnere i alle kategorier av prisen vil bli avslørt under arrangementet

München 1. juni 2021 - Det europeiske patentkontoret (EPO) er vertskap for den aller første digitale utgaven av European Inventor Award-seremonien torsdag 17. juni, som seerne vil kunne se på inventoraward.org. Seremonien, som er en viktig begivenhet i vitenskap og innovasjonskalenderen, vil gi publikum over hele verden muligheten til å lære om fremragende oppfinnere fra Europa og hele verden som har utviklet geniale løsninger på noen av dagens mest presserende problemer. De 15 finalistene i prisen har gjort betydelige fremskritt innen felt som spenner fra diagnostikk og ultralyd til biometri, bærekraftig plastproduksjon og beskyttelse av naturen.

Prisene vil bli delt ut til vinnerne i hver av de fem kategoriene: Industri, Forskning, SMB, ikke-EPO-land og Lifetime-prestasjon, i tillegg til vinneren av Popular Prize, som er valgt av publikum. Gjennom kortfilmer og intervjuer, og med elementer av virituelle virkemidler, vil den actionfylte seremonien fremheve historiene til disse bemerkelsesverdige individer og team som gjennom kreativitet, hardt arbeid og utholdenhet har presset grensene for innovasjon for å utvikle oppfinnelser som forbedrer vår daglige liv.

Avstemning for «Popular Prize» er åpen for publikum
Publikum blir invitert til å stemme på sin favorittoppfinner for den «Popular Prize» for 2020. Mens vinnerne av prisens fem kategorier er valgt av en uavhengig internasjonal jury, er det publikum alene som bestemmer hvem som får Popular Prize. Å stemme er enkelt og åpent for alle. Stemmer kan avgis når som helst til 17. juni på popular-prize.epo.org for oppfinnere eller team av oppfinnere blant årets 15 finalister. Vinneren vil bli kunngjort under prisutdelingen.

De 15 finalistene til European Inventor Award 2021 er:

Industri

Forskning

Ikke-EPO-land

 • De kinesiske forskerne Bo Pi and Yi He (Kina)har aktivert fingeravtrykksensorer I smarttelefonene våre for å gjenkjenne bade fingeravtrykk og tilstedeværelse av blodstrøm – noe som gjøre telefonene myesikrere.
 • Kim Lewis and Slava S. Epstein (USA)har utviklet en enhet som gjør det mulig for forskere å dyrke tidligere utilgjengelige mikrober for utvikling av mdisiner.
 • Den indisk-amerikanske kjemiker Sumita Mitrahar oppfunnet et nanomaterialbasert tannfyllstoff som har git toss mer robuste, holdbare og estetisk tiltalende fyllinger.

SMB

 • Den spanske gründeren Carmen Hijosa (Spain) har laget et nytt materiale av ananasblader som et alternativ til lær.
 • De britiske brødrene Ben and Pete Kibelhar laget et innovalitivt fiskehekledeksel som kan forhindre kommersielt langlinefiske I å drepe sjøfugl.
 • De svenske innovatørene Henrik Lindström and Giovanni Fili (Sverige)har utviklet forbedrede fleksible solceller for å drive våre elektroniske enheter.

Pris for livstidsinnsats i innovasjon og forskning

 • Den tyske forskeren Metin Colpanhar funnet opp effective verktøy for å analysere nukleinsyrer og baner vei for rask og effektiv genetisk dataanalyse.
 • Arbeidet til den tyske fysikeren Karl Leohar ført til utviklingen av svært effective, kostnadseffektive organiske lysdioder (OLED) som nå finnes I dataskjermer vi bruker daglig.
 • Den serbisk-amerikanske biomedisinske ingeniøren Gordana Vunjak-Novakovichar utviklet en ny tilnærming til vevsteknikk som åpner nye horisonter innen regenerativ medisin.

Mer informasjon

Om European Inventor Award
European Inventor Award er en av Europas mest prestisjefylte innovasjonspriser. Lansert av EPO i 2006 og nå i det 15. året, hedrer den individuelle oppfinnere og team av oppfinnere hvis banebrytende oppfinnelser gir svar på noen av de største utfordringene i vår tid. Finalistene og vinnerne blir valgt ut av en uavhengig jury bestående av internasjonale autoriteter fra næringsliv, politikk, vitenskap, akademia og forskning som vurderer forslagene for deres bidrag til teknisk fremgang, sosial utvikling, økonomisk velstand og jobbskaping i Europa. Prisen deles ut i fem kategorier (industri, forskning, SMB, ikke-EPO-land og livstidsprestasjon). I tillegg velger publikum vinneren av Popular Prize blant de 15 finalistene gjennom elektronisk avstemming. I år har prisen blitt nyskapning som en digital seremoni for et globalt publikum, som finner sted 17. juni kl 19:00 CEST. Seerne kan se seremonien på engelsk, fransk, tysk, italiensk, portugisisk og spansk.

Om EPO
Med 6 400 ansatte er European Patent Office (EPO) en av de største offentlige tjenesteinstitusjonene i Europa. EPO har hovedkontor i München med kontorer i Berlin, Brussel, Haag og Wien, og ble grunnlagt med sikte på å styrke samarbeidet om patenter i Europa. Gjennom EPOs sentraliserte patenttildelingsprosedyre kan oppfinnere oppnå patentbeskyttelse av høy kvalitet i opptil 44 land som dekker et marked på rundt 700 millioner mennesker. EPO er også verdens ledende myndighet innen patentinformasjon og patentsøk.Klikk her - for norsk versjon av videoen under. 

For å se denne videoen, må du gi ditt samtykke øverst på denne siden.

Kontakter

Mediekontakter European Patent Office:
Luis Berenguer Giménez
Principal Director Communication, Spokesperson
Tel.: +49 89 2399 1203

Kontakter Norge:
Ole Arvesen
Stratcom/Shepard Fox Communications
Tlf.: +47 976 60 150
arvesen@stratcom.no

Om European Patent Office

European Patent Office
European Patent Office00 800 80 20 20 20

Følg pressemeldinger fra European Patent Office

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra European Patent Office på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.