Norges Bryteforbund

European Games-bronse til Iselin Solheim i bryting

Del

I kveld har Iselin Solheim fra Snøgg, tatt bronse i European Games i 76 kg -klassen. Hun tar dermed sin første internasjonale senior mesterskapsmedalje.

Notodden-bryteren møtte tyske Rädelt i sin åttendedelsfinale, og gikk på et tap mot henne med 12-2. Tyskeren tok seg til finalen, og Iselin fikk dermed rekvalifisering i formiddag mot Ozbege fra Tyrkia. Den kampen vant Iselin og tok seg til bronsefinale mot Aliyeva fra Azerbajian. 

I finalen nå i kveld mot Aliyeva ble det fallseier og hun sikret seg dermed medaljen. 

Dette var en fantastisk prestasjon av Iselin. Hun har vært i flere bronsefinaler i år, vunnet noen og tapt noen. Senest i EM ble det et tap. Denne medaljen er et bevis på den store fremgangen hun har hatt det siste året. 

Nøkkelord

Kontakter

På plass i Minsk: Landslagstrener Lotta Andersson +46 708494847

Bilder

Om Norges Bryteforbund

Norges Bryteforbund
Norges Bryteforbund
Sognsveien 75 L (inngang fotballforbundet)
0855 Oslo

416 66 651http://www.bryting.no/

Norges bryteforbund dekker de olympiske grenene gresk romersk og fristil bryting samt sumo, sandbryting, og håndbak. Det er totalt ca. 7.000 medlemmer fordelt på 63 klubber over hele landet. De fleste klubbene organiserer alle trening innen alle grener, mens andre kun organiserer treninger i en eller to. Det gjennomføres årlig ca. 50 brytestevner i Norge. 

Bryting er en relativ liten idrett i Norge men er en stor idrett internasjonalt. Norsk Bryting har stolte tradisjoner, og har en sterk toppidrettskultur og leverer internasjonale medaljer jevnlig.  Bryting er en av de sommeridretter som har klart å kvalifisere deltakere til samtlige sommer OL i moderne tider. Vi har nå en ny generasjon med store talenter som hevder seg på internasjonalt nivå.

Følg saker fra Norges Bryteforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Bryteforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norges Bryteforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom