NRK

Europas kringkastingssjefer samles i Oslo

Del

NRK er vertskap når toppsjefene i Europas allmennkringkastere møtes til generalforsamling i Den europeiske kringkastingsunionen (EBU) 27. og 28. juni

Kringkastingssjef i NRK, Thor Gjermund Eriksen. FOTO: 
Anders Leine/NRK
Kringkastingssjef i NRK, Thor Gjermund Eriksen. FOTO: Anders Leine/NRK

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen vil være tilstede ved åpningen av generalforsamlingen den 27. juni. 

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen skal holde velkomsttale. Han ser fram til gode diskusjoner med kollegene i de andre allmennkringkasterne.   

– Den globale mediekonkurransen er stadig tøffere og gir publikum et ubegrenset tilbud. I dette bildet har allmennkringkasterne fortsatt den viktige oppgaven å være samlende i de enkelte land for å styrke språk, demokrati og kultur. Det er en glede å ønske kringkastingssjefene i Europa velkommen til Oslo for å diskutere hvordan vi skal utvikle oss og løse dette oppdraget i framtida, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen. 

Generalforsamlingen ledes av BBCs toppsjef Tony Hall, som er nyvalgt president i EBU. Reed Hastings, administrerende direktør og en av grunnleggerne av Netflix er invitert og vil delta i programmet.

EBU er verdens ledende organisasjon for allmennkringkastere med 117 medlemmer fra 56 land. Organisasjonen har i tillegg 34 assosierte medlemmer fra Asia, Australia, Afrika og Amerika. Arrangementet i Oslo har stor oppslutning med flere påmeldte kringkastingssjefer enn noen gang.

Generalforsamlingen holdes på Clarion Hotel The Hub‎ i Oslo sentrum. 

Kontakter

Øyvind Werner Øfsti
Rådgiver
Telefon: +47 416 80 697
E-post: oyvind.werner.ofsti@nrk.no

Thor Gjermund Eriksen
Kringkastingssjef
Telefon: +47 911 36 198
E-post: Thor.Gjermund.Eriksen@nrk.no

Bilder

Kringkastingssjef i NRK, Thor Gjermund Eriksen. FOTO: 
Anders Leine/NRK
Kringkastingssjef i NRK, Thor Gjermund Eriksen. FOTO: Anders Leine/NRK
Last ned bilde

Om NRK

NRK
NRK
Bjørnstjerne Bjørnsons plass 1
0340 Oslo

23 04 70 00http://www.nrk.no
Som allmennekringkaster skal NRK fylle viktige sosiale, kulturelle og demokratiske behov i det norske samfunnet. NRK tilbyr et bredt og variert medietilbud for det norske publikum gjennom NRK.NO, NRK TV, NRK Radio, fem TV-kanaler og 14 radiokanaler. Nær ni av ti nordmenn tar daglig del i innhold fra NRK på en eller flere plattformer.