EU støtter europeisk universitet i Norge

Del

EU gir støtte til fire nye år med ECIU University. Det betyr at studenter ved Universitetet i Stavanger får mange flere muligheter til å løse samfunnsutfordringer i løpet av studiene.

Den 27. juli offentliggjorde europeiske utdanningsmyndigheter hvilke universitetsallianser som får status som Europeisk universitet de neste fire årene. Blant vinnerne var ECIU University, der Universitetet i Stavanger er ett av 12 medlemmer. Denne alliansen får 14,4 millioner euro til å videreutvikle sin felles europeiske satsing, etter å ha vært blant de første som fikk innvilget pilotprosjekt i 2019.

ECIU University gir sine studenter muligheten til å løse konkrete utfordringer innenfor bærekraft og grønn omstilling, på tvers av fagdisipliner og over landegrenser. Dette skjer i samarbeid med lærekrefter på universitetene og med eksterne partnere, som kommer med forslag til reelle utfordringer.

Mikrokurs

Gjennom pedagogikken utfordringsbasert læring får både studenter og eksterne et rammeverk for å utvikle konkrete løsninger. Nødvendig faglig påfyll gis underveis i form av mikrokurs, som også tilbys av alle ECIU-universitetene. Mikrokurs kan man også ta separat, uten å være med på en utfordring.

I pilotprosjektet har ECIU University hatt over 350 deltakere løst 57 konkrete utfordringer på tvers av Europa, og nettverket har tilbudt 82 mikrokurs til studentene.

Oppskaleres kraftig

Med forlenget status i EUs prestisjesatsing Europeiske universiteter, og 14,4 millioner euro i friske penger, skal dette tilbudet oppskaleres kraftig de nærmeste årene. ECIU University skal gå fra pilotprosjekt til en mer integrert del av UiS’ tilbud til studenter og ansatte i arbeidslivet.

Dette er også en del av UiS’ satsing på læring for livet og en mer innovativ pedagogikk.

Fleksible utdanninger

– UiS ser på ECIU University som et virkemiddel for å være i utdanningsfronten og å være påkoblet den europeiske utviklingen innen utdanning. Med ny støtte fra EU vil vi videreutvikle de løsningene vi har pilotert i første runde med vekt på fleksible, utfordringsbaserte utdanninger for gradsstudenter og folk i arbeidslivet, sier Astrid Birgitte Eggen, prorektor for utdanning ved UiS.

ECIU skal også bygge en felles europeisk campus, forenkle godkjenning av høyere utdanning og utforske nye veier for bruk av minikvalifikasjoner.

Utfordringsbasert læring

­– I den nye fasen vil vi også særlig arbeide for å integrere utfordringsbasert læring godt i våre studieprogrammer. Slik vil våre studenter få mulighet til å utvikle ferdigheter nødvendig for fremtidens arbeidsmarked, og våre ansatte får samarbeidsmuligheter for videreutvikling av undervisning og annen faglig virksomhet, sier Eggen.

European University er et Erasmus+ program i EU.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Universitetet i Stavanger (UiS)

Universitetet i Stavanger (UiS)
Universitetet i Stavanger (UiS)
Postboks 8600
4036 Stavanger

51 83 10 00http://www.uis.no

Følg pressemeldinger fra Universitetet i Stavanger (UiS)

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Universitetet i Stavanger (UiS) på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Universitetet i Stavanger (UiS)

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom