Avinor

Ethiopian Airlines øker på Avinor Oslo lufthavn

Del

Siden åpningen 27. mars 2017 har Ethiopian Airlines etablert seg godt på Norges hovedflyplass. Ruten mellom Addis Abeba og Avinor Oslo lufthavn vil se en økning til seks ukentlige flyvninger, og Ethiopian Airlines utvider også rutetilbudet sitt med en ny rute mellom Asmara i Eritrea og Oslo lufthavn.

Ethiopian Airlines på Oslo lufthavn. (Foto: Avinor)
Ethiopian Airlines på Oslo lufthavn. (Foto: Avinor)

Fra 11. desember øker Ethiopian Airlines sin frekvens mellom Addis Abeba og Avinor Oslo lufthavn, og dermed blir ruten operert seks ganger i uken med Ethiopians Boeing 787-8 Dreamliner.

- Vi har utviklet et veldig nært samarbeid med Ethiopian Airlines, og har jobbet tett med de for å gjøre denne ruten til en suksesshistorie. Dette er et bevis på at samarbeidet har fungert godt, og at Ethiopian har lykkes med å bygge en god portefølje på forretningsreisende og ferie- og fritidsreisende, sier Jasper Spruit, direktør for trafikkutvikling i Avinor.

- Eksport og import mellom Afrika og Norge er en viktig del av denne suksessen, men vi ser også en økning i turister som kommer til Norge fra Afrika.

Ethiopian Airlines er medlem av Star Alliance, og med det kan reisende enkelt bruke Oslo lufthavn som transferflyplass.

- Ethiopian har virkelig satt sitt preg på Oslo lufthavn siden oppstarten i fjor, og medlemskapet i Star Alliance er en viktig bidragsyter til at reisende har fått en effektiv reisevei mellom Norge og det afrikanske kontinentet, sier Spruit.

Asmara på rutekartet
I tillegg til seks ukentlige passasjeravganger fra Oslo lufthavn, starter Ethiopian Airlines 1. desember opp en ny rute med to ukentlige flyvninger til og fra Eritreas hovedstad Asmara.

- Vi er glade for å se suksessen med flyet vårt fra Addis Abeba til Oslo, som nå øker til seks flyvninger per uke. Oslo-ruten har vist seg å lykkes innen en drøyt år etter lanseringen. Vi tror det snart blir daglige flyvninger på denne ruten og vi planlegger oppstart av en ny rute til Asmara i desember 2018, sier Tewolde GebreMariam, Group CEO Ethiopian Airlines.

- Med dette betjener vi det voksende reisebehovet mellom Afrika og Nord-Europa.

Disse ruteutvidelsene vil bety åtte ukentlige flyvninger til og fra Norges hovedflyplass med Ethiopian Airlines’ Boeing 787 Dreamliner.

- Med denne kunngjøringen av Asmara som et nytt reisemål fra Oslo lufthavn med Afrikas største flyselskap, vil totalt åtte ukentlige flyvninger bety enda bedre muligheter for forretningsreisende og fritidsreisende til og fra Afrika. Vi gleder oss til å videreutvikle et godt samarbeid med Ethiopian Airlines, sier Majid Khan, avdelingssjef i avdeling Trafikkutvikling i Avinor.

Nøkkelord

Kontakter

PressetelefonPressetelefon til bruk for journalister

Pressevakttelefon kun til bruk for journalister.
Reisende kan få informasjon ved å ringe passasjerservice på 67 03 00 00.

Tel:918 15 614presse@avinor.no

Bilder

Ethiopian Airlines på Oslo lufthavn. (Foto: Avinor)
Ethiopian Airlines på Oslo lufthavn. (Foto: Avinor)
Last ned bilde
Økonomiklasse i Ethiopian Airlines sin Boeing 787 Dreamliner. (Foto: Avinor)
Økonomiklasse i Ethiopian Airlines sin Boeing 787 Dreamliner. (Foto: Avinor)
Last ned bilde
Business class i Ethiopian Airlines sin Boeing 787 Dreamliner. (Foto: Avinor)
Business class i Ethiopian Airlines sin Boeing 787 Dreamliner. (Foto: Avinor)
Last ned bilde

Om Avinor

Avinor
Avinor
Dronning Eufemias gate 6
0191 Oslo

+47 67 03 00 00https://avinor.no

Avinor Oslo lufthavn er Norges hovedflyplass og ble åpnet 8. oktober 1998. I 2017 hadde Oslo lufthavn 27,2 millioner reisende.

Norges hovedflyplass ligger på Gardermoen, 47 kilometer nord for Oslo. Flyplassen har en sterk miljøprofil og har blant annet stort fokus på kollektivtransport til og fra flyplassen. I 2017 hadde Oslo lufthavn en kollektivandel på 70 %, som er høyest i Europa. (Kilde: Airport Service Quality)

15 000 mennesker jobber på Oslo lufthavn for å holde flyplassen i gang 24 timer i døgnet. Disse 15 000 er fordelt på over 150 selskaper som jobber med alt fra bagasjehåndtering til flynavigasjon.

Nye Oslo lufthavn sto ferdig 27. april 2017.

Følg pressemeldinger fra Avinor

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Avinor på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Avinor

Ny rapport: Norge kan ta ledende rolle i videre utvikling av bærekraftig flydrivstoff17.8.2021 09:30:00 CEST | Pressemelding

Økt produksjon og innfasing av bærekraftig flydrivstoff vil være avgjørende for å nå målet om at norsk luftfart skal være fossilfri innen 2050. Tirsdag morgen fikk samferdselsminister Knut Arild Hareide overrakt en ny rapport fra bransjen, som viser at Norge kan ta en ledende rolle i innfasingen av bærekraftig flydrivstoff også framover, men at det er behov for tett samarbeid mellom myndighetene og bransjen for å få det til.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom