Lyse

Etablerer oase for nye arbeidsplasser

Del

Innoasis er navnet på Stavangers nye smeltedigel for kunnskap, ideer, forskning – og innovasjon – som skal bidra til smartere byer og flere nye arbeidsplasser.

Innoasis illustrasjon
Innoasis illustrasjon

Helt konkret handler Innoasis om et bygg i Bjergsted, det tidligere NAV bygget for å være nøyaktig. Viljen til å utvikle dette bygget til noe nytt som kommer mange til gode er sterk, og flere selskap står bak initiativet som drives av Nordic Edge. Sammen med Smedvig, SR-bank, Microsoft Norge, Tieto og Stavanger kommune, er Lyse med som initiativtaker og utvikler.

Innoasis handler om å etablere en møteplass for gründere, leverandører, akademia og kunder for å kunne skape ny forretning innenfor området Smarte byer. Her kan nødvendige funksjoner som akseleratorer, inkubatorer og investeringsselskaper finnes under samme tak, og der en tar sikte på å gjenbruke etablerte miljøer og kompetanse. Det vil bidra til en rekke nye muligheter tror direktør for strategiske prosjekt i Lyse, Eirik Gundegjerde. 

Håper på nye samarbeid
- Det viktigste vi kan bidra med i Innoasis er vår spisskompetanse og vårt nettverk som en verdifull ingrediens for å realisere nye arbeidsplasser i regionen. Dette gir oss samtidig gode muligheter til å etablere nye samarbeidskonstellasjoner, «dealflows» og ikke minst en markedsføringskanal knyttet til egne forretningsmuligheter og selskaper, sier Gundegjerde. 

Nordic Edge er med dette prosjektet i ferd med å skape et innovasjonssenter som skal bidra til å øke andelen smartby-løsninger i det internasjonale markedet.

- Vi har kalt bygget for Innoasis utfra en tanke om at hele bygget skal være en living lab. Miksen av leietakerne som skal holde til i dette bygget er mildt sagt unik, røper Sjur Christian Monsen, markedsdirektør i Smedvig Eiendom. – Det blir en blanding av gründere, oppstartsbedrifter, klynger, teknologiselskaper, investorer og finansselskaper vil sørge for en god miks som avlede en rekke knoppskyting, sier han og ler.

Vil vise igjen i bybildet
Arkitektur- og fasademessig tror initiativtakerne at bygget bokstavelig talt vil lyse opp Stavangers bybilde med sine Hvis du vil se dette innholdet fra www.lysekonsern.no, gi ditt samtykke øverst på denne siden.glassfasader og grønne vekster som vil klatre på fasaden. Men Innoasis vil fremfor alt representerer en ny type byutvikling som vil bidra til å skape nye arbeidsplasser og være en arena for kompetanse – og gründerånden som finnes her i regionen.

- Hvordan kan Lyse benytte Innoasis for videreutvikling av prosjekter vi jobber med?

- Gjennom å være fysisk tilstede og bidra kvalitativt til innholdet som produseres i Innoasis, samt engasjere oss i relevante aktiviteter hvor bedrifter, grundere og akademia er bidragsytere. Dette vil kunne bidra til økt attraktiviteten til Lyse som aktør, sier Gundegjerde.

Innoasis-visjon:
Å være en ledende internasjonalt senter for oppgaveløsning, samarbeid og kommersialisering av smartby-løsninger.

Innoasis

Nøkkelord

Kontakter

Eirik Gundegjerde, direktør strategiske prosjekter i Lyse 934 88 885

Kristin Støle Kalgraff, kommunikasjonsrådgiver, mobil 934 88 432

Bilder

Innoasis illustrasjon
Innoasis illustrasjon
Last ned bilde
Innoasis illustrasjon
Innoasis illustrasjon
Last ned bilde
Innoasis illustrasjon
Innoasis illustrasjon
Last ned bilde
Eirik Gundegjerde, direktør strategiske prosjekt i Lyse (Foto: Tommy Ellingsen/Lyse)
Eirik Gundegjerde, direktør strategiske prosjekt i Lyse (Foto: Tommy Ellingsen/Lyse)
Last ned bilde

Lenker

Om Lyse

Lyse
Lyse
Breiflåtveien 18
4017 Stavanger

+47 51 90 80 00http://www.lysekonsern.no

Lyse er et norsk konsern med virksomhet innenfor områdene energi, telekommunikasjon og elnett. Innen fornybar og regulerbar vannkraft er Lyse en nasjonal aktør, og konsernet er nasjonalt ledende på fiberbredbånd. Lyse har regionalt bygget ut landets mest varierte og komplette infrastruktur for strøm, bio- og naturgass, fjernvarme og fiberbredbånd. God tilgjengelighet og høy leveringssikkerhet prioriteres. Selskapets aksjonærer er 14 kommuner i Sør-Rogaland. Aksjonærene legger til grunn et langsiktig industrielt eierskap og har forventninger til selskapet som samfunnsbygger med et regionalstrategisk perspektiv og tilfredsstillende lønnsomhet.

Følg pressemeldinger fra Lyse

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Lyse på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Lyse

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom