Stiftelsen Norsk MatStiftelsen Norsk Mat

Et regn av Spesialiteter over Youngstorget

Del

Himmelen åpnet seg over Youngstorget da landbruks- og matminister Sandra Borch delte ut fire Spesialitetsmerker under årets åpning av Matstreif.

Tre stolte produsenter fikk tildelt Spesialitetsmerket av landbruks- og matminister Sandra Borch. Bak f.v. Fagsjef Spesialitet Marit Strand, daglig leder i Metervare Brit Selebø, eier og gründer Metervare Tommy Østhagen, pølsemaker Casper Ottesen, pølsemakerlærling Ester-Marie Vestergaard Kvålshagen, eier og gründer Havsnø AS Michal Bietz Øverland, gründer Garnviks Røkeri Vidar Garnvik. Fremst, midt i bildet landbruks- og matminister Sandra Borch. Foto: Stiftelsen Norsk Mat.
Tre stolte produsenter fikk tildelt Spesialitetsmerket av landbruks- og matminister Sandra Borch. Bak f.v. Fagsjef Spesialitet Marit Strand, daglig leder i Metervare Brit Selebø, eier og gründer Metervare Tommy Østhagen, pølsemaker Casper Ottesen, pølsemakerlærling Ester-Marie Vestergaard Kvålshagen, eier og gründer Havsnø AS Michal Bietz Øverland, gründer Garnviks Røkeri Vidar Garnvik. Fremst, midt i bildet landbruks- og matminister Sandra Borch. Foto: Stiftelsen Norsk Mat.

- Spesialitetsmerket viser forbrukerne veien til de unike, norske mat- og drikkeopplevelsene. I dag har jeg æren av å dele ut dette merket til fire flotte produkter, fra lokalmatprodusenter som virkelig har lagt ned stolthet i det de lager, sa landbruks- og matminister Sandra Borch.

Etter to korona-stengte år var det endelig duket for Matstreif igjen, i år på Youngstorget. Både Oslo-folk og tilreisende strømmet til torget i regnværet på jakt etter utvalgt lokalmat og -drikke fra hele landet. 

Stolte produsenter hedret av statsråden

Landbruks- og matminister Sandra Borch delte ut Spesialitetsmerker til hele fire produkter under åpningen av årets Matstreif. Havsnø AS fra Gossen i Møre og Romsdal fikk tildelt det første Spesialitetsmerket for sin flaksalt med tang. Flaksaltet Havsnø blir tilsatt sukkertare som er knust for hånd som gir flaksaltet en helt ny dimensjon. 

Garnviks Røkeri fra Frøya i Trøndelag mottok Spesialitet for sin røkte laks som er tørrsaltet, lufttørket og røkt på bøkeflis. - Et meget godt laget håndverksprodukt, sa landbruks- og matminister Sandra Borch da hun delte ut Spesialitetsmerket til den stolte produsenten. 

Den tredje lokalmatprodusenten som fikk tildelt Spesialitet fikk hedersmerket for to produkter - håndverkspølsa Kikut og Grov leverpostei. - Kikut og Grov leverpostei er to produkter i særklasse i sine kategorier, sa statsråd Sandra Borch som tidligere har besøkt pølsemakeriet ved Sinsenkrysset i Oslo som har mål om å lage verdens beste pølser. 

Merkeordningen Spesialitet

Spesialitet er et offisielt informasjonsmerke som tildeles den beste lokalmat og -drikke. Merket skal løfte fram lokalmat og -drikke med særlige kvaliteter og gjøre den enkel å finne i butikken.

Bak merkeordningen Spesialitet står Stiftelsen Norsk Mat, en uavhengig stiftelse opprettet av Landbruks- og matdepartementet. Stiftelsen Norsk Mat har også ansvaret for Kvalitetssystem i landbruket og merkeordningen Nyt Norge.

Nøkkelord

Kontakter

Marit StrandFagsjef

Marit har ansvaret for merkeordningen Spesialitet. Hun har ansvaret for søknadsbehandling og godkjenningsprosessen sammen med fagjuryen.

Tel:+ 47 926 14 992marit.strand@norskmat.no

Bilder

Tre stolte produsenter fikk tildelt Spesialitetsmerket av landbruks- og matminister Sandra Borch. Bak f.v. Fagsjef Spesialitet Marit Strand, daglig leder i Metervare Brit Selebø, eier og gründer Metervare Tommy Østhagen, pølsemaker Casper Ottesen, pølsemakerlærling Ester-Marie Vestergaard Kvålshagen, eier og gründer Havsnø AS Michal Bietz Øverland, gründer Garnviks Røkeri Vidar Garnvik. Fremst, midt i bildet landbruks- og matminister Sandra Borch. Foto: Stiftelsen Norsk Mat.
Tre stolte produsenter fikk tildelt Spesialitetsmerket av landbruks- og matminister Sandra Borch. Bak f.v. Fagsjef Spesialitet Marit Strand, daglig leder i Metervare Brit Selebø, eier og gründer Metervare Tommy Østhagen, pølsemaker Casper Ottesen, pølsemakerlærling Ester-Marie Vestergaard Kvålshagen, eier og gründer Havsnø AS Michal Bietz Øverland, gründer Garnviks Røkeri Vidar Garnvik. Fremst, midt i bildet landbruks- og matminister Sandra Borch. Foto: Stiftelsen Norsk Mat.
Last ned bilde
Metervare fikk Spesialitet for både håndverkspølsa Kikut og grov leverpostei. Statsråd Sandra Borch har tidligere besøkt pølsefabrikken ved Sinsenkrysset. Foto: Stiftelsen Norsk Mat.
Metervare fikk Spesialitet for både håndverkspølsa Kikut og grov leverpostei. Statsråd Sandra Borch har tidligere besøkt pølsefabrikken ved Sinsenkrysset. Foto: Stiftelsen Norsk Mat.
Last ned bilde
Havsnø AS fikk Spesialitetsmerket for sin flaksalt med tang. F.v. Landbruks- og matminister Sandra Borch og gründer Michal Bietz Øverland. Foto: Stiftelsen Norsk Mat.
Havsnø AS fikk Spesialitetsmerket for sin flaksalt med tang. F.v. Landbruks- og matminister Sandra Borch og gründer Michal Bietz Øverland. Foto: Stiftelsen Norsk Mat.
Last ned bilde
Garnviks røkeri fikk tildelt Spesialitet for sin røkte laks. F.v. Heidi Garnvik, landbruks- og matminister Sandra Borch og Vidar Garnvik. Foto: Stiftelsen Norsk Mat.
Garnviks røkeri fikk tildelt Spesialitet for sin røkte laks. F.v. Heidi Garnvik, landbruks- og matminister Sandra Borch og Vidar Garnvik. Foto: Stiftelsen Norsk Mat.
Last ned bilde

Om Stiftelsen Norsk Mat

Stiftelsen Norsk Mat
Stiftelsen Norsk Mat
Tollbugt. 32
0157 Oslo

24 14 83 00http://www.stiftelsennorskmat.no

Stiftelsen Norsk Mat er en uavhengig stiftelse og vårt formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon. Dette gjør vi gjennom å arbeide med kvalitetsstyring og kompetanseutvikling i norsk matproduksjon og synliggjøre opprinnelse og kvalitet på norske matprodukter. 

Våre kjerneområder er merkeordningene Nyt Norge, Spesialitet og Beskyttet Betegenelse og Kvalitetssystemet i landbruket.

Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Norsk Mat på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom