Utleiemegleren

Et godt leiemarked i 2020 på tross av Covid-19

Del

I 2020 ble styringsrenten satt til null. For mange har dette medført lavere bokostnader. Samtidig har Koronasituasjonen preget markedet ved at mange har usikker inntekt. Et velfungerende leiemarked bidrar til en fleksibilitet som har vist seg å være viktig i tider med usikkerhet. Flere studenter enn vanlig har blitt i Norge, som har bidratt til en liten leieprisøkning. Utleiemegleren har leid ut ca.7.600 boliger i 2020 og i dag har vi ca. 15.200 boliger til forvaltning. Utleiemegleren er i stadig vekst og åpnet nytt kontor i Sandefjord, på Jessheim og i Nydalen i Oslo i 2020, sier administrerende direktør, Vibecke Lyse Augdal.

Oslo:

Det kostet i gjennomsnitt 10.065,- kroner å leie en 1-roms leilighet i Oslo i desember, dette er en oppgang på 3,2% fra forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 8%.

En 2-roms kostet i gjennomsnitt 13.432,- kroner, dette er en nedgang på 0,4% sammenlignet med forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 2,7%.

En 3-roms leilighet i Oslo kostet nå i gjennomsnitt 16.798,- kroner å leie i måneden. Sammenlignet med forrige måned er det en oppgang på 1,1%. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 1,4%.

-Vi har lagt bak oss 2020 og siste del av året preget også leiemarkedet, hvor utbudet av leieboliger har vært særdeles stort. Dette fortsetter inn i 2021 og vi ser at leietakerne har mange boliger å velge mellom. Høye salgspriser gjør at flere ser seg nødt til å leie, sier daglig leder Vemund holmen hos Utleiemegleren Sinsen.

Bergen

Det kostet i desember i gjennomsnitt kroner 10 650,- pr. måned å leie en 2-roms i Bergen. Det var en økning på 0,4 % fra november og en nedgang på 3,1 % fra desember 2019. En 3-roms kostet i gjennomsnitt kroner 12 600,-. Dette var en nedgang på 1,9 % i forhold til desember 2019.

-  Desember er normalt en rolig periode på leiemarkedet i Bergen. I tillegg til de vanlige sesongvariasjonene ble julemåneden i 2020 påvirket av nedstengingen av samfunnet grunnet smittesituasjonen i Bergen. Dermed leide vi ut under halvparten så mange boliger i desember som i november og ca. 27 % færre enn i desember i 2019.

Til tross for pandemien har vi leid ut nesten 12 % flere boliger i Bergen i 2020 enn vi gjorde i 2019. Erfaringsmessig vil aktiviteten ta seg opp de kommende ukene, sier daglig leder ved Utleiemegleren Bergen, Eirik Hove

Stavanger:

En 2-roms koster i gjennomsnitt 9.801,- kroner per måned, en nedgang på 3,9% sammenliknet med forrige måned og en oppgang på 2,9% sett mot samme måned året før. En 3-roms kostet i gjennomsnitt 11.957,- kroner per måned. Sammenlignet med forrige måned er det en oppgang på 4,9%.

-  Generelt har desember vært en rolig måned. Antall ledige boliger i Stavanger på finn.no teller i dag 358 boliger, tilsvarende forrige måned. Sett i lys av at det er relativt få ledige boliger i markedet og at starten av året normalt har en høy aktivitet har vi tro på en videre positiv leieprisutvikling i månedene som kommer, sier daglig leder ved Utleiemegleren Stavanger, Eirik Hauge

 

Trondheim:

I Trondheim kostet en 2-roms i gjennomsnitt 11.831,- kroner i desember, som er en oppgang på 8,2% fra måneden tidligere. En 3-roms kostet i gjennomsnitt kroner 13.677, en nedgang på 1,3% sammenliknet med november og en nedgang på 4,6% sett mot samme måned året før.

-  Desember er som vanlig en rolig måned, det er vanskelig å sammenligne prisene med resten av året. Selv om det er lavsesong er det hele tiden boliger som leies ut, sier Daglig leder for Utleiemegleren Trondheim, Solveig Hjallen Moan

Romerike:

For en 2-roms kostet det i gjennomsnitt 12.000.- kroner i desember. Sammenlignet med forrige måned er dette en oppgang på 10,9%. Sett mot samme måned i fjor er det en oppgang på 7,2%.

En 3-roms leilighet på Romerike kostet i gjennomsnitt 12.830,- kroner. Sammenlignet med forrige måned er det en nedgang på 1,9%. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 1,8%.

-  Leiemarkedet på Romerike fikk en meget varierende slutt på 2020. I enkelte områder er det et jevnt bra trykk fra leietakere hele tiden, mens det andre steder er betydelig mindre etterspørsel etter boliger til leie. Markedet er prissensitivt, så utleiere bør fortsatt ha fornuftige forventninger til leiepris og sette av god tid til utleieprosessen. Helt på tampen av året medførte det tragiske raset i Gjerdrum at mange mennesker brått stod uten et hjem, og dermed ble det et stort behov for utleieboliger i nærheten av Gjerdrum. Utleiere som har venner og bekjente som ble rammet av raset, har valgt å låne ut sine boliger inntil videre. Det er leietakere som i utgangspunktet skulle ha flyttet inn i boliger i det berørte området, som nå ser etter muligheter andre steder. Tiden fremover vil bli preget av hendelsen i Gjerdrum, og en felles innsats for å hjelpe de som trenger det mest, sier daglig leder for Utleiemegleren Lillestrøm, Tom Anders Andersen.

Asker og Bærum

I Asker og Bærum kostet det i gjennomsnitt 11.203,- kroner for en 2-roms, som er en nedgang på 8,1% fra forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang 2,3%.

- Normalt er desember en rolig måned, men vi har hatt god oppdragsinngang. Mange utleiere gjør klar boligen for leie til januar og vi har flere spennende boliger å vise frem. Det bygges mange nye boliger i Asker & Bærum og som lokalkontor står vi klar til å bistå, sier daglig leder for Utleiemegleren Asker og Bærum, Mats Larsen. 

Drammen

For en 2-roms leilighet kostet det i gjennomsnitt 10.474,- kroner å leie i 2020 i Drammen, mens det kostet i snitt 12.589,- kroner å leie for en 3-roms.

Desember er normalt en rolig periode, men markedet tar seg ofte opp igjen i januar, sier daglig leder for Utleiemegleren Drammen, Eivind Sveen.


Østfold

Gjennomsnittleien i Østfold har gått opp 2,4 % sammenlignet med fjoråret. I snitt koster det nå kr 11.291,- å leie en bolig i vårt distrikt mot 11.031,- i fjor.

Etter et år med stor aktivitet på leiemarkedet ble det som forventet roligere dager inn mot jul. Mot nyåret tok responsen seg opp og vi forventer en travel januar med mye aktivitet, sier daglig leder for Utleiemegleren Østfold, Helge Hanch-Hansen.

 

Vestfold

Leiemarkedet i desember i Vestfold var som forventet en del roligere enn resten av året. Det er helt vanlig for årstiden. Vi merker allerede en stor pågang nå på nyåret og forventer en aktiv januar med flere boliger på markedet og med godt oppmøte på visningene, sier daglig leder for Utleiemegleren Vestfold, Karsten Olsen.

Kontakter

Vibecke Lyse AugdalAdministrerende direktør

Tel:90866381

Om Utleiemegleren

Utleiemegleren
Utleiemegleren
Josefines gate 18
0351 Oslo

22 93 29 00http://www.utleiemegleren.no

Om Utleiemegleren

Utleiemegleren er Norges ledende meglerforetak på utleie og forvaltning av boliger til private og bedrifter. Utleiemegleren har nå omtrent 15.500 boliger i sin portefølje. Selskapet ble startet i 1995 og har kontorer i Bergen, Trondheim, Stavanger, Lillestrøm, Drammen, Lysaker, Sandefjord og Moss, i tillegg til seks kontorer i Oslo. Utleiemegleren Pro spesialtilpassede utleietjenester til profesjonelle eiendomsbesittere på østlandsområdet. Utleiemegleren har idag ca. 165 ansatte. Grunnleggerne av Utleiemegleren eier 50 % av selskapet, og Fredensborg kjøpte seg inn med en 50 % eierandel i januar 2019. For mer informasjon, se utleiemegleren.no og www.fredensborg.no.

Følg saker fra Utleiemegleren

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Utleiemegleren på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Utleiemegleren

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom