Anima - Stopp dyremishandling

Espresso House er best på plantebasert

Del

Organisasjonen PlanteVekst har testet 10 kaffe- og bakerikjeder i Norge for å undersøke hvem som er best på plantebasert mat og drikke. Og her får Espresso House mest poeng.

Det har aldri vært mer populært å velge plantebasert enn akkurat nå. Rapporter fra Opinion viser at 50 prosent av den norske befolkningen er positive til å spise mer plantebasert. I tillegg viser en undersøkelse som Ipsos har gjennomført for Orkla at andelen veganere og vegetarianere i Norge har doblet seg på ett år!

Også plantebasert melk øker i popularitet. Plantemelk har vokst med 40 prosent i Norge de siste to årene. Og dette merkes ikke minst på kafeer som tar imot kaffe bestillinger. 

Stor forskjell i plantebasert utvalg

Med den økte plantebaserte etterspørselen er det viktig at alle blir med på den nye plantebaserte utviklingen, da det er et stort og voksende marked på vei. Dette mener organisasjonen PlanteVekst, som står bak den nye studien av kaffekjeder og bakerier sitt utvalg når det gjelder plantebaserte mat og drikke. Men det er ikke alle som klarer å følge den nye utviklingen. Det er stor forskjell på hva de ulike kjedene tilbyr sine kunder når det kommer til plantebasert mat. Espresso House får topplassering, da de tilbyr mange gode plantebaserte alternativer av kvalitet, både når det kommer til mat og drikke. 

- Vi er så glade og stolte over å motta denne prisen. Espresso House har som mål å tilby 50% plantebasert mat og drikke i kaffebarene våre. En anerkjennelse som dette fra Plantevekst oppfordrer oss til å jobbe enda hardere for å servere mer plantebasert mat og drikke til våre gjester. Vi vil at våre gjester skal føle at det er enkelt og ikke noe oppstyr å bestille plantebaserte produkter på Espresso House; fra melkeproduktet du har i kaffen til en velsmakende sandwich eller bakverk. uttaler Marianne Gaarder Amland, leder i Espresso House Norge.

PlanteVekst sine anbefalinger

  1. Gjør det plantebaserte valget normalt, og få de som ønsker å spise mer plantebasert til å føle seg velkommen.

  2. Ikke lag en plantebasert kopi av en annen rett. Still like høye krav til den plantebaserte maten på menyen, slik at det plantebaserte tilbudet også vil være et opplagt valg for alle kunder.

  3. Velg barista plantemelk, ha to eller flere typer, og ikke ta ekstra betalt for det.

  4. Ha minst to plantebaserte måltider og to plantebaserte kaker på menyen, og gi dem samme oppmerksomhet og kvalitetskrav som alt annet som selges.

- Vi håper at alle de undersøkte og andre i bransjen vil la seg inspirere og følge Espresso House sitt eksempel og hoppe på det plantebaserte toget som bare går fortere og fortere fremover, sier Camilla Dahlberg, leder for PlanteVekst.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Anima - Stopp dyremishandling

Anima - Stopp dyremishandling
Anima - Stopp dyremishandling
Postboks 1073 Sentrum
0104 Oslo

92 98 77 65https://stoppdyremishandling.no

Anima - Stopp dyremishandling er en internasjonal dyrevernorganisasjon som jobber for å stoppe dyremishandling på nasjonalt og internasjonalt nivå gjennom blant annet redningsaksjoner av dyr i nød, informasjonsvirksomhet, samarbeid med næringslivet, politisk arbeid og fredelige kampanjer.

Anima omfatter også PlanteVekst, som jobber for å fremme plantebasert mat og produkter. 

Følg pressemeldinger fra Anima - Stopp dyremishandling

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Anima - Stopp dyremishandling på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Anima - Stopp dyremishandling

Dyreindustrien er som en gal forsker uten etisk kompass10.9.2021 11:49:10 CEST | Debattinnlegg

Etter over 10 års arbeid med dyrevern er det mye som skal til for å sjokkere meg når det gjelder forholdene for dyrene i landbruket. Likevel var jeg målløs etter å ha lest om resultatene av en ny studie fra Københavns Universitet, som viser at 85 prosent av alle verpehøner i Danmark har et ødelagt brystben. Ja, du leste riktig. Mer enn fire av fem høner dør i løpet av sitt korte liv med smertefulle beinbrudd. Og det er all grunn til å tro at problemene også er omfattende i Norge.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom