Grappa Musikkforlag AS

Eriksson/Myhr/Malmström - ny svensk-norsk supertrio ute med singel

Del

Eriksson/Myhr/Malmström er en nystartet svensk-norsk trio som spiller nykomponert folkemusikk på gitar, hardingfele og klarinett. Trioen, bestående av Thomas Eriksson (SE), Helga Myhr (NO) og Anna Malmström (SE), har utviklet et spennende musikalsk uttrykk med røtter i tradisjonsmusikken, med fokus på klanger, fri improvisasjon og kontrapunktiske akkompagnement. 10. juni kommer første singel fra det kommende albumet som slippes i september!

Helga Myhr, Thomas Eriksson, Anna Malmström. Foto: Fredrik Fridlund.
Helga Myhr, Thomas Eriksson, Anna Malmström. Foto: Fredrik Fridlund.

Eriksson/Myhr/Malmström - För sola skin' på tak

Single release 10.06.2022

Hør "För Sola Skin' På Tak" her 

“Ny svensk-norsk supertrio! Utsökt, modern folkmusik som vi vill höra mer av.”  - Lira Musikmagasin.

Thomas Eriksson har lenge spilt på den svenske og norske folkemusikkscenen i mange ulike prosjekter, men er nå endelig å se med eget band. Med dette prosjektet ønsker han å løfte frem gitaren som melodiinstrument og gi rom til improviserende lydlandskap og akkompagnement. Thomas forteller:

«Jeg så etter en instrumentering der vanlige melodiinstrumenter også kunne tilføre et spennende akkompagnement når gitaren fører melodien. Når jeg hørte Helga Myhrs soloplate som inneholder mye improvisasjon og klanger, innså jeg at det var akkurat det jeg leitet etter. Jeg har alltid likt klangen av hardingfele og bass-klarinett sammen, og ønsket å kunne skrive et trestemmig arrangement med tilgang til en god bass. Da var det et selvfølgelig valg å spørre Anna Malmström

I låta För sola skin’ på tak presenteres trioens tre mest karakteristiske trekk bestående av hardingfelens improvisatoriske klanger, bassklarinettens dype bass og gitarens melodiske og kontrapunktiske spillestil. På denne vakre låten svever melodien ut fra gitarens lyse strenger, mens hardingfelens buestrøk fargelegger over dype, myke linjer fra bassklarinetten. Tittelen er hentet fra en gammel sang fra Thomas sine hjemtrakter i Småland.

Trioen består av:
Thomas Eriksson er en gitarist og komponist som hovedsakelig jobber med nordisk folkemusikk. Etter han tok eksamen på Högskolan för Musik och Drama i Göteborg 2016, har han jobbet som teatermusiker i 11 oppsetninger på det anerkjente Västenå Teater og frilanser med prosjekter som blant annet Eriksson/Myhr/Malmtsröm, GKN5 og teaterforestillingen «Kven var Odin», som han også har komponert musikken til.

Klarinettisten Anna Malmström er en folkemusiker sprunget ut fra den urbane folk- og verdensmusikkscenen i Sverige. Med den nordiske folkemusikken nært hjertet omfavner hun både Øst-Europeiske melodier, jazzy soloer som poetiske taksim-improvisasjoner med inspirasjon fra ottomansk musikkultur. Med Annas store nysgjerrighet og rike klangfarger finner hun stadig nye uttrykksmåter. Siden 2014 har hun turnert med band som Sallyswag, GKN5, Världens Band, Ale Möllers Zenomania, Erik Dahl Ensemble for å nevne noen. 

Hardingfelespiller og sanger Helga Myhr debuterte som soloutøver med albumet «Natten veller seg ut» (Motvind Records, 2019). Musikken viser utforskende og frie tolkninger av folkemusikken fra Hallingdal, og mottok nominasjon til Spellemannprisen. Myhr medvirker også på en rekke andre prosjekt og er i tillegg fast medlem i grupper som Kvedarkvintetten, Morgonrode, improduo sammen med Tanja Orning og Dei kjenslevare. I 2020 komponerte hun tingingsverket Andsyning til Osafestivalen.

Thomas Eriksson (SE) - gitar og komposisjoner
Helga Myhr (NO) - hardingfele, vokal
Anna Malmström (SE) - klarinett og bass-klarinett

Singelrelease: 10.06.2022
Artist: Eriksson / Myhr / Malmström
Tittel: För Sola Skin' På Tak
ISRC: NOGHH2282010
Plateselskap: Heilo

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Helga Myhr, Thomas Eriksson, Anna Malmström. Foto: Fredrik Fridlund.
Helga Myhr, Thomas Eriksson, Anna Malmström. Foto: Fredrik Fridlund.
Last ned bilde
Cover: Eriksson/Myhr/Malmström - "För Sola Skin' På Tak". Cover foto: Johan Blomqvis. Cover design: Julia Stenberg
Cover: Eriksson/Myhr/Malmström - "För Sola Skin' På Tak". Cover foto: Johan Blomqvis. Cover design: Julia Stenberg
Last ned bilde

Lenker

Om Grappa Musikkforlag AS

Grappa Musikkforlag AS
Grappa Musikkforlag AS
Akersgata 7
0158 Oslo

23 35 80 00http://www.grappa.no/no

Grappa Musikkforlag A/S ble etablert i 1983 og er et av Norges største uavhengige plateselskap.

Grappa Musikkforlag har gitt ut over tre tusen album spredt på ulike labler. Foruten Grappa som favner viser og pop, så utgis klassisk musikk på Simax Classics, folkemusikk og verdensmusikk på Heilo, blues og country på Blue Mood og jazz på Hubro.

Grappa samarbeider med Egmont Kids and Media om utgivelse av barnemusikk gjennom Barneselskapet. Grappa samarbeider også med Norsk Komponistforening om innspilling og utgivelse av norsk samtidsmusikk på lablene Aurora og Hemera og med Norsk Jazzforum om innspilling og utgivelse av norsk jazz på Odin. Grappa har også et tett samarbeide med Rune Grammofon og Drabant Music.

Følg pressemeldinger fra Grappa Musikkforlag AS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Grappa Musikkforlag AS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Grappa Musikkforlag AS

Musikkutsendelse: Paal Flaata - It's Hard To Sing This Song24.6.2022 13:09:03 CEST | Pressemelding

Releasedato: 24.06.2022Artist: Paal FlaataTittel: It's Hard To Sing This Song ISRC: NOYBU2249020Tekst og musikk: Chip TaylorPlateselskap: Grappa Musikkforlag / Blue Mood Last ned WAV Lytt «It’s hard to sing this song» er første låt fra Paal Flaatas kommende soloalbum. Paal Flaata stiller seg – som alltid – helt naken i møte med musikken, i møte med sangen. – Stemningen er ganske mørk, sier Paal selv. – Jeg tror låtene på den nye plata tar pulsen på tiden vi er i. Koronatiden har gitt meg tid til å tenke over alt jeg har opplevd de siste årene, og mye av det har vært ganske trist. Så det er en litt personlig plate, også for Gøran. Vi jobber veldig tett hele tiden, og en av ambisjonene var at vi skulle prøve å få denne plata til å stå litt utafor de andre, å komme litt videre. Gøran Grini, Paals mangeårige samarbeidspartner, er medprodusent på det kommende albumet. Sammen med Grini, Freddy Holm og trommeslageren Glenn Vidar Solheim, legger Paal på den nye platen, enda flere kjente og min

Ny låt fra Tre Små Kinesere24.6.2022 12:40:11 CEST | Pressemelding

Det har gått to år siden Tre Små Kineseres forrige album «Drømmeanker» som ble svært godt mottatt da det kom, både av kritikere og fans. Nå er de tilbake med en helt ny sang ; «Når Sola Snur». Singelen er den første smakebiten fra deres neste album, som kommer i januar 2023. Det ryktes at dette blir det beste fra kineserne siden 90-tallet, så det er bare å glede seg. Lytt til «Når Sola Snur» her! «Når Sola Snur» er godt timet, og teksten bruker dette naturfenomenet som utgangspunkt for å fortelle en noe betuttet venn at det finnes en der ute som "syns at lille du e et stort funn og vil værra sammen med dæ hvert sekund" Musikken er gjenkjennelig Tre Små Kinesere; lett og sommerlig og som alltid godt håndverk, og du får med et lite toneartskifte på kjøpet.

Musikkutsendelse: Tre Små Kinesere - Når Sola Snur16.6.2022 15:59:27 CEST | Pressemelding

Releasedato: 24.06.2022Artist: Tre Små KinesereTittel: Når Sola SnurISRC: NOJBT2201010Tekst og musikk: Ulf RisnesPlateselskap: Grappa Musikkforlag Last ned WAV Lytt Det har gått to år siden Tre Små Kineseres forrige album «Drømmeanker» som ble svært godt mottatt da det kom, både av kritikere og fans. Nå er de tilbake med en helt ny sang ; «Når Sola Snur». Singelen er den første smakebiten fra deres neste album, som kommer i januar 2023. Det ryktes at dette blir det beste fra kineserne siden 90-tallet, så det er bare å glede seg. «Når Sola Snur» er godt timet, og teksten bruker dette naturfenomenet som utgangspunkt for å fortelle en noe betuttet venn at det finnes en der ute som "syns at lille du e et stort funn og vil værra sammen med dæ hvert sekund" Musikken er gjenkjennelig Tre Små Kinesere; lett og sommerlig og som alltid godt håndverk, og du får med et lite toneartskifte på kjøpet.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom