Norsk Gjenvinning

Erik Osmundsen går inn som styreleder i Norsk Gjenvinning og avslutter sin rolle som konsernsjef i 2021

Del

Oslo, 2. desember 2020 – Etter ni innholdsrike år ønsker Erik Osmundsen å fratre som konsernsjef for Norsk Gjenvinning. Han vil imidlertid jobbe aktivt videre som styreleder for konsernet, og sammen med hovedeier Summa Equity videreutvikle virksomheten til å bli en større aktør internasjonalt innen sirkulærøkonomien. Endringen vil skje til sommeren 2021.

Erik Osmundsen
Erik Osmundsen

- Etter mange år i lederstolen i Norsk Gjenvinning, er jeg klar for å finne nye utfordringer der jeg kan bidra positivt og fortsette å utvikle meg. Tiden å gå videre fra et så godt selskap er aldri perfekt, men jeg anser at tidspunktet for å initiere et lederbytte er best nå da det gir selskapet tilstrekkelig tid til å bygge en struktur for neste fase. Vi har over de siste årene tilrettelagt for et forsvarlig lederbytte gjennom å styrke lederteamet, og etablert en COO rolle for å sikre kontinuitet og kraft ved min avgang, sier Erik Osmundsen. Konsernet har gode resultater og er trygt finansiert slik at det er mulig å tenke langsiktig.

Ryddejobben som førte til sterkt omdømme og lønnsomhet for fremtiden
Erik har ledet Norsk Gjenvinning fra et relativt ukjent avfallsselskap til et moderne industriselskap med markedsledende posisjon og sterk merkevare. Det var ingen selvfølge da Erik overtok som konsernsjef i 2012. Han ble en tidlig drivkraft for å endre en bransje som i alt for stor grad var preget av uansvarlige snarveier, til en bransje hvor ansvarlighet og seriøsitet har blitt et konkurransefortrinn. Nå ligger styrken til Norsk Gjenvinning i etterlevelse, innovasjon og bærekraft, som skaper verdier for både samfunnet og eiere.

Et solid konsern som er klar til å ta fatt på neste epoke
- Erik har sammen med sine medarbeidere skapt fantastiske resultater, og er grunnen til at Summa Equity gikk inn som eiere i 2018. Norsk Gjenvinning har i perioden Erik har ledet selskapet vokst fra ca. 3,3 mrd. til 5,6 mrd. i omsetning, og har gjennomført et vellykket eierskifte til Summa Equity. Selskapet har gjennom Eriks tydelige lederskap etablert seg med det 11. beste omdømme blant norske bedrifter, og er i dag et kjent merkevarenavn blant nordmenn generelt», forteller Managing Partner i Summa, Reynir Indahl. Vi ønsker å bygge på denne plattformen og investere mer i den grønne økonomien gjennom Norsk Gjenvinning-konsernetog vi er veldig glade for at Erik kan bruke sin kunnskap og erfaring som styreleder i den neste fasen, sier Indahl.

Rollen som styreleder sikrer konsernets kurs mot et mer bærekraftig samfunn
Norsk Gjenvinning har skapt en plattform for videre vekst og økte investeringer i bærekraftige forretningsmodeller og sirkulære teknologier med globalt potensial.

- Erik har bygd omdømmet til Norsk Gjenvinning til å ha en sterk merkevare og posisjon i markedet, og selskapet er nå i stand til å bygge nye sirkulærøkonomiske verdikjeder sammen med andre industriselskap både i Norge og Norden, sier styreleder Ole Enger, som har bedt om avlastning ved neste generalforsamling.

Styret går nå i gang med prosessen med å finne Eriks etterfølger.

For ytterligere informasjon, kontakt:
Erik Osmundsen, konsernsjef i Norsk Gjenvinning Norge, telefon 915 47 885
Bim Kase, kommunikasjonssjef i Norsk Gjenvinning Norge, telefon 986 37 967

Kontakter

Bilder

Erik Osmundsen
Erik Osmundsen
Last ned bilde
Erik Osmundsen
Erik Osmundsen
Last ned bilde

Om Norsk Gjenvinning

Norsk Gjenvinning
Norsk Gjenvinning
PB 567 Skøyen
0214 OSLO

22 12 96 00http://www.norskgjenvinning.no

Norsk Gjenvinning-konsernet er markedslederen i den norske gjenvinningsbransjen, og bidrar hver dag til en global miljøinnsats i eget nærmiljø. Vi samler inn alle typer avfall fra næringslivet og produserer avfallsbaserte råvarer som vi selger i det internasjonale markedet. I tillegg tilbyr vi husholdningsrenovasjon, industritjenester, riving, miljøsanering, makulering og massehåndtering. Vi er etablert med 40 anlegg og over 1.700 ansatte i Norge, Danmark, Sverige og England. Vi håndterer 1,8 millioner tonn avfall per år, og omsetter årlig for ca. 4,5 milliarder kroner. Konsernet eies av Summa Equity. Vår innsats er et viktig bidrag til den sirkulære økonomien og det nasjonale miljøregnskap. Vår visjon er at avfall blir løsningen på fremtidens ressursproblem - og for oss betyr det; «Det finnes ikke søppel mer».

Våre mål skal oppnås gjennom systematisk resultatledelse med utgangspunkt i vårt samfunnsansvar og våre verdier; kremmerskap, proaktivitet, ansvarlighet og lagånd.

Følg saker fra Norsk Gjenvinning

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk Gjenvinning på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norsk Gjenvinning

KMT kjøper NKTs gjenvinningsvirksomhet i Stenlille i Danmark og partene inngår avtale om fortsatt gjenvinning av energikabler18.1.2021 09:30:00 CETPressemelding

KMT og NKT har en felles ambisjon om å sikre en stadig mer bærekraftig gjenvinning av metaller og plast i utrangerte kabler. Derfor overtar Kabel Metall & Trafo Gjenvinning AS (KMT) NKT sin avdeling for kabelgjenvinning i Stenlille i Danmark. Transaksjonen ble gjennomført 15. januar 2021 som et innmatskjøp der KMTs heleide danske datterselskap KMT Kabel Danmark A/S overtar alle driftsmidler, ansatte og kunder på NKTs anlegg i Stenlille.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom