NHO

Erik Lahnstein ny leder i NHO Luftfart

Del
Erik Lahnstein (50) er ansatt som ny administrerende direktør i interesse- og arbeidsgiverorganisasjonen NHO Luftfart.

Lahnstein har erfaring fra norsk politikk, privat næringsliv og medlemsorganisasjoner, blant annet som statssekretær for Senterpartiet i Samferdselsdepartementet og ved Statsministerens kontor.

– Jeg er svært glad for at en så erfaren og dyktig leder som Erik Lahnstein har takket ja til å lede bransjens arbeid for en mer bærekraftig luftfart og for å ivareta norske virksomheters konkurransekraft, sier styreleder i NHO Luftfart, Anne-Sissel Skånvik.

– Det er et stort privilegium å få representere en næring som betyr så mye for folk og næringsliv over hele landet. Ikke minst ser jeg frem til å få jobbe med en bransje som er svært utålmodig etter å få ned klimagassutslippene samtidig som vi arbeider for å styrke konkurransekraften til virksomheter med norske lønns- og arbeidsvilkår, sier Erik Lahnstein.

Landsforeningen NHO Luftfart har vel 60 medlemsbedrifter med til sammen om lag 12 000 ansatte og representerer blant annet flyselskaper, helikopterselskaper, private flyplasser og virksomheter som leverer tjenester innen luftfarten. Lahnstein etterfølger Torbjørn Lothe som har ledet NHO Luftfart i nesten 16 år. Lothe vil fortsatt være tilknyttet NHO Luftfart på deltid frem til 2024.

– Torbjørn Lothe har stått i stormen for oss i mange år og har ønsket å overlate roret til andre. Vi er svært takknemlige for at Torbjørn med sin kunnskap, arbeidskapasitet og lange erfaring blir med oss videre enda en tid, sier Skånvik.

Erik Lahnstein har tidligere vært administrerende direktør i Norges Skogeierforbund i og han har hatt flere stillinger i Norges Rederiforbund. I sin tid i regjeringsapparatet var han også statssekretær for Jonas Gahr Støre i Utenriksdepartementet. Lahnstein kommer til NHO Luftfart fra stillingen som direktør for forretningsutvikling og myndighetskontakt i teknologiselskapet Cisco. Han har utdanning innen statsvitenskap, økonomi og innovasjon og har en master fra Universitetet i Oslo. Lahnstein tiltrer stillingen i løpet av våren 2023.

Kontakter

Kontaktpersoner: Anne-Sissel Skånvik, styreleder NHO luftfart tel 97554344
Erik Lahnstein tel 905 62 893.

Bilder

Om NHO

NHO
NHO
Middelthunsgate 27
0305 Oslo

23 08 80 00http://www.nho.no

Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) er den største interesseorganisasjonen for bedrifter i Norge. Vi i NHO jobber for gode rammevilkår for medlemsbedriftene og engasjerer oss for bedriftenes interesser på en rekke samfunnsområder.

Følg pressemeldinger fra NHO

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra NHO på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NHO

Enighet i bussoppgjøret7.5.2022 09:38:45 CEST | Pressemelding

- Vi er glade for at det ble enighet slik at busselskapene fortsatt kan transportere passasjerene til jobb, skole og fritidsaktiviteter på en trygg og miljøvennlig måte, sier administrerende direktør i NHO Transport Jon H. Stordrange. Partene ble enige 07.05.22 etter mekling nesten 10 timer på overtid. - Arbeidsgiversiden har strukket seg langt, men resultatet er innenfor frontfagets økonomiske ramme. Det er gjort tilpasninger i tariffavtalen slik at næringen lettere kan tilfredsstille nye mobilitetsbehov med bestillingskjøring, sier han.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom