Sony Music Norway

Er du i vennesona til Peder Elias?

Del

Fredag 4. september slipper Peder Elias låten "Friend Zone", et låt om å sitte på kjærlighetens straffebenk.

Friend Zone artwork
Friend Zone artwork

Friend zone, vennezona, beskriver en situasjon hvor en part i et vennepar ønsker at forholdet skal bli romantisk eller seksuelt, mens den andre parten ikke er interessert i dette. 
Metaforen beskriver ikke bare frykten for å ødelegge et vennskap, men også frustrasjonen over å ende opp som passiv tilskuer til den andres kjærlighetsforhold uten å kunne komme seg videre selv.

Peder Elias forteller at han har vært vennezona noen ganger da han var yngre. Han forklarer hvor utrolig kjipt det var å få høre at han var en fantastisk fin fyr, men ikke på den måten. «Du føler deg dum fordi du har feiltolket situasjonen, og så gjør det ekstra vondt fordi den som ikke vil være med deg faktisk kjenner deg og liker deg. Bare ikke nok. Så det å høre at hun bare vil være venner stikker litt ekstra i hjertet.»

Vennezona er datingens straffebenk, og du kommer deg aldri av den. Når en jente bestemmer seg for at du bare er en venn så er du et ikke-seksuelt vesen i hennes øyne. Som en bror. Eller en lampe.

Tekstlinja “I’m so sick of always being bro” er inspirert av måten man snakker for å pent si at det ikke kan bli noe mer. Når du hele tiden blir kalt for kompis og venn, og til og med bror.  «Hvis noen sier at du er som en bror for meg så vet du at du er vennezona, og aldri kommer deg ut derifra. Ingen vil noen gang være i et forhold med en de er glad i sånn som de er glad i et søsken!» 

Tror du det er verre å bli friend zona enn å finne ut at noen du trodde satt pris på deg for den du er blir sur fordi de ikke får ha sex med deg?

Peder Elias foreslår at du må innse at slaget er tapt og «komme deg opp i ringa». Finne noen som liker deg på samme måte som du liker dem før du blir permanent vennezona fordi du aldri tør ta sjansen på avvisning.

Jeg er ingens førstevalg. Ingens favoritt. De sier at jeg betyr så mye og at jeg er spesiell, men de velger alltid en annen. Aldri meg.

Selv om det er veldig mange morsomme friend zone memes, og massevis av råd om hvordan du kommer deg videre i livet, så er det også en del virkelig hjerteskjærende historier om vennskap som blir misbrukt, eller til og med går tapt. «Men det er håp! Noen finner ekte kjærlighet der de aldri så mye som trodde de hadde en sjans. Bare fordi de våget å si hva de følte.»

Å være friend zona er litt som ikke å få en jobb du søkte på, men at sjefen der allikevel ringer deg jevnlig for å klage på den de valgte å ansette.

Peder Elias skrev og produserte låten sammen med Kristoffer Tømmerbakke tidlig på året, og han er fornøyd med at det litt humoristiske resultatet endelig er ute. «Jeg vet at teksten – it kinda sucks to be the friend tho – nok treffer mange, og håper at de enten blir underholdt eller finner litt trøst i at det er så mange mennesker, meg selv inkludert, som har vært vennezona men så har funnet kjærligheten.»

Kan vi være mer enn venner?
Bestevenner?
Nei, mer enn det!
Ja, vi kan være beste-bestevenner!

 

 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Friend Zone artwork
Friend Zone artwork
Last ned bilde
Peder Elias (c) Calle Huth
Peder Elias (c) Calle Huth
Last ned bilde

Lenker

Om Sony Music Norway

Sony Music Norway
Sony Music Norway
Gjerdrums vei 10A
0484 Oslo

+47 22 88 00 00http://www.sonymusic.no

Vi er Norges ledende plateselskap, og representerer et bredt spekter av aktive internasjonale og norske artister, i tillegg til en omfattende katalog av stor musikkhistorisk betydning, kvalitet og innflytelse.

I Sony Music Entertainment Norway respekterer og beundrer vi våre artister og vi er stolte av å kunne representere og støtte deres visjoner og kreative tiltak. Vi er 40 ansatte som medvirker til å skape et vekstgrunnlag som fremmer musikkens utvikling og som skaper det gode arbeidsmiljøet som kjennetegner oss som virksomhet.

Sony Music Entertainment Norway A/S utgir bl.a. Beyoncé, Madcon, The Chainsmokers, Kygo, Alan Walker, Maria Mena, Camila Cabello, Jesper Jenset, Khalid, Rat City, Calvin Harris, Stina Talling, Miley Cyrus, HAYES, Justin Timberlake, Katastrofe, EMIR, Amanda Delara, Foo Fighters, Morgan Sulele, Ina Wroldsen, Hkeem, P!nk, Lars Vaular, Bruce Springsteen m.fl.

Følg saker fra Sony Music Norway

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Sony Music Norway på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Sony Music Norway

Skinny Days gir oss ny favoritt låt til morgenkaffen19.11.2020 11:00:00 CETPressemelding

Skinny Days og CLMD sin glade «Voices In My Head» har nylig nådd 3 millioner streams og vært en gjenganger på treningsspillelister i flere land siden slippet i september. Nå stripper de den ned i en akustisk versjon fremført av Cate Downey, venninne og låtskriver fra Colorado samt student ved LIMPI. Låten i sin helhet er produsert av Skinny Days. Teksten blir løftet frem på en helt ny måte ved hjelp av den råe og ærlige stemmen til Cate og sammen inviterer dem lytterne til å utforske en mer melankolsk side av musikken. Denne akustiske versjonen er perfekt til de mørke vinterdagene vi har i vente. På spørsmålet hvorfor de ønsket å lage en akustisk versjon svarer gutta: «For å vise frem en side av sangen mange kanskje ikke visste om, og for å gi verden en herlig pustepause og behagelig bakgrunnsmusikk til kaffekoppen man drikker mens det fortsatt er mørkt ute på morgenen». I tråd med originalversjonen er kunstverket på artwork malt av den nihilistiske kunstneren Thea Klingvall. «Voices I

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom