Akan

Equinor-virksomhet er vinner av årets Akan-pris

Del

– Utvikling og Produksjon Norge Drift Sør i Equinor har i mange år systematisk og godt forebygget rus- og spillproblematikk. Virksomheten har utviklet gode måter å jobbe på og en kultur som gir gode resultater. Arbeidet har pågått uavhengig av gode eller dårlige tider i bransjen og selskapet, noe som gjør dem til en verdig vinner av årets pris, sier direktør i Akan kompetansesenter, Elisabeth Ege i en kommentar til nominasjonen.

Jez Averty, leder for Drift Sør i Equinor, mottok Akan-prisen på vegne av selskapet.
Jez Averty, leder for Drift Sør i Equinor, mottok Akan-prisen på vegne av selskapet.

Akan-prisen ble delt ut under Akan-dagene av Anne Bramo, statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet.

– Det er en stor ære å motta denne prisen på vegne av det langsiktige arbeidet som har blitt utført i Drift Sør over flere år. Rus og avhengighet kan ramme alle, og at vi bry oss er en sentral forutsetning for vårt Akan-arbeid. Prisen går minst like mye til verneapparatet som til ledelsen, og er et symbol på hvor viktig det er med samarbeid mellom partene i arbeidslivet, sier Jez Averty som er leder for Drift Sør.

Equinor Undersøkelser & Produksjon Drift Sør har rundt 1100 ansatte med ansvar for Statfjord, Snorre, Sleipner, Gudrun og Draupner i tillegg til alle Equinors partneropererte felt på norsk sokkel.

– Drift Sør har her vært en rollemodell i hele Equinor, og Akan-utvalget har vært en pådriver gjennom mange år i det rus- og spillforebyggende arbeidet i Equinors plattformorganisasjon, sier Elisabeth Ege.
– I vurderingen har vi blant annet lagt vekt på at Akan-arbeidet i denne virksomheten sees i sammenheng med IA-arbeidet. De har et Akan-utvalg som følger opp ledere og verneombud, og har klare retningslinjer for å gjøre håndtering av rus- og spillavhengighet kjent. I tillegg holder de seg oppdatert på Akan-arbeidet og fagfeltet for øvrig, legger hun til.

Om prisen:
Siden 1996 har Akan kompetansesenter delt ut Akan-prisen. Hensikten er å gi en anerkjennelse til virksomheter som forebygger rus- og avhengighet på en god og systematisk måte i tråd med Akan-modellen, samt å inspirere vinneren selv til å fortsette det gode arbeidet og andre virksomheter til å forebygge rus- og avhengighetsproblematikk.

Vinnerne de siste fem årene:
2017 Kongsberg Defence and Aerospace (KDA)
2016 Porsgrunn kommune
2015 SAS Ground Handling Services
2014 ABC-Bakken barnehage
2013 Tollregion Oslo og Akershus

Nøkkelord

Kontakter

Signy Svendsen, kommunikasjonsleder Akan kompetansesenter
mobil: 90 50 61 33

Bilder

Jez Averty, leder for Drift Sør i Equinor, mottok Akan-prisen på vegne av selskapet.
Jez Averty, leder for Drift Sør i Equinor, mottok Akan-prisen på vegne av selskapet.
Last ned bilde

Om Akan

Akan
Akan
PB 96, Sentrum
0101 Oslo

22 40 28 00http://akan.no/

Akan kompetansesenter er en ideell organisasjon som eies av Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO), Landsorganisasjonen i Norge (LO) og staten. Virksomheten finansieres av staten ved Helsedirektoratet, LO, NHO, samt egne kursinntekter. Norsk Arbeidsgiverforening (NAF, nå NHO) og LO stiftet AKAN i 1963. AKAN var den gang initialord for ‘Arbeidslivets komité mot alkoholisme og narkomani’. Staten kom med på eiersiden året etter.

Besøksadresse: Dronningensgate 13, Oslo

Følg saker fra Akan

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Akan på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Akan

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom