Akan

Equinor-virksomhet er vinner av årets Akan-pris

Del

– Utvikling og Produksjon Norge Drift Sør i Equinor har i mange år systematisk og godt forebygget rus- og spillproblematikk. Virksomheten har utviklet gode måter å jobbe på og en kultur som gir gode resultater. Arbeidet har pågått uavhengig av gode eller dårlige tider i bransjen og selskapet, noe som gjør dem til en verdig vinner av årets pris, sier direktør i Akan kompetansesenter, Elisabeth Ege i en kommentar til nominasjonen.

Jez Averty, leder for Drift Sør i Equinor, mottok Akan-prisen på vegne av selskapet.
Jez Averty, leder for Drift Sør i Equinor, mottok Akan-prisen på vegne av selskapet.

Akan-prisen ble delt ut under Akan-dagene av Anne Bramo, statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet.

– Det er en stor ære å motta denne prisen på vegne av det langsiktige arbeidet som har blitt utført i Drift Sør over flere år. Rus og avhengighet kan ramme alle, og at vi bry oss er en sentral forutsetning for vårt Akan-arbeid. Prisen går minst like mye til verneapparatet som til ledelsen, og er et symbol på hvor viktig det er med samarbeid mellom partene i arbeidslivet, sier Jez Averty som er leder for Drift Sør.

Equinor Undersøkelser & Produksjon Drift Sør har rundt 1100 ansatte med ansvar for Statfjord, Snorre, Sleipner, Gudrun og Draupner i tillegg til alle Equinors partneropererte felt på norsk sokkel.

– Drift Sør har her vært en rollemodell i hele Equinor, og Akan-utvalget har vært en pådriver gjennom mange år i det rus- og spillforebyggende arbeidet i Equinors plattformorganisasjon, sier Elisabeth Ege.
– I vurderingen har vi blant annet lagt vekt på at Akan-arbeidet i denne virksomheten sees i sammenheng med IA-arbeidet. De har et Akan-utvalg som følger opp ledere og verneombud, og har klare retningslinjer for å gjøre håndtering av rus- og spillavhengighet kjent. I tillegg holder de seg oppdatert på Akan-arbeidet og fagfeltet for øvrig, legger hun til.

Om prisen:
Siden 1996 har Akan kompetansesenter delt ut Akan-prisen. Hensikten er å gi en anerkjennelse til virksomheter som forebygger rus- og avhengighet på en god og systematisk måte i tråd med Akan-modellen, samt å inspirere vinneren selv til å fortsette det gode arbeidet og andre virksomheter til å forebygge rus- og avhengighetsproblematikk.

Vinnerne de siste fem årene:
2017 Kongsberg Defence and Aerospace (KDA)
2016 Porsgrunn kommune
2015 SAS Ground Handling Services
2014 ABC-Bakken barnehage
2013 Tollregion Oslo og Akershus

Nøkkelord

Kontakter

Signy Svendsen, kommunikasjonsleder Akan kompetansesenter
mobil: 90 50 61 33

Bilder

Jez Averty, leder for Drift Sør i Equinor, mottok Akan-prisen på vegne av selskapet.
Jez Averty, leder for Drift Sør i Equinor, mottok Akan-prisen på vegne av selskapet.
Last ned bilde

Om Akan

Akan
Akan
PB 96, Sentrum
0101 Oslo

22 40 28 00http://akan.no/

Akan kompetansesenter er en ideell organisasjon som eies av Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO), Landsorganisasjonen i Norge (LO) og staten. Virksomheten finansieres av staten ved Helsedirektoratet, LO, NHO, samt egne kursinntekter. Norsk Arbeidsgiverforening (NAF, nå NHO) og LO stiftet AKAN i 1963. AKAN var den gang initialord for ‘Arbeidslivets komité mot alkoholisme og narkomani’. Staten kom med på eiersiden året etter.

Besøksadresse: Dronningensgate 13, Oslo

Følg saker fra Akan

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Akan på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Akan

Ansattes spillvaner gir arbeidsgiver bekymring23.1.2019 06:00:00 CETPressemelding

– De som har testet sin spillatferd gjennom vårt digitale verktøy jegspiller.no, har et klart større problem knyttet til både pengespill og dataspill enn i befolkningen for øvrig. Henvendelsene til vår veiledningstelefon gjelder først og fremst problemstillinger knyttet til pengespill av alvorlig karakter. Både for de som spiller og for deres arbeidsgiver, sier Elisabeth Ege, direktør i Akan kompetansesenter.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom