LO

Equinor og partnere utreder 1 GW havvindpark utenfor Bergen

Del

Ny flytende kraftproduksjon på Norsk sokkel. Norsk sokkel kan levere godt over 4 TWh om 5 år. Equinors havvindprosjekt viser at kreativiteten i den havrelaterte klyngen vi har skapt gjennom de siste 50 årene leverer.

-          Det er svært gledelig at vi er i gang med de løsningene som skal sørge for at vi både kutter utslipp og skaper jobber. Det eneste som er sikkert er at vi trenger mer kraft, og dette vil være gode svar på den krevende kraftsituasjonen vi har i bla. Hordaland, sier LO leder Peggy Hessen Følsvik.

Dette er et viktig prosjekt for videreutvikling av vår kompetanse og kapasitet til å skape næringsaktivitet basert på havområdene til Norge. Her leveres det mer kraft samtidig som leverandørindustrien får flere ben å stå på.

-          For LO er det viktig at havvind skal være både et kraftprosjekt og et industriprosjekt. Det skal sikre oss både nok og rimelig nok strøm. Og det skal gi oss nye grønne arbeidsplasser, sier LO-lederen og legger til.

-          Vi må sikre arbeidsplassene og beholde en lav ledighet. Krafttilgang er det viktigste virkemiddelet i omstillingen vi skal igjennom.

 

Peggy Hessen Følsvik understreker også viktigheten å ta hensyn til andre næringer også som har sitt virke på havet.

-          Equinor må nå sørge for en god dialog med fiskeriene, slik at vi får frem et nasjonalt godt prosjekt som ivaretar alle hensyn.

 

 

Kontakter

Om LO

LO
LO
Torggata 12
0181 Oslo

23 06 10 00http://www.lo.no

Landsorganisasjonen i Norge (LO) er Norges største arbeidstakerorganisasjon. Over 970 000 medlemmer er organisert i fagforbund som er tilsluttet LO.

Følg pressemeldinger fra LO

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra LO på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra LO

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom