GlobeNewswire

Equinor ASA: Anders Opedal tar over som konsernsjef i Equinor 2. november 2020

Del

Styret i Equinor (OSE: EQNR, NYSE: EQNR) har utnevnt Anders Opedal som ny konsernsjef i Equinor fra 2. november 2020. Eldar Sætre vil fratre etter seks år som konsernsjef og mer enn 40 år i selskapet.

– Styret er stolte av å presentere Anders Opedal som den neste konsernsjefen i Equinor. Equinor går inn i en fase med betydelige endringer når verden må ta stadig sterkere grep for å bekjempe klimaendringene. Styrets mandat til Anders er å akselerere Equinors utvikling som et bredt energiselskap, og å øke verdiskapingen for våre aksjonærer gjennom energitransisjonen, sier Jon Erik Reinhardsen, styreleder i Equinor.

Anders Opedal kommer fra stillingen som konserndirektør for Teknologi, prosjekter og boring. Han begynte i Equinor som petroleumsingeniør i 1997, var mange år i boring og brønn og har også vært anskaffelsesdirektør. I 2011 ble han satt til lede Equinors prosjektportefølje på mer enn NOK 300 milliarder. Senere ble han konserndirektør og Chief operating officer før han ble direktør og landsjef i Brasil. Opedal er ingeniør med en mastergrad fra NTNU og har en MBA fra Heriot-Watt universitetet i Edinburgh.

– Anders Opedal har dyp kunnskap om, og bred erfaring fra energisektoren. Han har gått gradene i Equinor, han har vist sterkt lederskap og han har levert resultater som har overgått forventningene som er stilt til ham. Han er den første ingeniøren som blir konsernsjef i Equinor, og er sterkt engasjert i teknologi, digitalisering og industriutvikling. Et enstemmig styret er trygge på at Anders er den rette til å videreutvikle Equinor i det grønne skiftet, og ytterligere styrke selskapets kultur og sikkerhetsresultater sammen med engasjerte medarbeidere, sier Reinhardsen.

– Det er en ære, og jeg er stolt over å få ansvaret som konsernsjef i Equinor. Jeg har sterk tro på Equinor og på alle våre medarbeidere, på vår evne til å skape endring og fortsatt langsiktig verdiskaping for våre aksjonærer også i en lavkarbonfremtid. Vi har et godt utgangspunkt for det som blir en stor omlegging, med en attraktiv portefølje, enestående kompetanse, teknologi og innovasjonsevne, engasjerte medarbeidere og sterke verdier som vil guide oss gjennom denne prosessen. Sammen skal vi akselerere utviklingen av Equinor som et bredt energiselskap og vår vekst innenfor fornybar energi, sier Anders Opedal.

– Jeg ser virkelig frem til å ta over som konsernsjef. Jeg vil bruke tiden frem til jeg tar over til å forberede meg og planlegge for dette fantastiske selskapets fremtid. Og jeg vil bruke muligheten til å lytte, både til organisasjonen og eksterne interessenter, for å høre deres verdifulle perspektiver før jeg setter retning for en ny tid, sier Opedal.

Styret i Equinor har jobbet kontinuerlig og systematisk med planlegging for skifte av konsernsjef, og har gjennom hele denne prosessen grundig vurdert både mannlige og kvinnelige kandidater.

Eldar Sætre blir 65 år tidlig neste år. Han indikerte før sommeren til styret at dette kan være et naturlig tidspunkt for å pensjonere seg. Det har gitt styret anledning til å planlegge en stegvis prosess som gir en ny konsernsjef tid til å forberede seg på å ta over rollen.

Opedal vil ta over som konsernsjef fra 2. november 2020. Eldar Sætre vil være tilgjengelig for den nye konsernsjefen inntil han slutter i selskapet 1. mars 2021.

– Eldar har dedikert hele sin karriere til Equinor, fra han begynte i selskapet 24 år gammel. Som konsernsjef siden 2014 har Eldar utviklet Equinor som et bredt og mer globalt energiselskap. Eldar tok over som konsernsjef på et tidspunkt da oljeprisen fikk et dramatisk fall. Takket være hans lederskap og sterke leveranser fra hele organisasjonen, er Equinor i dag et sikrere, sterkere og mer konkurransedyktig selskap, godt posisjonert for å lykkes gjennom den pågående energitransisjonen. Navneskiftet til Equinor reflekterer selskapets utvikling som et bredt energiselskap og vil for alltid stå som en viktig milepæl fra Eldars tid som konsernsjef. Styret er takknemlige for Eldars lederskap, resultatene han har skapt og hans lojalitet til selskapet, sier Reinhardsen.

– Jeg har tilbragt hele mitt yrkesaktive liv i Equinor. Jeg er glad i dette selskapet og det har virkelig vært et privilegium å få jobbe med alle de fantastiske folkene i Equinor gjennom fire tiår. Jeg er veldig stolt av det vi har oppnådd sammen. Takket være utrettelig innsats fra kompetente og dedikerte medarbeidere i hele selskapet, er Equinor i dag et sterkere og mer konkurransedyktig selskap, bedre forberedt for lavkarbonfremtiden enn noensinne. Jeg kjenner Anders godt og er helt sikker på at han er den rette til å lede selskapet videre i den neste fasen av energitransisjonen, sier Eldar Sætre, konsernsjef i Equinor.

Anders Opedal vil etablere et overgangsteam for å forberede seg til å ta over som konsernsjef fra 2. november. Opedal vil med umiddelbar virkning fratre som konserndirektør for Teknologi, prosjekter og boring, og Geir Tungesvik vil fungere i stillingen. Inntil han tiltrer som konsernsjef vil Opedal være konserndirektør, rapportere til konsernsjefen og være en del av konsernledelsen.

Anders Opedal vil motta en grunnlønn på 9,1 millioner kroner. Han vil inngå i ordningen for variabel lønn innenfor de rammer som tidligere er etablert for konsernsjefen i Equinor. Hans variable lønn vil ha en årlig målbonus på 25% (maksimum 50%) og langtidsinsentiver på 30% av grunnlønn. Pensjonsgivende inntekt vil begrenses til 12G. Han vil motta et fastlønnstillegg på 18% av grunnlønn i stedet for pensjonsopptjening over 12G.

* * *

CV Anders Opedal:

Konserndirektør Teknologi, prosjekter og boring, Equinor
2018- i dag

Konserndirektør, Utvikling og produksjon Brasil, Equinor
Direktør, Utvikling og produksjon internasjonalt, Brasil, Equinor
2017-2018

Konserndirektør og Chief operating officer, Equinor
2015-2016

Direktør prosjekter, Teknologi, prosjekter og boring, Equinor
2010-2015

Direktør anskaffelser, Teknologi, prosjekter og boring, Equinor
2007-2010

Ulike lederstillinger, Equinor
2003-2007

Petroleumsingeniør og sektorleder, Equinor
1997-2003

Log Analyst and Well Site Logging Engineer, Schlumberger and Baker Hughes Inteq.
1992-1997

* * *

Pressekonferanse:

Equinor inviterer til pressekonferanse.

Tid: Mandag 10. august kl. 12.00

Sted: Equinors kontor på Fornebu, Martin Linges vei 33 (hovedinngang)

Styreleder Jon Erik Reinhardsen, annonsert ny konsernsjef Anders Opedal og konsernsjef Eldar Sætre vil delta på pressekonferansen.

Grunnet smittevernhensyn vil det være begrenset med plasser. Vennligst send skriftlig påmelding innen mandag 10. august kl. 11.00 til Elisabeth Bruksås (elbru@equinor.com).

Du kan også følge pressekonferansen via webcast på www.equinor.com eller delta via Zoom ved å registrere dere på denne linken:

https://zoom.us/meeting/register/tJAqde2qrD8iH9xsLdDQNoBr0benp_YemCyh

Etter registrering vil du motta en e-post med bekreftelse og praktisk informasjon om deltakelse på møtet.

For alle besøkende henviser vi til myndighetenes råd for smittevern og i tillegg praktiser vi 2 meters avstand når man sitter og 1 meter når man går i Equinors lokaler. Besøkende forventes å holde god håndhygiene med håndvask eller desinfisering, og besøkende med symptomer bes holde seg hjemme.

Kontaktpersoner:

Investor relations:
Peter Hutton, direktør IR,
+44 7881 918 792 (mobil)

Presse:
Bård Glad Pedersen, informasjonsdirektør,
+47 918 01 791 (mobil)

Denne opplysningen er informasjonspliktig etter verdipapirhandelloven §5-12

Om GlobeNewswire

GlobeNewswire
GlobeNewswire
One Liberty Plaza - 165 Broadway
NY 10006 New York

https://globenewswire.com

GlobeNewswire is one of the world's largest newswire distribution networks, specializing in the delivery of corporate press releases financial disclosures and multimedia content to the media, investment community, individual investors and the general public.

Følg saker fra GlobeNewswire

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra GlobeNewswire på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra GlobeNewswire

Novartis Piqray® data show survival benefit for patients with HR+/HER2- advanced breast cancer with a PIK3CA mutation19.9.2020 16:25:00 CESTPress release

In SOLAR-1 final analysis, Piqray (alpelisib) plus fulvestrant demonstrated 8 months clinically relevant improvement in overall survival (OS) in HR+/HER2- advanced breast cancer (aBC) patients with a PIK3CA mutation compared to fulvestrant alone1 14+ months OS improvement was achieved in patients with lung or liver metastases, which are observed in 41% of postmenopausal women with HR+ aBC, and considered more aggressive and challenging to treat1-3 Data add to growing body of evidence for Piqray, the first and only treatment specifically approved for aBC with a PIK3CA mutation Basel, September 19, 2020 — Novartis today announced results of the final overall survival (OS) analysis from the SOLAR-1 trial, which evaluated Piqray® (alpelisib) in combination with fulvestrant, compared to fulvestrant alone, in hormone receptor positive, human epidermal growth factor receptor-2 negative (HR+/HER2-) advanced breast cancer patients with tumors harboring a PIK3CA mutation. Piqray is the only trea

Novartis reports late-breaking data from Phase III COMBI-i trial of spartalizumab (PDR001) with Tafinlar® and Mekinist® in advanced melanoma19.9.2020 16:20:00 CESTPress release

Based on unprecedented progression-free survival results, Tafinlar (dabrafenib) + Mekinist (trametinib) confirmed as standard-of-care, targeted therapy for advanced BRAF-mutated melanoma1-4 Data show positive durable responses and progression-free survival benefit for patients treated with Tafinlar + Mekinist in the comparator arm of the COMBI-i clinical trial despite the study not meeting the primary endpoint for the investigational triplet therapy Spartalizumab development program continues, investigating the immunotherapy in combination with other anti-cancer agents Basel, September 19, 2020 — Novartis announced today detailed results from the Phase III COMBI-i trial evaluating the investigational immunotherapy spartalizumab (PDR001) in combination with the targeted therapies Tafinlar® (dabrafenib) and Mekinist® (trametinib) compared to Tafinlar + Mekinist alone1. The efficacy data achieved in the trial’s control arm among patients treated with Tafinlar + Mekinist represent the long

Roche presents new data from multiple Phase III studies of Tecentriq in triple-negative breast cancer at ESMO Virtual Congress 202019.9.2020 16:20:00 CESTPress release

Data from the Phase III IMpassion031 study demonstrated that Tecentriq in combination with chemotherapy improved pathological complete response for patients with early triple-negative breast cancer (TNBC), when compared to placebo plus chemotherapyFinal overall survival data from the Phase III IMpassion130 study were consistent with prior interim analyses in patients with metastatic TNBC, whose tumours expressed PD-L1 and who received Tecentriq plus nab-paclitaxelResults from the Phase III IMpassion131 study, evaluating Tecentriq in combination with paclitaxel for the treatment of people with metastatic TNBC and whose tumours expressed PD-L1, did not meet its primary endpoint of progression-free survival Basel, 19 September 2020 - Roche (SIX: RO, ROG; OTCQX: RHHBY) today announced that it presented the latest results from three Phase III studies from the Tecentriq® (atezolizumab) clinical development programme in triple-negative breast cancer (TNBC) at the European Society for Medical

Galapagos increases share capital through subscription right exercises18.9.2020 22:01:00 CESTPress release

Mechelen, Belgium; 18 September 2020, 22.01 CET; regulated information – Galapagos NV (Euronext & NASDAQ: GLPG) announces a share capital increase arising from subscription right exercises. Galapagos issued 86,280 new ordinary shares on 18 September 2020, for a total capital increase (including issuance premium) of €2,403,087. Pursuant to the subscription right exercise program of Galapagos’ management board, members of the management board automatically are committed to exercise a minimum number of subscription rights, subject to certain conditions. In accordance with the rules of this program, CEO Onno van de Stolpe exercised 15,000 subscription rights. Three other management board members exercised an aggregate number of 15,000 subscription rights. In accordance with Belgian transparency legislation1, Galapagos notes that its total share capital currently amounts to €353,435,739.72, the total number of securities conferring voting rights amounts to 65,340,842, which is also the tota

CONDITIONS FOR RIKSBANK REVERSED AUCTIONS SEK GOVERNMENT BONDS18.9.2020 16:20:00 CESTPress release

Sveriges Riksbank Bid procedure details Government Bonds, 2020-09-25 Maturity dateLoanISIN codeCouponVolume, SEK million2029-11-121061 SE00112819220.75 %1,000 +/- 2502032-06-01 1056 SE00045172902.25 %1,000 +/- 250 Settlement date 2020-09-29 Bids have to be entered by 10.00 on SEP 25, 2020 Highest permitted bid volume: 1 000 million in issue SGB 1061 and 1 000 SEK million in issue SGB 1056 Lowest permitted bid volume: 50 SEK million Bids only through counterparties approved by the Riksbank RESULT OF AUCTION WILL BE PUBLISHED NO LATER THAN 10.10 (CEST)ON SEP 25, 2020. For more information, please contact: Trading desk at the Riksbank + 46 8 696 6970 General and special terms and conditions can be retrieved at http://www.riksbank.se

CONDITIONS FOR RIKSBANK REVERSED AUCTIONS SEK MUNICIPAL BONDS18.9.2020 16:20:00 CESTPress release

Sveriges Riksbank CONDITIONS FOR RIKSBANK REVERSED AUCTIONS SEK MUNICIPAL BONDS Bid procedure on 22 September 2020, Municipalities and Regions Bonds: Floating-Rate Notes (FRN) issued in SEK by Municipalities or Regions with maturity in 2025. The following issuers are accepted for delivery: Göteborgs KommunJönköpings KommunMalmö KommunNorrköpings Kommun Skåne Läns LandstingStockholms KommunSundsvalls KommunTäby KommunUppsala KommunVästerås KommunÖrebro KommunÖstersunds Kommun Delivery may not be made in Bonds purchased by the Counterparty from the issuer less than one week prior to the date for announcing the Specific terms, i.e. the purchase may not have been made after 11 September 2020. Bids: Bids are made to tel 08-696 69 70 and confirmed in writing by a filled-in Bid form by e-mail to EOL@riksbank.se. Bid date: Tuesday 22 September 2020 Bid time: 1000-1100 hours (CEST) on the Bid date Requested volume: (corresponding nominal amount) SEK 750 +/- 750 million Highest permitted bid vol