EQT

EQT Private Equity selger StormGeo til Alfa Laval

Del

EQT Private Equity selger StormGeo, en verdensledende tilbyder av beslutningsstøtte for værkritiske operasjoner, til en verdsettelse på NOK 3 630 millioner.

  • EQT Private Equity selger StormGeo, en verdensledende tilbyder av beslutningsstøtte for værkritiske operasjoner, til en verdsettelse på NOK 3,630 millioner
  • StormGeos værinformasjonstjenester bidrar til å beskytte mennesker, eiendeler og operasjoner, og hjelper kunder med å nå sine bærekraftsmål og redusere utslipp. Siden 2018 har StormGeos løsninger bidratt til å redusere mer enn 2,0 millioner tonn drivstoff og 6,1 millioner tonn CO2
  • Under EQTs eierskap har StormGeo mer en doblet inntektene, driftsresultatet før avskrivninger (EBITDA) og antall kunder som et resultat av sterk organisk vekst, investeringer i digitalisering, samt en rekke strategiske oppkjøp

EQT offentliggjør i dag at EQT Mid Market fondet (“EQT Private Equity”) har signert en avtale om å selge StormGeo Holding AS (“StormGeo” eller “selskapet”) til Alfa Laval AB (“Alfa Laval”), en verdensledende tilbyder av systemer for varmeoverføring, sentrifugalseperasjon og væskehåndtering. Verdsettelsen er på NOK 3 630 millioner.

StormGeo ble etablert i 1997 i Bergen som en spin-off av Norges største kommersielle kringkaster, TV2. Via selskapets skalerbare software-løsninger tilbyr StormGeo værkritiske tjenester til mer enn 2.200 kunder globalt innenfor en rekke industrier, inkludert shipping og energi, og virksomheter innenfor helse, forsikring og varehandel. 

Ekstremvær er i dag den største utfordringen for selskaper globalt, og StormGeos nøyaktige prognoser, koblet sammen med kundespesifikke data, gjør det mulig for brukerne å beskytte mennesker, eiendeler og operasjoner samtidig som de minimerer nedetid, og reduserer bruken av drivstoff og klimagassutslipp. 

Under EQT Private Equitys eierskap har StormGeo gått fra å være en regional markedsleder til å bli en global tilbyder av shipping- og vær analytisk software-løsninger, understøttet av en proprietær og automatisert data-plattform. Drevet av globale megatrender som klimaendringer og digitalisering har StormGeo mer enn doblet inntektene, driftsresultatet før avskrivninger (EBITDA) og kundemassen, og selskapets platform har blitt styrket gjennom investeringer i digitale løsninger og seks strategiske oppkjøp. I 2018 ble StormGeo utpekt som en UN Global Compact-partner og har siden vært en stolt bidragsyter til FNs Action Platform for Sustainable Ocean Business.

Rikke Kjær Nielsen, partner og investeringsrådgiver i EQT Partners sier:

– Det har vært et privilegium å jobbe sammen med StormGeos ledergruppe og ta del i selskapets vekstreise. Vi er stolte av selskapets samfunnsbidrag ved å hjelpe kunder med å ta mer bærekraftige beslutninger og bidra til en utslippsreduksjon på 6,1 millioner tonn CO2 siden 2018. Bærekraft er en instrumentell del av EQTs investeringsstrategi og StormGeo er et godt eksempel på EQTs visjon om å utgjøre en positiv forskjell. Jeg vil også benytte anledningen til å takke DNV og alle de andre minoritets-aksjonærene i StormGeo for et godt samarbeid de siste årene. Vi er sikre på at Alfa Laval vil bli et godt, nytt hjem for StormGeo, og at de sammen vil fortsette å være en viktig partner til selskaper over hele verden. 

Søren Andersen, administrerende direktør i StormGeo, legger til: 

– Sammen med EQT har StormGeo utviklet seg til å bli en global markedsleder gjennom økte investeringer i digitalisering og flere strategiske oppkjøp. Vi er takknemmlige for det gode samarbeidet og støtten vi har fått fra EQT opp gjennom årene, og vi ser frem til å fortsette å videreutvikle selskapet gjennom geografisk- og teknologisk ekspansjon sammen med Alfa Laval. 

Transaksjonen ventes å bli sluttført i løpet av andre kvartal 2021. 

Houlihan Lokey (M&A), EY (økonomi, skatt, kommersialisering, bærekraft og teknologi) og Wiersholm (juridisk) har bistått EQT Private Equity i prosessen.

Kontakt

EQTs pressekontor, press@eqtpartners.com, +46 8 506 55 334

Om EQT

EQT er et globalt ledende investeringsselskap med mer enn 67 milliarder euro under forvaltning, på tvers av 26 aktive eierfond. EQTs fond har porteføljeselskaper i Europa, Asia og USA med samlede driftsinntekter på 29 milliarder euro og mer enn 175.000 ansatte. EQT jobber sammen med porteføljeselskapene for å oppnå bærekraftig vekst, fremragende drift og markedslederskap.

Mer informasjon: www.eqtgroup.com
Følg EQT på 
LinkedInTwitterYouTube og Instagram

Om StormGeo

StormGeo er en ledende global tilbyder av software-basert beslutningsstøtte for værkritiske operasjoner. Selskapet ble etablert i 1997 som en spin-off av Norges største kommersielle kringkaster, TV2, og tilbyr i dag værkritiske tjenester for en rekke industrier, inkludert shipping, fornybar energi, olje- og gass, og virksomheter innen helse, servering og retail. Selskapet har hovedkontor i Bergen med 24 kontorer i 15 land og ca. 515 ansatte.

Mer informasjon: www.stormgeo.com

Om Alfa Laval

Alfa Laval er aktiv innen områdene energi, maritim næring, mat og vann, og tilbyr sin kompetanse, produkter og service til et bredt spekter av næringer i rundt 100 land. Selskapets visjon er å optimalisere prosesser, bidra til ansvarlig vekst og framdrift – alltid ved å yte det lille ekstra slik at kundene kan å oppnå sine virksomhets- og bærekraftsmål. 

Alfa Lavals innovative teknologier er dedikert til rensing, raffinering og gjenbruk av materialer, og fremmer en mer ansvarlig bruk av naturressurser. Produktene bidrar til forbedret energieffektivitet og varmegjenvinning, bedre vannbehandling og reduserte utslipp. Dermed bidrar Alfa Laval til suksess, ikke bare for sine kunder, men også for mennesker og planeten, ved å gjøre verden litt bedre – hver dag.  

Alfa Laval har 16,700 ansatte. Omsetningen var i 2020 på 41,5 millarder svenske kroner (ca. 4 milliarder euro). Selskapet er notert på Nasdaq. 

Mer informasjon: www.alfalaval.com

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Dokumenter

Lenker

Om EQT

EQT
EQT
Regeringsgatan 25
SE-111 53 Sverige

+46 8 506 55 300https://www.eqtgroup.com

EQT er et globalt ledende investeringsselskap med mer enn 67 milliarder euro under forvaltning, på tvers av 26 aktive eierfond. EQTs fond har porteføljeselskaper i Europa, Asia og USA med samlede driftsinntekter på 29 milliarder euro og mer enn 175.000 ansatte. EQT jobber sammen med porteføljeselskapene for å oppnå bærekraftig vekst, fremragende drift og markedslederskap. 

Følg pressemeldinger fra EQT

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra EQT på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.