Entra ASA

Entra sender inn planforslag for Lilletorget

Del

Entra sender i begynnelsen av november inn et revidert planforslag for et nytt og miljøledende bygg på Lilletorget 1 i Oslo. De nederste etasjene vil være forbeholdt publikumsrettet virksomhet, og Entra ønsker å gå i dialog med Oslo kommune om å oppgradere Vaterlandsparken og området rundt.

Vaterland torg med Lilletorget 1 i bakgrunnen. Illustrasjon: CODE/Fiction Studio
Vaterland torg med Lilletorget 1 i bakgrunnen. Illustrasjon: CODE/Fiction Studio

Lilletorget 1 er en av Entras eiendommer og utviklingsprosjekter i Oslo sentrum. Det har gått seks år siden Entra først sendte inn et planinitiativ for eiendommen, og det grundig reviderte forslaget omfatter et nytt og miljøledende næringsbygg på tomten i tillegg til tiltak som vil berike nærområdet for folk som ferdes, arbeider og lever der. Bygget vil få et lavt karbonavtrykk, og målet er å bli et FutureBuilt ZERO-prosjekt med solfangst og sirkulære prinsipper. Fasaden er utformet for å være vennlig og imøtekommende, grønn og tilpasset omgivelsene. Bruddene i fasaden med vegetasjon vil hindre fallvinder og forbedre lokalklimaet rundt bygget, samt bidra til variasjon og opplevelse med grønne planter og balkonger. Det er Code arkitektur som har tegnet forslaget.

Planforslaget for Lilletorget 1 vil bli sendt inn til Oslo kommune tidlig i november. Høyden i det reviderte planforslaget er justert ned, og eiendomsselskapet skal benytte sin erfaring fra utvikling av Tullin-området til å skape mer liv og røre i nærområdet rundt Lilletorget.

– Vi skal bidra til et levende bygulv som skaper positiv aktivitet på Lilletorget, både for de som bor, ferdes og skal jobbe i området. Det er fra flere hold et ønske om høy utnyttelse og etablering av flere kontorarbeidsplasser rundt Oslo S. I dette reviderte forslaget opprettholder vi samme antall arbeidsplasser, men vi har valgt å redusere høyden fra 108 meter til 90 meter. Dette gjør at prosjektet er tilpasset bysilhuetten hvor bygget blir en naturlig del av nedtrappingen med høyhus fra Plaza, uten å virke dominerende i nære og fjerne omgivelser, sier Sonja Horn, administrerende direktør i Entra.

Samarbeid skal gi etterlengtet løft for Vaterland
I forbindelse med utviklingen av Lilletorget 1, foreslår Entra og Stiftelsen Norges Varemesse en løsning som vil gi et etterlengtet løft til området rundt Vaterlandsparken. Området er i dag preget av barrierer og mørke logistikk- og parkeringsarealer. Den foreslåtte løsningen innebærer et underjordisk garasjeanlegg som blant annet skal benyttes av turnébusser og trailere i forbindelse med arrangementer i Oslo Spektrum. Å få store kjøretøy bort fra gateplan vil bidra til å frigjøre uteområder som muliggjør en oppgradering av Vaterlandsparken og områdene rundt.

– Vi er strålende fornøyde med å ha funnet en løsning på parkeringsutfordringene i området sammen med Stiftelsen Norges Varemesse. Det muliggjør ytterligere byutvikling hvor dagens parkeringsplass kan utvikles som en forlengelse av Vaterlandsparken, til det beste for hele Oslos befolkning, sier Horn.

Nedkjøring til den ca. 2000 kvadratmeter store parkeringsgarasjen blir fra Stenersgata, mellom Oslo Spektrum og Lilletorget 1.

Bedre forbindelser mellom øst og vest
Felles for begge parter i samarbeidet er at de ønsker å åpne opp området ved å gjøre det lysere og triveligere, slik at det blir en attraktiv gangforbindelse og møteplass for flere enn i dag.

– Området i og rundt Vaterlandsparken oppfattes i dag som mørkt og lukket med en rekke barrierer og uoversiktlige steder. Vi ønsker å bidra til å lage gode gangforbindelser som kobler Oslo S, Brugata og Grønland bedre sammen gjennom Vaterlandsparken, samt legge til rette for at folk har lyst til å oppholde seg her og ikke bare haste forbi, sier Horn.

Entra ønsker aktivitet gjennom hele året og store deler av døgnet. Første etasje i hele kvartalet rundt Vaterlandsparken og Sonja Henies plass vil få restauranter, kaféer og et variert service- og handelstilbud. Også selve Vaterlandsparken fortjener et etterlengtet løft, og Entra har vært i kontakt med relevante aktører om hva de ønsker seg og mener bydelen trenger.

– Vår kartlegging viser at det er et stort behov for ute- og lekeområder for barna i området. Vi ønsker at vårt prosjekt på Lilletorget bidrar til en mer levende Vaterlandspark som stimulerer til variert bruk og kan brukes av hele Oslos befolkning. Dette initiativet ønsker vi å gå i dialog med Oslo kommune om, sier Horn.

Nøkkelord

Kontakter

Kristian Røise Dahl, kommunikasjonsrådgiver i Entra, telefon: 958 41 992, e-post: krda@entra.no

Bilder

Vaterland torg med Lilletorget 1 i bakgrunnen. Illustrasjon: CODE/Fiction Studio
Vaterland torg med Lilletorget 1 i bakgrunnen. Illustrasjon: CODE/Fiction Studio
Last ned bilde
Nedkjøring til den foreslåtte parkeringsgarasjen fra Stenersgata. Illustrasjon: CODE/Fiction Studio
Nedkjøring til den foreslåtte parkeringsgarasjen fra Stenersgata. Illustrasjon: CODE/Fiction Studio
Last ned bilde
Takterrasse Lilletorget 1. Illustrasjon: CODE/Fiction Studio
Takterrasse Lilletorget 1. Illustrasjon: CODE/Fiction Studio
Last ned bilde
Lilletorget 1. Fasaden er utformet for å være vennlig og imøtekommende, grønn og tilpasset omgivelsene. Illustrasjon: CODE
Lilletorget 1. Fasaden er utformet for å være vennlig og imøtekommende, grønn og tilpasset omgivelsene. Illustrasjon: CODE
Last ned bilde
Første etasje i hele kvartalet rundt Vaterlandsparken og Sonja Henies plass vil få et variert service- og handelstilbud.  Illustrasjon: CODE
Første etasje i hele kvartalet rundt Vaterlandsparken og Sonja Henies plass vil få et variert service- og handelstilbud. Illustrasjon: CODE
Last ned bilde

Om Entra ASA

Entra ASA
Entra ASA
Biskop Gunnerus' gate 14A
0185 Oslo

21 60 51 00https://entra.no/

Entra er et av Norges ledende selskaper innen forvaltning og utvikling av næringseiendommer. Entra eier og drifter omtrent 90 bygg, med et samlet areal på omlag 1,3 millioner kvadratmeter, i Oslo og omegn, Bergen, Stavanger og Trondheim. Entra har en solid kundeportefølje med en høy andel offentlige leietagere. Selskapets forretningsstrategi er å være ledende på kundeopplevd kvalitet, levere lønnsom vekst og å være miljøledende i bransjen.

Følg pressemeldinger fra Entra ASA

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Entra ASA på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Entra ASA

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom