Entra ASA

Entra og Linstow kjøper ut Bane NOR Eiendom fra OSU

Del

(Oslo, 30. juni 2021) Bjørvika er det største byutviklingsprosjektet i Norge i nyere tid og er allerede et av Norges mest attraktive bolig- og næringsområder. Bak satsingen står Oslo S Utvikling (OSU), hvor Entra og Linstow nå kjøper ut Bane NOR Eiendom sin eierandel for 950 millioner. Samtidig gjøres det klart for 800 nye boliger, handel, serveringssteder og kulturattraksjoner ved fjorden i Bjørvika, til glede for beboere og besøkende.

Foto: Ivan Brodey og Oslo S Utvikling AS
Foto: Ivan Brodey og Oslo S Utvikling AS

Bjørvika utvikles til å bli et hjem for til sammen 10 000 mennesker. Stedet fylles av næringsaktivitet, besøkende, beboere og et mangfold av kulturtilbud, spisesteder og aktiviteter ved sjøkanten.

– Bjørvika er Oslos sentrums mest sentrale og attraktive sted å bo. Vi fortsetter vårt eierskap i OSU for å være med å utvikle området til glede for byen, de som allerede bor i Bjørvika og de som i fremtiden skal kjøpe leilighet her. Dette er landets mest interessante boligprosjekt for øyeblikket, sier Per Mortensen, som er konsernsjef i Linstow.

Det kan Sonja Horn administrerende direktør i Entra ASA si seg enig i.

– Bjørvika er etablert som et attraktivt sted å bo, leve og jobbe og det er gledelig å se hvilket yrende liv som har vokst frem i denne delen av byen i takt med utviklingen av nye kulturtilbud, spisesteder og aktiviteter ved sjøkanten. Som byutvikler ønsker Entra å fortsette arbeidet hvor vi opprettholder vår aktive rolle i videreutviklingen av området, sier Horn.

Takker for laget

Samtidig takker Bane NOR Eiendom AS for et godt og skapende samarbeid. I 2001 etablerte de OSU sammen med Linstow, Entra kom med fra 2004.

Blant resultatene er Barcode-området, bestående av 12 bygg med 150 000 kvadratmeter kontorareal, 399 boliger og 12 500 kvadratmeter med butikk- og restaurantlokaler. Barcode har fått nasjonal og internasjonal anerkjennelse og priser for sin arkitektoniske utforming.

– Vi er stolte over å ha vært med på en slik utvikling, midt i hjertet av Oslo sentrum. Nå er det meste av by- og knutepunktsutvikling i nærheten av Oslo S ferdigstilt og tiden er derfor inne for å takke for laget og konsentrere oss om nye, spennende oppgaver i vårt arbeid med å utvikle knutepunkt, sier administrerende direktør Jon-Erik Lunøe, i Bane NOR Eiendom.

Bygger en ny bydel

Han trekker frem de store endringene som har skjedd i Bjørvika de siste årene:

– Dette var en trafikkmaskin, nå reiser det seg en ny bydel ved fjorden. Vi ønsker OSU lykke til i det videre arbeidet, sier Lunøe.

Fakta – Utbyggingen av Bjørvika og Oslo S Utvikling (OSU):

  • I 2000 vedtok Oslo bystyre at store deler av byens havneområder skulle bygges om til boliger, kontorer, butikker, serveringssteder og kulturattraksjoner.
  • I 2000 avtalte Linstow AS og NSB Eiendomsutvikling AS (nå Bane NOR Eiendom AS) utvikling av området gjennom selskapet Oslo S Utvikling (OSU). I 2004 kom Entra ASA inn på eiersiden, slik at OSU siden har vært eiet av Entra ASA, Linstow AS og Bane NOR Eiendom AS.
  • Linstow AS og Entra ASA kjøper nå ut Bane NOR fra OSU.
  • Bjørvika er det største delområdet i dette Fjordby-prosjektet og det største byutviklingsprosjektet i Norge i nyere tid.
  • OSU utvikler både nærings- og boligbygg og skal utvikle 380 000 kvm av det totale 900 000 kvm eiendomsarealet i Bjørvika. Selskapet selger kontorer og boliger etter hvert som de ferdigstilles.
  • OSU har allerede bygd Barcode-området som består av 12 høyreiste bygninger med 150 000 kvm kontorareal, 399 boliger og 12.500 kvm retail-lokaler.
  • Et ledd i planene er utviklingen av Bispevika med nye bedrifter, restauranter, kulturtilbud samt ca 800 nye boliger, som OSU estimerer er ferdig utbygget i 2026.
  • Totalt skal det bo og jobbe rundt 30 000 mennesker i Bjørvika

Nøkkelord

Kontakter

Jon-Erik Lunøe, adm. dir. Bane Nor Eiendom, m 970 70 688, epost: jon-erik.lunoe@banenor.no
Per Mortensen, konsernsjef, Linstow, m 928 38 070, epost: per.mortensen@linstow.no
Sonja Horn, adm. dir. Entra ASA, m 905 68 456, epost: sh@entra.no

Bilder

Foto: Ivan Brodey og Oslo S Utvikling AS
Foto: Ivan Brodey og Oslo S Utvikling AS
Last ned bilde

Om Entra ASA

Entra ASA
Entra ASA
Biskop Gunnerus' gate 14A
0185 Oslo

21 60 51 00https://entra.no/

Entra er et av Norges ledende selskaper innen forvaltning og utvikling av næringseiendommer. Entra eier og drifter omtrent 90 bygg, med et samlet areal på omlag 1,3 millioner kvadratmeter, i Oslo og omegn, Bergen, Stavanger og Trondheim. Entra har en solid kundeportefølje med en høy andel offentlige leietagere. Selskapets forretningsstrategi er å være ledende på kundeopplevd kvalitet, levere lønnsom vekst og å være miljøledende i bransjen.

Følg pressemeldinger fra Entra ASA

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Entra ASA på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Entra ASA

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom