Entra ASA

Entra kjøper eiendomsselskapet Oslo Areal

Del

(Oslo, 3. desember 2021) Entra ASA kjøper samtlige aksjer i eiendomsselskapet Oslo Areal AS for 13,55 milliarder kroner. Selgere er Gjensidige Forsikring ASA og AMF Pensionsförsäkring AB. Entra overtar med denne transaksjonen 17 store kontoreiendommer og forsterker sin posisjon som et av Norges ledende eiendomsselskaper.

Galleri Oslo (prosjekt) - Illustrasjon: A-Lab
Galleri Oslo (prosjekt) - Illustrasjon: A-Lab

Oslo Areal eier og utvikler kontoreiendom i og omkring Oslo. Selskapet eier 17 kontoreiendommer hvorav 15 av disse er lokalisert i Oslo og to i Sandvika. Eiendomsporteføljen inkluderer 222.000 kvadratmeter og et betydelig utviklingspotensial, herunder pågående regulering av et utviklingsvolum på inntil 95.000 kvadratmeter og et langsiktig utviklingspotensial på rundt 45.000 kvadratmeter. Utleiegraden er på 94,4 prosent. Selskapet har 14 ansatte.

– Oslo Areal og Entra passer perfekt sammen, både med tanke på porteføljens beliggenhet og utviklingspotensial. Denne transaksjonen muliggjør ytterligere lønnsom vekst og økte aksjonærverdier fremover gjennom å utnytte vår sterke balanse, sier styreleder i Entra, Siri Hatlen.

Gjennom kjøpet av Oslo Areal styrker Entra sin markedsposisjon i Oslo-området ytterligere.

– Oslo Areal er et veldrevet eiendomsselskap med attraktive kontoreiendommer på sentrale kommunikasjonsknutepunkter der Entra allerede har en tung tilstedeværelse. På mange måter er Oslo Areal en mindre versjon av Entra. Sammen med Entras eksisterende portefølje ser vi en rekke muligheter for å bidra med god byutvikling og ytterligere forsterke vårt kundetilbud, sier Sonja Horn, administrerende direktør i Entra.

Gjensidige har vært en langsiktig eier av Oslo Areal siden 2005, og har fra 2015 eid selskapet sammen med AMF.

– Vi er svært fornøyde med å komme til enighet med Entra som kjøper av Oslo Areal. Vi er overbeviste om at dette vil gi ytterligere rom for Oslo Areals strategiske utvikling, sier administrerende direktør i Gjensidige Forsikring, Helge Leiro Baastad.


Pangea Property Partners har vært finansiell transaksjonsrådgiver for Entra, Advokatfirmaet Schjødt har vært juridisk rådgiver og Ernst & Young har vært finansiell due diligence rådgiver for Entra.

Transaksjonen forutsetter vanlig klarering fra Konkurransetilsynet.


Invitasjon til webcast
Entra inviterer til webcast-presentasjon i dag, fredag ​​3. desember, kl. 10:30. For å delta, vennligst registrer deg via følgende lenke: https://attendee.gotowebinar.com/register/1348158905255991824

Administrerende direktør Sonja Horn og finansdirektør Anders Olstad vil presentere og være tilgjengelig for spørsmål.

Nøkkelord

Kontakter

Sonja Horn, adm. dir. Entra ASA, mob: 905 68 456, e-post: sh@entra.no

Kristian Røise Dahl, kommunikasjonsrådgiver i Entra ASA, mob: 958 41 992, e-post: krda@entra.no

Bilder

Galleri Oslo (prosjekt) - Illustrasjon: A-Lab
Galleri Oslo (prosjekt) - Illustrasjon: A-Lab
Last ned bilde
Drammensveien 131 - Foto Ilja C. Hendel
Drammensveien 131 - Foto Ilja C. Hendel
Last ned bilde
Pilestredet 33 - Foto Ilja C. Hendel
Pilestredet 33 - Foto Ilja C. Hendel
Last ned bilde
Christian Kroghs gate 2 (prosjekt) - Illustrasjon Haugen / Zohar
Christian Kroghs gate 2 (prosjekt) - Illustrasjon Haugen / Zohar
Last ned bilde

Om Entra ASA

Entra ASA
Entra ASA
Biskop Gunnerus' gate 14A
0185 Oslo

21 60 51 00https://entra.no/

Entra er et av Norges ledende selskaper innen forvaltning og utvikling av næringseiendommer. Entra eier og drifter over 100 bygg, med et samlet areal på omlag 1,6 millioner kvadratmeter, i Oslo og omegn, Bergen, Stavanger og Trondheim. Entra har en solid kundeportefølje med en høy andel offentlige leietagere. Selskapets forretningsstrategi er å være ledende på kundeopplevd kvalitet, levere lønnsom vekst og å være miljøledende i bransjen.

Følg pressemeldinger fra Entra ASA

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Entra ASA på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Entra ASA

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom