SeniorSmartSeniorSmart

Ensom? Kanskje en student kan hjelpe deg?

Del

Studenter fra NTNU lager samtalegrupper mellom unge og eldre for å hjelpe eldre mot ensomhet --- kanskje kan eldre hjelpe studenter også? Ensomhet går ut over både vår fysiske og psykiske helse. Det er like farlig for helsa som å røyke. Eldre har større sjanse for å utvikle demens og både unge og eldre kan bli deprimerte. Ensomhet har blitt et av våre største samfunnsproblemer, men fortsatt er det slik at nesten alle som rammes synes det er et tema det er vanskelig å snakke om.

Studentgruppen ved NTNU
Studentgruppen ved NTNU

SeniorSmart-prosjektet i samarbeid med NTNU har nå startet opp med samtalegrupper mellom studenter og eldre. Vi tror dette kan bli en vinn-situasjon for begge parter.

I koronaåret har studentene sittet på hybelen med fjernundervisning og spesielt helsefagstudentene har manglet kontakten med pasienter.  Gjennom de nye samtalegruppene lærer studentene seg å snakke med eldre før de skal ut i arbeidslivet og mange eldre vil få en hyggelig studentvenn som de kan snakke med av og til.

Studentene meldte seg på prosjektet med en gang. De eldre var litt skeptisk, men etter hvert som prosjektet blir bedre kjent så ser vi at eldre ønsker å bli med. Påmeldingen skjer via SeniorSmart og prosjektet kobler sammen mindre grupper med studenter og eldre som snakker sammen. Studenter og eldre har mye de kan snakke om: Hvordan er det å være student i dag og for 50 år siden? Hva opptar dagens ungdom og hvilken erfaring og livskunnskap kan eldre gi til studenter? Studentene har taushetsplikt og det som blir sagt i gruppen forblir i gruppen.

Samtalegruppene foregår digitalt over videokonferanse på mobil, nettbrett eller PC. Det hele er så enkelt lagt opp at alle skal kunne bli med. Dersom noen får problemer tilbyr vi hjelp.

Google støtter prosjektet gjennom sitt Non-for-Profit-program og Googles twittermeldinger og blogg har hittil nådd ut til over 400 000 personer ute i den store verden.


Video

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Studentgruppen ved NTNU
Studentgruppen ved NTNU
Last ned bilde
Unge hjelper eldre
Unge hjelper eldre
Last ned bilde
Google skriver om at Innherred Seniorforum hjelper eldre mot ensomhet
Google skriver om at Innherred Seniorforum hjelper eldre mot ensomhet
Last ned bilde

Dokumenter

Lenker

Om SeniorSmart

SeniorSmart
Runberget 4
7657 VERDAL

http://www.seniorsmart.no

SeniorSmart er et prosjekt som har støtte fra Helsedirektoratet for å utvikle teknologiske løsninger for at eldre kan bli mindre ensomme

SeniorSmart eies av SeniorIKT Trondheim og Innherred Seniorforum

NTNU helsefag: Prosjektet har et samarbeid med NTNU og sykepleierstudenter fra NTNU er med på samtalegruppene mellom unge og eldre

Følg pressemeldinger fra SeniorSmart

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra SeniorSmart på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.