Avinor

Enklere reise og lite kø for de som er fullvaksinerte

Del

Nå er den største delen av ferietrafikken avviklet på Avinors lufthavner, og vi ser at reisen gjennom flyplassen går smidig for de som er fullvaksinerte. Før sommeren advarte Avinor om køer og utfordringer med lange ventetider for ankommende passasjerer fra utlandet.

- Det har til tider vært reisende som har brukt flere timer gjennom Oslo lufthavn i sommer. Det har vært passasjerer som ved ankomst fra utlandet skal testes og/eller skal på karantenehotell. Gjennom et godt samarbeid med helse og Politi har vi imidlertid fått til en rutine som gjør at passasjerer som er fullvaksinerte slipper unna de lange køene, sier lufthavndirektør på Oslo lufthavn, Stine Ramstad Westby.

Høstferien blir travel på flyplassene

I tråd med at flere og flere nå blir fullvaksinerte vil andelen av de som må gjennom mer omfattende kontroll bli færre, men det betyr likevel ikke at køene vil bli borte fra Oslo lufthavn med det første.

- Frem til noen av innreiserestriksjonene eventuelt endres, eller at kontrollene kan ytterligere automatiseres, vil situasjonen fortsatt være utfordrende på ankomst utland. Spesielt for de som må testes eller skal på karantenehotell. Uavhengig av dette tror vi høstferien blir en travel uke med mange nordmenn som skal reise, og vi ber alle sette seg godt inn i regelverket og ha nødvendig dokumentasjon klar, dette vil avkorte køene, forklarer Westby. 

Gjør fortløpende endringer

På Oslo lufthavn evalueres det fortløpende hvordan logistikken skal legges opp for at køene skal gå så raskt som mulig. I samarbeid med Ullensaker kommune er det besluttet at all testing skal tas ut av ankomsthallen og flyttes til et større areal som nå står ledig i den ene delen av avgangshallen. Dette vil gi bedre plass for de som venter på testing, og det blir færre forstyrrelser i ankomstområdet hvor reisende skal hente bagasjen sin.

Avinor opprettholder tett dialog med sentrale myndigheter og vil tilpasse driften av flyplassen etter de reglene som til enhver tid gjelder for de som skal reise ut og inn i landet.

Skal du reise innenriks i Norge er det en normal situasjon. Du trenger ikke å vise frem noen spesiell dokumentasjon og kan bruke selvbetjente innsjekkingsautomater som vanlig. Husk å holde avstand til andre og bruk munnbind.

Les mer på Avinor.no.

 

Nøkkelord

Kontakter

PressetelefonKun til bruk for journalister.

Vi svarer ikke på mediehenvendelser mellom kl. 21:00 - 06:30 med mindre det inntreffer større hendelser. For informasjon om flytrafikken ved våre lufthavner, se www.avinor.no, og velg flyplass.

Tel:+47 918 15 614presse@avinor.no

Bilder

Om Avinor

Avinor
Avinor
Dronning Eufemias gate 6
0191 Oslo

+47 67 03 00 00https://avinor.no

Avinor har ansvar for 44 statlig eide lufthavner, og flysikringstjenesten for sivil og militær luftfart i Norge. Dette nettverket binder Norge sammen - og Norge sammen med verden.

Avinor er en drivkraft i miljøarbeidet i luftfarten og en pådriver for å redusere de samlede klimagassutslippene fra norsk luftfart. Selskapet har en ledende rolle i arbeidet med utvikling av elfly, og leveranse av biodrivstoff til fly.

Avinor bidrar hvert år til 50 millioner sikre og effektive flyreiser. Om lag halvparten av disse er til og fra Oslo lufthavn.

Rundt 3.000 medarbeidere har ansvar for å planlegge, bygge ut og drive et samlet lufthavn- og flysikringssystem. Avinors virksomhet finansieres gjennom luftfartsavgifter og salg på flyplassene.

Følg pressemeldinger fra Avinor

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Avinor på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Avinor

Ny rapport: Norge kan ta ledende rolle i videre utvikling av bærekraftig flydrivstoff17.8.2021 09:30:00 CEST | Pressemelding

Økt produksjon og innfasing av bærekraftig flydrivstoff vil være avgjørende for å nå målet om at norsk luftfart skal være fossilfri innen 2050. Tirsdag morgen fikk samferdselsminister Knut Arild Hareide overrakt en ny rapport fra bransjen, som viser at Norge kan ta en ledende rolle i innfasingen av bærekraftig flydrivstoff også framover, men at det er behov for tett samarbeid mellom myndighetene og bransjen for å få det til.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom