Norsk Varme

Enklere å sammenlikne prisene på ved og strøm. Vedsalg fra liter og kg til kWh

Del

Med jojopriser på strøm er det vanskelig å orientere seg som forbruker. Nå varsler ved- og ovnsprodusentene at ved også kan selges i pris per kilowattimer og ikke bare i liter eller antall kg.

Bransjeforeningene Norsk Varme og Norsk Ved Forum for vedprodusenter anbefaler alle vedprodusenter å informere om hvor mye energi veden gir og pris per kWh. Oppfordringen kommer i forbindelse med en ny norsk standard som snart skal på høring.

-Hver eneste vinter ser vi at vedprisene ligger betydelig under vanlig strømpris. Men for kundene er ikke dette alltid selvsagt. Det er vanskelig nok å vite hva strømmen koster. Derfor oppfordrer vi alle som selger ved til å informere om hvor mange kWh sekker med ved inneholder og pris per kWh, sier Steinar Vigdal, som er styreleder i Norsk Varme.

60 liter riktig tørket bjerkeved vil gi rundt 80 kWh dersom den brennes i en nyere rentbrennende ovn. Med en pris på mellom 80-100 kroner per sekk vil kWh-prisen ligge på mellom 1-1,25 kroner. På nyåret er det målt strømpriser på opp mot 1,50 kroner pr kWh .

 

Kjøper man ved i større mengder – 1000-literssekker eller paller, er prisen ofte under en krone per kilowatt. I tillegg viser undersøkelser at nesten halve befolkningen har tilgang på egen ved.

Kontakter

Om Norsk Varme

Norsk Varme
Norsk Varme
Anne-Cath. Vestlys plass 1
0150 Oslo

99588979http://www.norskvarme.org

NORSK VARME er bransjeforeningen for miljøvennlige ildsteder, skorsteiner og tilbehør, og organiserer produsenter, forhandlere og montører. Vi arbeider for enklere forskrifter, bedre opplæring og en real energi- og miljøpolitikk.
www.norskvarme.org

 

 

Følg pressemeldinger fra Norsk Varme

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk Varme på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norsk Varme

Strømmen er dyrere enn i januar: Strøm koster over to kroner kilowatten. Vedfyring koster halvparten.17.9.2021 10:34:02 CEST | Pressemelding

De rekordhøye strømprisene har tatt helt av. Torsdag morgen koster strømmen over to kroner for forbrukerne i Sør-Norge. Den rene spotprisen er 1,23 kroner for Sør-Norge. Med nettleie og avgifter gir dette priser på mer enn to kroner kilowatten. Det er det høyeste noensinne. I Midt-Norge og Nord-Norge er prisen en halv krone lavere. Mange alternative energikilder er også dyre nå – og mindre miljøvennlige. Tilbake står vedfyringen, som er den klart rimeligste.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom