Patentstyret

Enklere å beskytte ideer i Norge

Del

Fra i morgen blir det enklere for utenlandske næringsdrivende å søke om rettigheter til oppfinnelser, varemerker og design i Norge. Patentstyret er blant landets første til å åpne Altinn for utenlandske brukere.

Den nye digitale løsningen gir næringslivet utenfor Norge adgang til å bruke portalen til både søknadslevering, betaling og korrespondanse. Tjenesten er ett av flere ledd i Patentstyrets arbeid med å tilby digitale løsninger og forenklet saksbehandling. Utenlandsk næringsliv står for cirka 70 prosent av søknadene om patent, varemerke- og designregistreringer i Norge.

"Målet vårt er å gjøre det lettere for innovative å beskytte ideene sine", sier avdelingsdirektør Otto Scharff i Patentstyret. Han påpeker at den nye tjenesten bygger på Altinn, og er integrert med Patentstyrets eget saksbehandlingssystem, noe som vil sikre kvalitet i alle ledd. "Vi er glade for at også utenlandsk næringsliv nå kan benytte seg av Altinn, dette har vi arbeidet for over lengre tid", sier Scharff.

Nøkkelord

Kontakter

Avdelingsdirektør i Patentstyret, Otto Scharff - 992 98 019

Om Patentstyret

Patentstyret
Patentstyret
Sandakerveien 64
0484 Oslo

+47 22 38 73 00http://www.patentstyret.no

Patentstyret fremmer innovasjon og verdiskaping i næringsliv og samfunn, både i rollen som nasjonal immaterialrettsmyndighet og som veileder og kunnskapsleverandør.

Følg saker fra Patentstyret

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Patentstyret på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Patentstyret

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom