Norges idrettsforbund

Enkelte idrettslag rapporterer om en halv million kroner i økte strømregninger i november og desember

Del

Idrettslagenes strømkostnader var i gjennomsnitt to og en halv gang så store i november og desember 2021 som året før. Gjennomsnittlig kostnad er økt med 40 000 kroner disse to månedene, men variasjonen er stor. Mange idrettslag eier egne anlegg, og enkelte idrettslag melder om en kostnadsøkning på over en halv million kroner på to måneder.

Foto: Eirik Førde, Norges idrettsforbund
Foto: Eirik Førde, Norges idrettsforbund

Resultatene er hentet fra en intern undersøkelse som Norges idrettsforbund har gjennomført blant idrettslagene i hele landet. 357 idrettslag har besvart undersøkelsen så langt.

– Dette er svært bekymringsfullt. Mange idrettslag står i en svært vanskelig økonomisk situasjon og har små økonomiske reserver. De høye strømkostnadene kan føre til stenging av anlegg, redusert aktivitet, høyere medlems- og aktivitetskostnader, og i verste fall konkurs for enkelte anleggseiere, sier Nils Einar Aas, generalsekretær i Idrettsforbundet. 

– Vi ser at de høye strømprisene har fortsatt ut i januar, og det er ingenting som tyder på at strømprisene kommer tilbake til et normalt nivå denne vinteren. Det er derfor viktig at regjeringen nå kommer på banen med en kompensasjonsordning for idretten og annen frivillighet, og dette er noe vi har tro på at de vil gjøre, avslutter Aas.

Idrettsforbundet har arbeidet for å få til en kompensasjonsordning siden strømprisene økte, og så langt tatt opp saken med finansministeren, kulturministeren og olje- og energiministeren, samt to stortingskomiteer.

Norges idrettsforbund vil sende over resultatene fra den landsomfattende undersøkelsen til Kulturdepartementet som dokumentasjon og grunnlag for videre dialog og oppfølging.

Kontakter

Pressevakt NIF

(Hverdager 16.00-23.00, lør/søn 09.00-23.00)

Tel:+47 22565688

Bilder

Foto: Eirik Førde, Norges idrettsforbund
Foto: Eirik Førde, Norges idrettsforbund
Last ned bilde

Om Norges idrettsforbund

Norges idrettsforbund
Norges idrettsforbund
Sognsveien 73
0854 OSLO

21 02 90 00https://www.idrettsforbundet.no

Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF) er det øverste organ i Norges største folkebevegelse. NIFs visjon er idrettsglede for alle.

Følg pressemeldinger fra Norges idrettsforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges idrettsforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges idrettsforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom