Delta

Enighet på overtid i kommuneoppgjøret

Del

Flere timer på overtid ble det enighet i meklingen i årets kommuneoppgjør for Deltas medlemmer. - Vi klarte å finne en løsning og unngikk streik, sier forbundsleder Lizzie Ruud Thorkildsen.

Forbundsleder i Delta Lizzie Ruud Thorkildsen
Forbundsleder i Delta Lizzie Ruud Thorkildsen

Hun sier at løsningen har en ramme på 2,8 prosent og sikrer medlemmenes kjøpekraft.  

- Rammen er høyere enn for frontfaget og dermed tar vi også igjen noe av etterslepet fra fjorårets oppgjør, sier Delta-lederen. 

Thorkildsen er likevel tydelig på at hun gjerne skulle hatt mer og at dette oppgjøret ikke løser utfordringene i kommunal sektor. 

- Dette var likevel ikke tiden for å sende kommune-Norge ut i en krevende streik mens vi fortsatt er i en pandemi. Derfor aksepterte vi tilbudet, sier Thorkildsen som er forhandlingsleder for YS kommune, hvor Delta er det største forbundet.  

Store rekrutteringsutfordringer 

- Kommunesektoren står foran en stor rekrutteringsutfordring i årene som kommer. Lønn er helt avgjørende for å sikre at det fortsatt skal være attraktivt å jobbe i kommunene. Dette må KS og kommunene erkjenne, og legge opp sin lønnspolitikk deretter, sier hun. 

Frontfaget endte i år på 2,7 prosent, mens prisveksten er anslått til 2,8 prosent.  

-  Kommunalt ansatte har stått og står fortsatt i front i pandemien. Våre medlemmer utgjør ryggraden i kommunale tjenester. Uten dem stopper sektoren. Det ville vært helt urimelig at disse skulle gått ut av årets oppgjør med tapt kjøpekraft, sier Deltas forbundsleder. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Forbundsleder i Delta Lizzie Ruud Thorkildsen
Forbundsleder i Delta Lizzie Ruud Thorkildsen
Last ned bilde

Om Delta

Delta
Delta
Lakkegata 23
0134 Oslo

02125https://delta.no/

Delta organiserer mer enn 89.000 medlemmer og er den største arbeidstakerorganisasjonen i YS.

Våre medlemmer jobber innenfor offentlig tjenesteyting. Deres oppgaver spenner fra helse- og omsorg til forvaltning og drift av en rekke statlige, kommunale og private tjenester. Vi er menneskene som skaper velferden i landet vårt.

Delta er partipolitisk uavhengig og utvikler arbeidslivet med fokus på medlemmenes livskvalitet.

Følg pressemeldinger fra Delta

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Delta på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Delta

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom