Norsk Arbeidsmandsforbund

Enighet i lønnsoppgjøret for Service- og vedlikeholdsoverenskomsten

Del

Natt til onsdag ble det enighet mellom Norsk Arbeidsmandsforbund og NHO Service & Handel om forslag til revidert Service- og vedlikeholdsoverenskomst. Tjenester som omfattes av denne overenskomst er bl.a. vaktmestertjenester, spesialrenhold, skadesanering, vedlikeholdstjenester og flerfaglige tjenester m.m.

Forhandlingsleder Brede Edvardsen er fornøyd med forhandlingsløsningen som er oppnådd, og glad for at man slapp å ta oppgjøret til mekling. Det er en enstemmig forhandlingsdelegasjon som anbefaler forslaget, sier Edvardsen.

Økonomiske rammer for oppgjøret:
• Alle minstelønnssatser økes med 3%.
• Det gis et individuelt tillegg til alle på 2 kroner.
• Minste fagbrevstillegg økes til 9 kroner.
• Matpengetillegget økes til kr 90,-

I tillegg er man enige om at man ikke skal forskjellsbehandle når det gjelder forskuttering av sykepenger.

Norsk Arbeidsmandsforbund har også fått gjennomslag for en rekke tekstendringer, deriblant viktige presiseringer av lokal forhandlingsrett, tillegg for arbeid under spesielle forhold og ansiennitet.

Alle tillegg gis med virkning fra 1. september 2020.

Kontakter

Om Norsk Arbeidsmandsforbund

Norsk Arbeidsmandsforbund
Norsk Arbeidsmandsforbund
Grubbegata 6
0179 Oslo

815 45 100http://www.arbeidsmandsforbundet.no

Norsk Arbeidsmandsforbund (NAF) ble stiftet i 1895 av anleggsarbeidere. I dag organiserer forbundet rundt 33.000 medlemmer. Forbundet organiserer også øvrige grupper som ikke kommer under bestemte fag- eller industriforbunds virkeområder. Herunder ungdommer som er under utdanning rettet mot forbundets virkeområder. Forbundet er tilknyttet Landsorganisasjonen i Norge (LO), som har over 900.000 medlemmer. Forbundets fremste formål er å organisere arbeidstakere og opprette tariffavtaler for å sikre medlemmene gode lønns- og arbeidsvilkår.

Følg pressemeldinger fra Norsk Arbeidsmandsforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk Arbeidsmandsforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norsk Arbeidsmandsforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom