Norsk ArbeidsmandsforbundNorsk Arbeidsmandsforbund

Enighet i lønnsoppgjøret for anleggsoverenskomsten for maskinentreprenører

Del

Etter 3 dagers forhandlinger har Norsk Arbeidsmandsforbund og Maskinentreprenørenes forbund kommet til enighet om forslag til revidert overenskomst for maskinentreprenører for 2022-2024.

-Vi er fornøyde med resultatet. Det har vært god dialog og godt forhandlingsklima med bra resultat på tekstendringer. Men det ble tøffe runder på økonomien.  Vi fikk gjennomslag for blant annet lik lønn for alt arbeid under dag, og forbedrede brakkebestemmelser med fokus på likestilling.  Det er også enighet om å videreføre utvalgsarbeid. Likeledes er man enige om tilpasset arbeidstøy til begge kjønn. Det er også lagt til tekst om vernebriller med styrke i tråd med frontfaget, sier Anita Johansen.

Økonomi:

Det gis et generelt tillegg på kr 5,-

Minstelønnssatsen heves med. Kr 10,50

Kilometer satsen økes til statens satser

Videre vises det til protokollen fra forhandlingene.

Det har vært noen krevende punkter, men et enstemmig forhandlingsutvalg anbefaler medlemmene å stemme ja i uravstemningen.

Forhandlingsresultatet sendes nå på uravstemning, med svarfrist 15.juni 2022.

For ytterligere kommentarer kontakt:
Anita Johansen, Leder. 94186190
Frode Engen, forbundssekretær, 951 67 005
Kari Bernardini, kommunikasjonsrådgiver, 402 16 027

Kontakter

Bilder

Om Norsk Arbeidsmandsforbund

Norsk Arbeidsmandsforbund
Norsk Arbeidsmandsforbund
Grubbegata 6
0179 Oslo

815 45 100http://www.arbeidsmandsforbundet.no

Norsk Arbeidsmandsforbund (NAF) ble stiftet i 1895 av anleggsarbeidere. I dag organiserer forbundet rundt 33.000 medlemmer. Forbundet organiserer også øvrige grupper som ikke kommer under bestemte fag- eller industriforbunds virkeområder. Herunder ungdommer som er under utdanning rettet mot forbundets virkeområder. Forbundet er tilknyttet Landsorganisasjonen i Norge (LO), som har over 900.000 medlemmer. Forbundets fremste formål er å organisere arbeidstakere og opprette tariffavtaler for å sikre medlemmene gode lønns- og arbeidsvilkår.

Følg pressemeldinger fra Norsk Arbeidsmandsforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk Arbeidsmandsforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norsk Arbeidsmandsforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom