Norsk Arbeidsmandsforbund

Enighet i lønnsforhandlinger med maskinentreprenørene (MEF)

Del

Norsk Arbeidsmandsforbund og Maskinentreprenørenes forbund (MEF) har etter ordinære lønnsforhandlinger kommet til enighet om følgende forslag til revidert overenskomst for maskinentreprenørene 2020-2022:

Pensjon fra første krone – en viktig milepæl

Forhandlingsleder Anita Johansen er fornøyd med resultatet og er spesielt glad for at partene maktet å komme frem til en enighet om pensjon fra første krone. Fra før har vi tariffbestemmelser om 4.5% i offentlig tjenestepensjon. Norsk Arbeidsmandsforbund er glad for å møte en motpart som mener at pensjon er viktig.

Et enstemmig forhandlingsutvalg anbefaler medlemmene om å stemme ja ved uravstemningen.

Lønn

-        Generelt tillegg på kr. 0.50.- pr. arbeidet time

-        Minstelønnssatsen økes med kr. 2.00,- til kr. 190. pr. arbeidet time.

Tillegg for fagkompetanse

-        Fagbrevtillegget økes med kr. 2.00,- til kr 14. pr arbeidet time.

Diettgodtgjørelsen/oppholdsgodtgjørelse

-        Diett/oppholdsgodtgjørelse heves med kr. 10.00 til kr 195,- pr. dag

Offentlig Tjenestepensjon

-        Offentlig tjenestepensjon fra første krone.

Det er enighet om nye bestemmelser vedrørende helligdagsgodtgjørelse. Det skal settes ned utvalg for arbeide med: Bilag for innarbeidingsordninger, bilag for drift og vedlikehold, reisebestemmelse og brakkebestemmelser.

Kontakter

Om Norsk Arbeidsmandsforbund

Norsk Arbeidsmandsforbund
Norsk Arbeidsmandsforbund
Grubbegata 6
0179 Oslo

815 45 100http://www.arbeidsmandsforbundet.no

Norsk Arbeidsmandsforbund (NAF) ble stiftet i 1895 av anleggsarbeidere. I dag organiserer forbundet rundt 33.000 medlemmer. Forbundet organiserer også øvrige grupper som ikke kommer under bestemte fag- eller industriforbunds virkeområder. Herunder ungdommer som er under utdanning rettet mot forbundets virkeområder. Forbundet er tilknyttet Landsorganisasjonen i Norge (LO), som har over 900.000 medlemmer. Forbundets fremste formål er å organisere arbeidstakere og opprette tariffavtaler for å sikre medlemmene gode lønns- og arbeidsvilkår.

Følg pressemeldinger fra Norsk Arbeidsmandsforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk Arbeidsmandsforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norsk Arbeidsmandsforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom