Industri Energi

Enighet i lønnsforhandlingene for kjemisk-teknisk industri

Del

Onsdag gjennomførte Industri Energi og Norsk Industri den sentrale delen av lønnsforhandlingene for kjemisk-teknisk industri. Minstelønnssatsen økes med 3,75 kroner og skifttilleggene økes med 2 prosent. Forhandlingene kan nå starte lokalt i bedriftene.

– Dette er et oppgjør i tråd med LO-NHO-resultatet. Vi hadde et positivt forhandlingsklima sentralt, dette håper vi nå blir videreført i de lokale forhandlingene, sier forhandlingsleder Terje Valskår.

Minstelønnssatsen i overenskomsten økes med 3,75 kroner, inkludert 2,25 kroner som ble gitt i generelt tillegg i mellomoppgjøret mellom LO og NHO. Skifttilleggene i overenskomsten økes med 2 prosent. Tilleggene gjøres gjeldende med virkning fra 1. april 2021.

– De fleste bedriftene på avtaleområdet har en høyere lønn enn minstelønnssatsen. Alle disse er sikret 2,25 kroner fra 1. april. Ansatte som ligger på minstelønnssatsen er nå sikret 3,75 kroner, forklarer Valskår.

Forhandlingene for kjemisk-teknisk industri omfatter 3200 Industri Energi-medlemmer fordelt på mer enn 150 bedrifter som Jotun, Kronos Titan, Norcem, Orkla, Norgips og Pipelife

Årets oppgjør er et mellomoppgjør der det bare forhandles om økonomiske reguleringer, i motsetning til hovedoppgjør hvor hele overenskomsten er gjenstand for forhandlinger.

Kjemisk-teknisk overenskomst er en minstelønnsavtale, hvilket betyr at lønnsforhandlingene nå fortsetter lokalt i bedriftene.

Industri Energis forhandlingsutvalg bestod av:

Terje Valskår, forhandlingsleder for Industri Energi
Per Øistein Kivijärvi, Kronos Titan
Truls Hvitstein, Jotun
Steffen Nilsen, Industri Energi

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Industri Energi

Industri Energi
Industri Energi
Torggata 15
0181 Oslo

22 03 22 00https://www.industrienergi.no

Industri Energi er Norges største og mest slagkraftige forbund for ansatte med tilknytting til olje-, gass- og landindustri. Bransjer som står for 80 prosent av den norske eksportverdien. Forbundet har over 56.000 medlemmer og er det fjerde største forbundet i LO.

Følg pressemeldinger fra Industri Energi

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Industri Energi på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Industri Energi

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom