Industri Energi

Enighet i lønnsforhandlingene for elektrokjemisk industri

Del

Forhandlingene mellom Industri Energi og Norsk Industri om lønnsoppgjøret for elektrokjemisk industri førte fredag ettermiddag til enighet.

– Nå er vi i mål med de sentrale forhandlingene for elektrokjemisk, men det viktigste forhandlingsarbeidet på denne avtalen foregår lokalt i mellomoppgjørsår og de kan nå starte, sier forbundsleder Frode Alfheim som ledet forhandlingene.

Lønnssatsene i overenskomsten økes med 3,1 prosent, inkludert 2,25 kroner som ble gitt i mellomoppgjøret mellom LO og NHO. Tilleggene gjøres gjeldende med virkning fra 1. april 2021. De øvrige satsene i overenskomsten økes med 3,1 prosent.

Partene ble gjennom en tilleggsprotokoll også enige om at et lenge ventet arbeid for å bli omforent om statistikkgrunnlaget skal være sluttført innen hovedoppgjøret i 2022.

Forhandlingene for elektrokjemisk industri omfatter i overkant av 7500 Industri Energi-medlemmer og dekker blant annet ansatte i de store industrikonsernene Hydro, Elkem, Yara, Eramet, Glencore, Bilfinger og Alcoa.

Årets oppgjør er et mellomoppgjør der det bare forhandles om økonomiske reguleringer, i motsetning til hovedoppgjør hvor hele overenskomsten er gjenstand for forhandlinger.

Elektrokjemisk overenskomst er en minstelønnsavtale, hvilket betyr at lønnsforhandlingene nå fortsetter lokalt i de ulike bedriftene.

Industri Energis forhandlingsutvalg bestod av:

Frode Alfheim
Asle Reime
Cay Nordhaug
Ørjan Normann
Ronny Kristoffersen

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Industri Energi

Industri Energi
Industri Energi
Torggata 15
0181 Oslo

22 03 22 00https://www.industrienergi.no

Industri Energi er Norges største og mest slagkraftige forbund for ansatte med tilknytting til olje-, gass- og landindustri. Bransjer som står for 80 prosent av den norske eksportverdien. Forbundet har over 56.000 medlemmer og er det fjerde største forbundet i LO.

Følg pressemeldinger fra Industri Energi

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Industri Energi på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Industri Energi

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom