EL og IT Forbundet

Enige om lønnsoppgjøret i GlobalConnect

Del

Åtte uker lang streik avsluttes.

Medlemmer i EL og IT Forbundet og Norsk Jernbaneforbund i GlobalConnect har, i det som er den lengste tariffstreiken hittil i 2021, kjempet for et lønnsoppgjør på linje med resten av arbeidslivet i Norge. Da partene ble enige i dagens mekling kan den åtte uker lange streiken avsluttes.

-        Dette er den første lange hjemmekontorstreiken her til lands. Våre medlemmer har gjennomført en forbilledlig streik, og vi har fått til et akseptabelt resultat. Vi har skaffet oss noen viktige seire. Det sier forbundssekretær Reidunn Wahl, som sammen med klubbleder Espen Guldbrandsen, har representert EL og IT Forbundet i meklingen.

Vi har fått gjennomslag for ei ramme på linje med frontfaget, for et lavlønnstillegg og et akseptabelt generelt lønnstillegg. Det er forhandlet om midler til individuelle tillegg som skal gå til medlemmer av EL og IT Forbundet og Norsk Jernbaneforbund i GlobalConnect. Fordeling av disse tilleggene er gjort i meklingen. Det settes ned et partssammensatt utvalg som skal arbeide med selskapets lønnssystem fram mot hovedoppgjøret 2022.

-        I IKT-bransjen er det store lønnsforskjeller. Derfor er fagorganisering og krav om tariffavtale særlig viktig i denne bransjen, for å sikre grunnprinsippene i den norske modellen om lønnsdannelse og medbestemmelse for arbeidstakerne, sier Wahl.

GlobalConnect er et teknologi- og telekommunikasjonsselskap med virksomhet i Norge, Danmark, Sverige, Finland og det nordlige Tyskland. Ved streikens avslutning var 39 medlemmer i EL og IT og Norsk Jernbarneforbund i streik i bedriften på Fornebu, Kristiansand, Bodø og Tromsø.

Kontaktpersoner:

Reidunn Wahl

Forbundssekretær EL og IT Forbundet

Tlf. 970 20 975

Espen Guldbrandsen

Klubbleder

Tlf. 468 47 207

Ole Marius Aune Sandmo

Kommunikasjonssjef EL og IT Forbundet

Tlf. 416 04 433

Om EL og IT Forbundet

EL og IT Forbundet
EL og IT Forbundet
Torggata 12, 8 etg., 0181 Oslo
0168 Oslo

23063400http://www.elogit.no

EL og IT Forbundet har 38 000 medlemmer og er en landsomfattende sammenslutning som organiserer lønnstakere innenfor IKT-, energi- og elinstallasjonsbransjen.

Følg pressemeldinger fra EL og IT Forbundet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra EL og IT Forbundet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra EL og IT Forbundet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom