UNICEF Norge

Engasjerte Norwegian-ansatte fyller et fly med nødhjelp til Etiopia

Del
Mandag 6. mars går et fullastet Norwegian-fly med 10 tonn nødhjelp og annet utstyr fra UNICEF til det tørkerammede Etiopia. Norwegian stiller fly, piloter, kabinpersonale og nøkkelansatte til fri disposisjon for UNICEF til dette oppdraget.

– Etiopia opplever den verste tørken på 40 år. Fem regnsesonger har uteblitt og den sjette står i fare for å utebli. Over 20 millioner barn trenger akutt humanitær hjelp på Afrikas Horn. Takket være den fantastiske innsatsen fra de ansatte i Norwegian, kan vi nå få av gårde et helt fly med nødhjelp, sier generalsekretær Camilla Viken i UNICEF Norge.

Norwegian har støttet UNICEF Norge siden 2007, og engasjementet både blant ansatte og selskapets kunder har bygget seg opp over mange år. Løp, innsamlinger og frivillig innsats har sikret hjelp til flere hundre tusen barn.

For eksempel har en ivrig kabinsjef løpt New York-maraton og samlet inn 9 000 dollar til UNICEF. I mai deltar rundt 100 Norwegian-ansatte i Fornebuløpet og arrangerer innsamling før og under løpet. Som julegaver fra Norwegian og alle ansatte gis pengestøtte til UNICEF fremfor julegaver internt i selskapet.

– Det betyr mye å ha dem med som så aktive støttespillere, sier Camilla Viken.

Dugnad for å fylle et fly

– Partnerskapet med UNICEF skaper stort engasjement internt i Norwegian, og vi ser at våre bidrag gir resultater. Det er også meningsfullt å bidra der vi som flyselskap faktisk kan hjelpe. Gjennom innsamlingsaksjoner fra ansatte, donasjoner fra kunder og humanitære aksjoner, har vi sammen bidratt til å gi barn over hele verden bedre levevilkår, sier konsernsjef i Norwegian, Geir Karlsen.

Ansatte og kabinpersonale fyller mandag 6. mars opp seter og hyller i et nytt Boeing 737 MAX-fly med nødhjelp og annet utstyr til Etiopia. Nødhjelpen kommer fra UNICEFs varelager i København, som er verdens største nødhjelpslager.

Avreisen skjer fra København med landing i Addis Abeba mandag kveld. Her losses utstyret av ansatte ved landkontoret til UNICEF.

Det er sjette gang UNICEF Norge og Norwegian samarbeider om å fylle et fly for å gi hjelp til barn og familier i kriseområder. «Fyll et fly»–aksjonen hadde sin første flyvning i 2014, den gang ble medisiner og annet livsviktig materiell ble fløyet til Den sentralafrikanske republikk.

Første flyvning etter pandemien

På grunn av blant annet pandemien har det ikke vært flyvninger siden 2018.

– Endelig kan vi sammen med UNICEF igjen fylle et fly med nødhjelp. Jeg er veldig glad for at vi kan bidra til å få enda mer direkte nødhjelp frem til barn i Etiopia, og at vi med dette også setter søkelyset på en av verdens største kriser, sier konsernsjef Geir Karlsen. 

– Vi er veldig glade for å endelig kunne fylle opp og sende av gårde et nytt fly igjen med nødhjelp og utstyr til barn som desperat trenger hjelp. Klimakrisen har forverret en allerede kritisk situasjon for millioner av barn og familier i regionen. Det haster med å få hjelpen frem, sier generalsekretær Camilla Viken.

I en verden med stadig mer komplekse, omfattende og hyppige kriser, er det viktigere enn noen gang å nå frem med livreddende hjelp til sårbare samfunn, sier direktør for UNICEFs Supply Division, Etleva Kadilli.

UNICEF samarbeider med Norwegian på en Fyll et fly-aksjon, som leverer produkter til Etiopia fra det globale nødhjelpslageret vårt i København. Lasten består blant annet av medisiner, helsepakker og jordmorutstyr. Alle barn fortjener tilgang til grunnleggende forsyninger, og med denne forsendelsen vil helsetjenesten kunne tilby kritisk omsorg til barn og deres familier, sier hun.

Konsernsjef Geir Karlsen og kommunikasjonsdirektør Esben Tuman fra Norwegian, direktør for Barns rettigheter og bærekraft i UNICEF Norge, Kristin Oudmayer, samt flere andre ansatt-ildsjeler fra flyselskapet er med på turen.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om UNICEF Norge

UNICEF Norge
UNICEF Norge
Sandakerveien 130
0484 Oslo

241 45 100https://www.unicef.no/

Følg pressemeldinger fra UNICEF Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra UNICEF Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra UNICEF Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom