Vipps

Engangstester og leketøy er årets julehandel-favoritter

Del

Apotek og leketøysbutikker er vinnerne av årets julehandel sammenlignet med i fjor, viser tall fra Vipps og BankAxept.

Kommersiell leder Vegar Heir i Vipps slår fast at apotekene er den soleklare vinneren når man måler transaksjonsbeløp gjort med BankAxept-kort fra 1. til 22. desember med samme periode i 2020.  
 
Neppe under juletreet 
- Denne bransjen har en vekst på hele 20 prosent. På de to neste plassene følger dyrebutikker og leketøysbutikker med en vekst på henholdsvis 16 og 11 prosent i transaksjonsbeløp i desember fra 2020 til 2021 gjort med BankAxept i årets julemåned, sammenlignet med fjorårets, sier Heir. 

Han er imidlertid tvilsom til om veksten hos apotekene gjør at det vil bugne av diverse helseprodukter under juletreet. Heir tror den store økningen må ses i sammenheng med et produkt som ikke var til salgs i desember 2020. 

- Hurtigtester til hjemmebruk ble først tilgjengelig for åpent salg i sommer. Jeg antar at utviklingen i pandemien, og folks ønske om å teste seg selv, er hovedgrunnen til desember-veksten hos apotekene har vært så stor i både transaksjonsbeløp og antall transaksjoner. 
 
Dette bekreftes av kommunikasjonssjef Jostein Soldal i Apotekerforeningen. 
- Hurtigtester er en svært populær vare for tiden. Akkurat nå nærmest flyr testene ut av hyllene. Da er det helt naturlig at den enorme etterspørselen gjør utslag i samlet beløp og transaksjoner, sier Soldal. 
 
Netthandel fortsetter å øke 
I de typiske gave-kategoriene, som representerer den tradisjonelle julehandelen, er det også en markant økning i antall transaksjoner gjort med BankAxept i desember. Aller størst er veksten i leketøy, med 9 prosent vekst, sammenlignet med i fjor. Deretter følger sport og fritid, og klær, sko og tilbehør som har en vekst på henholdsvis 8,7 og 6 prosent. 
 
Klær, sko og tilbehør er også den julegave-kategorien som topper listen over hvilke bransjer som opplever størst økning i netthandel med Vipps i desember i år, sammenlignet med desember i fjor. Elektronikk og hvitevarer, og møbel og interiør, vokser også mye med Vipps. 
- Julehandelen startet tidlig i år, både i butikk og på nett, men er du ute i siste liten er det alltids en mulighet for å legge inn en digitalt innpakket pengegave i Vipps, legger Heir til. 

Kontakter

Bilder

Om Vipps

Vipps
Vipps
Robert Levins gate 5
0154 Oslo

+47 22 48 28 00https://www.vipps.no

Over 4 millioner nordmenn har nå lastet ned Vipps.

Vipps gjør det befriende enkelt å betale og ta betalt, du trenger ingen bankterminal eller kontanter og pengene får du rett inn på konto. Vipps har ingen etableringsgebyr eller abonnementspris, du betaler kun for bruk av Vipps.

I 2018 fusjonerte BankID, BankAxept og Vipps, og er nå Nordens største aktør innen betaling og identifisering. Følg pressemeldinger fra Vipps

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Vipps på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Vipps

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom