Industri Energi

Energimeldingen: Godt utgangspunkt, men vi er bekymra for tempoet, sier forbundsleder i Industri Energi, Frode Alfheim

Del

– Det aller viktigste er å sikre nok kraft til en konkurransedyktig pris, det er avgjørende for å skape arbeidsplasser og nå klimamålene, sier forbundsleder Frode Alfheim.

Alfheim mener energimeldingen er et godt utgangspunkt og er tilfreds med at regjeringen har lyttet til mange av innspillene Industri Energi og en rekke andre aktører leverte gjennom vår energi- og industripolitiske plattform.

– Men vi har dårlig tid og arbeidet så langt har gått for treigt, vi trenger en mer offensiv og aktiv stat som jobber sammen med industrien for å lykkes, sier Alfheim.

– Vi konkurrerer med resten av verden om å tiltrekke oss investeringer i nye industriarbeidsplasser. Både Europa og USA legger store penger på bordet for å bygge industri, vi må være på hugget, så vi ikke sakker akterut, sier Alfheim.

– Norge har forpliktet seg til svært ambisiøse klimamål, som skal nås innen kort tid, da må hele energisystemet vårt spille på lag. Vi må ha en energipolitikk som leverer fornybar energi til en konkurransedyktig pris til industrien, samtidig som den bidrar til å kutte utslipp gjennom elektrifisering på land og til havs, forklarer han.

– Helheten i denne energimeldingen er et godt utgangspunkt, men på noen områder må tiltakene må spisses mye mer, det vil vi jobbe for frem mot stortingsbehandlingen av meldingen, sier Alfheim.

Vil ha mer statlig deltakelse for å etablere hydrogen

– Veikartet til regjeringen for hydrogen beskriver en vei som både er for smal og for kort. Vi må tenke mer på helhetlige verdikjeder helt fra produksjon til distribusjon og bruk. Det er store muligheter til å bygge både brenselsceller og produksjonsutstyr i norsk industri. Vi tror og mener at man må tenke en mer aktiv statlig deltakelse i etableringen av hydrogen som en lavutslippsløsning basert både på norsk naturgass og elektrisitet, sier Alfheim.

Nøkkelord

Kontakter

Frode AlfheimForbundslederIndustri Energi

Tel:90968615

Bilder

Om Industri Energi

Industri Energi
Industri Energi
Torggata 15
0181 Oslo

22 03 22 00https://www.industrienergi.no

Industri Energi er Norges største og mest slagkraftige forbund for ansatte med tilknytting til olje-, gass- og landindustri. Bransjer som står for 80 prosent av den norske eksportverdien. Forbundet har over 56.000 medlemmer og er det fjerde største forbundet i LO.

Følg pressemeldinger fra Industri Energi

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Industri Energi på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Industri Energi

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom