LO

Ene og alene SAS-ledelsens ansvar

Del

Denne konflikten er ene og alene SAS-ledelsen sitt ansvar, sier LO-leder Peggy Hessen Følsvik. – Veldig beklagelig at det ikke var mulig å finne en løsning.

 -Her har SAS-ledelsen holdt sine ansatte for narr over lang tid. Det er veldig beklagelig at ikke var mulig å komme til en løsning, synd for de ansatte i SAS og synd for passasjerene, sier Peggy Hessen Følsvik om streiken i SAS.

-Pilotene i SAS har strukket seg veldig langt for å komme til en løsning, til tross for at SAS-ledelsen det siste året gjort dette ekstremt vanskelig.

SAS-pilotene kjemper ikke bare for sine egne arbeidsplasser, men også for den skandinaviske arbeidslivsmodellen og prinsipielle rettigheter som gjelder alle arbeidstakere. De har LOs fulle støtte, understreker Hessen Følsvik. 

LO-lederen mener at SAS-ledelsen har brutt spillereglene, som den nordiske arbeidslivsmodellen setter, både når det gjelder ansettelsestrygghet og nyetablering av selskaper.

- Jeg forventer at SAS-ledelsen rydder opp. Suksessoppskriften i den skandinaviske modellen er et godt og tillitsfullt samarbeid mellom arbeidstaker og arbeidsgiver, sier LO-lederen.

Kontakter

Om LO

LO
LO
Torggata 12
0181 Oslo

23 06 10 00http://www.lo.no

Landsorganisasjonen i Norge (LO) er Norges største arbeidstakerorganisasjon. Over 970 000 medlemmer er organisert i fagforbund som er tilsluttet LO.

Følg pressemeldinger fra LO

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra LO på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra LO

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom