Endúr ASA

Endúr Sjøsterk skal bygge to nye fôrflåter for Nordlaks

Del

Endúr Sjøsterk har inngått avtale med Nordlaks om byggingen av to nøkkelferdige Sjøsterk 500 fôrflåter. Flåtene er nummer fire og fem som leveres til oppdrettsselskapet på bare tre år.

Mons-Ove Hauge i Endúr Sjøsterk er glad for å signere en kontrakt på to fôrflåter med Nordlaks.
Mons-Ove Hauge i Endúr Sjøsterk er glad for å signere en kontrakt på to fôrflåter med Nordlaks.

Fôrflåtene som skal leveres til Nordlaks er begge på 18x28 meter og har en lastekapasitet på 500 tonn. Fôrflåtene vil utrustes for bruk på værharde lokaliteter, hvor kravene til fleksibilitet og driftssikkerhet er ekstra store. Foreløpig leveringstidspunkt er tredje kvartal 2021 og andre kvartal 2022. Samlet kontraktsverdi er på over 50 millioner kroner.

I 2019 leverte Endúr Sjøsterkt tre fôrflåter til Nordlaks, noe som betyr at de nye flåtene blir nummer fire og fem som leveres til oppdrettsselskapet de siste tre årene.
– Det er svært gledelig at Nordlaks igjen velger Endúr Sjøsterk. Det bekrefter at kunden er fornøyd med fôrflåtene våre og at vi er konkurransedyktige innen akvakulturnæringen, sier administrerende direktør, Mons-Ove Hauge.

Han tok over som administrerende direktør for Endúr Sjøsterk 1. oktober og får dermed en god start i den nye rollen.
– Det er selvsagt veldig tilfredsstillende å kunne signere en så viktig kontrakt bare uker etter jeg tok over roret i selskapet. Kontrakten sikrer fortsatt god aktivitet, sier Hauge, som legger til at signeringen skyldes langsiktig jobbing fra selskapet og et solid produkt som tilfredsstiller kravene til en kvalitetsbevisst havbruksnæring.

Endúr er et norsk industrikonsern med røtter som strekker seg over 160 år tilbake i tid. Konsernet har aktiviteter over hele landet og spisskompetanse innen havbruk, marin infrastruktur, maritime næringer og energi.
– Endúr er et industrikonsern i stor utvikling. Havbruksnæringen er ett av våre viktigste satsingsområder, og det er derfor svært gledelig at våre produkter velges av en av næringens ledende aktører, sier CEO i Endúr ASA, Hans Petter Eikeland.

Nordlaks er et av Norges største og mest innovative havbrukskonsern. Selskapets siste nyvinning er en havfarm som gjør oppdrett mulig på mer eksponerte lokaliteter. Konsernet har aktiviteter langs hele verdikjeden fra stam- og settefisk til foredling og salg av laks og regnbueørret. Hovedkontoret er på Stokmarknes og den operative virksomheten fordeles over 39 lokaliteter i 12 kommuner i Nordland og Sør-Troms. Kontrakten med Endúr Sjøsterk AS er inngått av Nordlaks Oppdrett AS.  

– Nordlaks har valgt Endur Sjøsterk som leverandør av to nye fôrflåter i betong etter en helhetsvurdering av tilbudet med hensyn til blant annet sikkerhet, utstyrsnivå, kostnader og leveringstid. Vi ser frem til leveransen og til å ta det nye materiellet i bruk på våre lokaliteter, sier konsernsjef Eirik Welde i Nordlaks.

Kontakter

Bilder

Mons-Ove Hauge i Endúr Sjøsterk er glad for å signere en kontrakt på to fôrflåter med Nordlaks.
Mons-Ove Hauge i Endúr Sjøsterk er glad for å signere en kontrakt på to fôrflåter med Nordlaks.
Last ned bilde
FÔRFLÅTE: To flåter av denne typen skal leveres til Nordlaks.
FÔRFLÅTE: To flåter av denne typen skal leveres til Nordlaks.
Last ned bilde

Om Endúr ASA

Endúr ASA
Endúr ASA
Damsgårdsveien 119
5160 Laksevåg

55 54 24 00http://www.endur.no

Det eneste konstante, er endring. 

Endúr er en innovativ leverandør av produkter, tjenester og løsninger innenfor alle de tre satsingsområdene Akvakultur, Energi & Industri og Maritim Service.

Følg saker fra Endúr ASA

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Endúr ASA på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Endúr ASA

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom