TINE SA

Endret forbruksmønster bak godt TINE-resultat

Del

Driftsresultatet for TINE Gruppa i andre tertial ble 821 millioner kroner. Dette var 218 millioner kroner bedre enn tilsvarende periode i 2019.

Et endret forbruksmønster grunnet pandemien og kostnadsreduksjoner, ga resultatløft for TINE Gruppa i andre tertial. I tillegg påvirket lave energipriser, en mer balansert melkeinngang - og økt iskremsalg driftsresultatet positivt mot samme periode i fjor.

-Det er gledelig å se at det harde arbeidet som er gjort helt fra gård til butikk viser seg i resultatet vårt. Det er likevel viktig at både vi og omverdenen forstår at jobben ikke er gjort og at eierne våre fortsatt står under et hardt press. En stor del av grunnen for det hyggelige resultatet vi presenterer i dag er engangseffekter og faktorer vi ikke kan regne med at blir med oss videre. Dette understreker behovet for å ikke bare lykkes kortsiktig, men også med våre langsiktige utfordringer, sier konsernsjef Gunnar Hovland, i en kommentar til resultatet.

Vekst i dagligvare, mens storhusholdning ble truffet hardt av pandemien
Salgsinntektene for TINE Gruppa i andre tertial var 8 012 millioner kroner, en vekst på 1,6 prosent sammenlignet med andre tertial 2019. Salgsinntektene hittil i år er 1,7 prosent over samme periode i fjor.

Virksomhetsområdene Meieri Norge og Annen virksomhet hadde vekst i salgsinntekter i andre tertial, mens Meieri internasjonalt hadde nedgang. Koronakrisen påvirket samtlige av TINE Gruppas virksomhetsområder også i andre tertial. Et endret forbruks- og feriemønster med økt hjemmekonsum ga salgsvekst innen dagligvare, mens pandemien fortsatt påvirker storhusholdningskanalen (hoteller, restauranter etc) negativt. Situasjonen ga en betydelig vekst innenfor husholdningsprodukter som melk, ost og yoghurt – hvor kategorien ost opplevde en volumvekst på 16,5 prosent sammenlignet med samme tertial i fjor. For kategorien søtmelk og yoghurt var volumveksten på henholdsvis 9,1 og 8 prosent.

Hittil i år er driftsresultatet 1 486 millioner kroner, 555 millioner kroner bedre enn tilsvarende periode i fjor. Resultatutviklingen preges blant annet av høye engangseffekter i første tertial, hovedsakelig gevinst fra salg av gammelt anlegget i Bergen.

Effektiviseringsarbeidet fortsetter
TINE jobber kontinuerlig med forbedringer på både drifts- og organisasjonsområdet. I andre tertial 2020 var det forbedringseffekter i driften på 135 millioner kroner sammenlignet med samme periode i 2019. Effektene knytter seg til drifts- og prosessforbedringer samt innkjøps-effekter.

Hele børsmeldingen er vedlagt pressemeldingen.

Kontakter

Bilder

Dokumenter

Om TINE SA

TINE SA
TINE SA
Lakkegata 23
0187 Oslo

03080http://www.tine.no

TINE SA er et næringsmiddelkonsern som foredler rene og naturlige råvarer til god og sunn mat. Morselskapet TINE SA er et samvirkeselskap som eies av melkeprodusenter som leverer melk til selskapet. På den måten skaper TINE verdier i et nært samspill mellom norsk natur, landbruk og marked.

Følg pressemeldinger fra TINE SA

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra TINE SA på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra TINE SA

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom