MIRIS

Endrer verden med nettverkseffekten

Del

Et nytt sosialt medium startet opp i Cape Town, kommer til Norge, og endrer verden én person om gangen.

Magdalene Urbanik vil skape et mer bærekraftig Norge med et sosialtnettverk fra Sør-Afrika.
Magdalene Urbanik vil skape et mer bærekraftig Norge med et sosialtnettverk fra Sør-Afrika.

«Vær den forandringen du ønsker å se i verden» er en velbrukt klisje. Men de fleste av oss kan føle seg små og ubetydelige i møte med klima- og miljøproblemene.

Et overveldende problem

Et hav som fylles med plast, karbonutslipp ute av kontroll til tross for internasjonale avtaler, og hvert eneste år øker verdens befolkning med omlag 1 prosent, vel 80 millioner mennsker. I Sør-Afrika føles disse problemene mer akutte, enn de gjør i Norge, hvor effektene ennå ikke er så synlige i hverdagen.

– I Cape Town føler man behovet for en mer bærekraftig og rettferdig verden hver eneste dag. Matsikkerhet er et tema, kraftnettet er hovedsaklig fossilbasser og under press, og klimaforandringene vil forsterke alle disse problemene, sier Danielle Laity.

Istedenfor å la seg overvelde av problemene, bestemte Laity, og laget hennes seg for å gjøre noe. Det har startet et nytt nettsamfunn: Aurora Sustainability.

Klimakrisen er et resultat av summen av alle menneskelige handlinger, hvis hver av oss gjør noe, gjør vi noe for å løse problemet.

I Aurora community platform kan alle logge seg inn og ta en hurtig quiz som gir deg størrelsen på karbonfotavtrykket ditt. Hensikten er ikke å konkurrere eller samarbeide med andre, men å få et mål på hvor bærekraftig du er idag, og få kunnskap og inspirasjon til å gjøre bærekraftige livsstilsendringer.

Aurora Sustainability er iferd med å betateste sin andre versjon. Plattformen har allerede mer enn 10.000 brukere. Den ble lansert i Sør-Afrika, men den blir nå også lansert i Norge.

– Et enkelt menneske virker maktesløst. Men 10.000 mennesker som gjør noe, minner om en bevegelse. Og ennå er vi helt i begynnelsen, sier Magdalena Urbanik, ansvarlig for Aurora Sustainability i Norge.

Aurora Sustainability bruker nettverkseffekten til å forandre verden

Nettverkseffekter er tilstede når verdien av en vare eller tjeneste øker desto flere som bruker den. Auroras brukere vil fortelle hverandre om forandringene de har gjort, og gi hverandre innspill om grønnere valg.

– Det er mulig for forbrukere å påvirke en hel bransje, hvis de går sammen om å gjøre en forskjell, sier Laity.

Når du tar quizen, får du en Aurora poengsum. Desto flere poeng, desto mer bærekraftig er du. Du blir målt på fem områder: energi, transport, mat, annet forbruk og investeringer. Hvis du for eksempel begynner å sykle til jobb to dager i uken istedenfor å kjøre bil, vil dette gi den en høyere poengsum.

I dashbordet ditt vil du ha komplett oversikt over hvor bærekraftig livsstilen din er, eller ikke er. For mange gir det ikke særlig mening å få vite hvor mange kilo CO2 man har spart, derfor gir Aurora også måltall som er enklere å forstå. For eksempel hvor mange runder med vaskemaskinen du nå har spart.

Ambisjonene bak Aurora Sustainability er store. – Vi skal bli nettsamfunnet for alle som ønsker å gjøre en forskjell. De som ikke orker å vente på at politikerne skal ta alle valgene for dem, men som heller tar konkrete valg i sin egen hverdag. Det er mange mennesker som ønsker å gjøre en forskjell allerede, sier Magdalena Urbanik.

Bli med i Aurora community på FacebookInstagram South Africa og Instagram Norway, og ta quizen her.

Aurora community er et initiativ i regi av Miris. Det grønne, disruptive eiendomsselskapet.

Media enquiries: Asbjoern Ness + 47 47 26 10 20, asbjorn.ness@miris.no

Bilder

Magdalene Urbanik vil skape et mer bærekraftig Norge med et sosialtnettverk fra Sør-Afrika.
Magdalene Urbanik vil skape et mer bærekraftig Norge med et sosialtnettverk fra Sør-Afrika.
Last ned bilde
Danielle Laietys bærekraftig nettverk har allerede over 10.000 brukere.
Danielle Laietys bærekraftig nettverk har allerede over 10.000 brukere.
Last ned bilde

Om MIRIS

MIRIS
Dr Eufemias gate 16
0190 Oslo

+47 35 52 55 50http://www.miris.no/

Følg pressemeldinger fra MIRIS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra MIRIS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra MIRIS

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom