Universal Music Norge

Endelig vår og nytt album fra Emelie Hollow!

Del

”Går ikke dette egentlig litt for bra?”

Det er en tanke som kan finne på å slå ned i henne, ofte nærmest ut av ingenting. Følelsen av at alt dette gode hun opplever ikke kommer til å vare, men smuldre opp mellom fingrene og forsvinne, fordi alt som er fint også er skjørt og forgjengelig.

Solitude, albumet som slippes 12. mai, er det endelige resultatet av mye selvpålagt alenetid. En iskald vinterdag i slutten av januar 2022, pakket 24 år gamle Emelie Hollow fra Vinterbro i Ås med seg gitar, mikrofon og et lite keyboard og innlosjerte seg på en avsidesliggende hytte i Rondane, bare for å, som hun sier, ”se hva som skjedde”. Planen var å sette opp et lite innspillingsstudio i ett av uthusene; isteden er de fleste av sangene på Solitude laget foran peisen i løpet av en uke i ensomhet. Det nakne og sparsommelige uttrykket fra hytta var noe hun søkte å bevare da hun tilbake i Oslo tok låtene med seg inn i studio, samtidig som hun, de gangene det føltes naturlig, tillot seg selv å tenke stort og være pompøs, uten å holde igjen, med det resultat at flere av låtene er supplert med strykere og store koringspartier, alt sammen jobbet frem i spann med hennes faste produsent, Carl-Victor Guttormsen.

Hør hele albumet her: https://EmelieHollow.lnk.to/Solitude

 ”Jeg har mine røtter i låtskriving, men etter hvert har jeg opplevd det som utrolig fint å kunne komme ut på scenen med låtene, og å være artist. Kanskje har jeg skjult meg litt som låtskriver, og brukt låtskrivingen som selvterapi, men som artist får jeg en mulighet til å åpne denne terapidøren for andre. Dele det jeg har erfart, på samme måte som jeg selv lærte av artister som viste frem sine følelser og tanker”.

I flere år figurerte Emelie Hollow i bakgrunnen, blant annet som med-låtskriver (og gjestevokalist) på Alan Walkers monsterhit ”LILY”, hvis antall strømminger nylig bikket tre milliarder, og som med-låtskriver på ”Fallen Angel”, låten Tix representerte Norge med under Eurovision-finalen i Rotterdam i 2021. Emelie Hollows musikalske samarbeid har i det hele tatt etter hvert blitt mange: Dagny, Seeb, Ruben, Emma Steinbakken, Victoria Nadine, Alexander Oscar, Jesper Jensen og Skaar er bare noen av de andre artistene som fins i kontaktlista, og hun ble da også nominert til Spellemannpris i 2021 i kategorien Årets låtskriver for sin samlede produksjon.

I 2021 tok imidlertid Emelie skrittet helt ut med sitt første soloalbum, Half the Story, og på ett tidspunkt lå fem av låtene fra albumet inne på landets radiospillelister samtidig.

Der debutalbumet Half the Story var en form for egenterapi etter et samlivsbrudd, kommer Solitude fra et lysere sted, skrevet og spilt inn i en periode der hun har gått rundt og vært forelsket. Og likevel, det fins i låtene om ikke et mørke, så i alle fall skygger av tvil. Sangene på albumet opptrer i par, og representerer dualiteten av følelser en kan ha når man blir forelsket. Låtene er som tvillinger som går sine egne veier, eller som trekker i hver sin retning. Albumet er i det hele tatt bygd konseptuelt rundt en rekke ulike tvillingpar, låter som opptrer to og to og nærmest snakker med hverandre, eventuelt om hverandre, bak den andres rygg.  

”Jeg tenker på det litt som Rødhette og Ulven. Rødhette er Forelskelsen, på vei gjennom skogen; glad, bekymringsløs, nesten litt naiv, helt uten å ane at Tvilen, i Ulvens skikkelse, lurer i buskene. En låt som I Could Lie Here Forever handler for eksempel om opplevelsen det er å våkne opp til late, stressfrie dager da man ikke skal noe, men så har den sin tvillingsang, But Life Gets in the Way, som er livet som hamrer på døra og skriker at du må stå opp”.

Dualismen kunne merkes allerede på førstesingelen I Don’t Believe It fra albumet. Ikke nødvendigvis så mye når låten sto alene – dragkampen oppstår isteden i det den møtte sitt lysere motstykke, No One’s Ever Looked at Me Like That.

”Det er to låter som er delvis født ut av frustrasjonen over at man ikke er bedre i stand til å styre sitt eget tankesett, men isteden lar seg suge opp av selvdestruktive tanker og følelser. Du opplever noe som du vet er bra, og du kjenner det fysisk, likevel er det denne lille stemmen som sier at det ikke fins noen som kan elske deg og at du ikke må la deg rive med”.

I Don’t Believe It var listet på P3 og fikk svært god omtale der, så vel som i Aftenposten, Dagsavisen, NRK og 730. Om den påfølgende singelen Take My Love og det mørkere motstykket Please Don’t Give It Away, sluppet i februar, mente Aftenpostens anmelder at Take My Love lovet særdeles godt for det kommende albumet: ”Et drivende trommesett og energisk synthpop resulterer i en spretten affære det er lett å bli litt revet med av. Vokalen flyter vakkert over kompet, med catchy hooks og dynamiske skifter mellom ømt og tøft”. 730 stemte i, det samme gjorde NRK P3:

«Når refrenget kicker inn, tenker jeg umiddelbart på storhetstiden til svenske Robyn, med deilig bruk av stor synth og energiske trommer. Og hva med den vakre stemmen til Hollow, spør du? Jo, det er en stemme jeg brått kunne lista til topps over de mest unike vi har i Pop-Norge.» 

Nylig slapp Emelie også tredje singel fra albumet, pop-perlen You're So Good To Me. Denne er listet på P3.  

Endelig er både våren og Emelie Hollows andre album her <3 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Last ned bilde
Foto: Sara Abraham
Foto: Sara Abraham
Last ned bilde
Foto: Sara Abraham
Foto: Sara Abraham
Last ned bilde
Foto: Sara Abraham
Foto: Sara Abraham
Last ned bilde
Foto: Sara Abraham
Foto: Sara Abraham
Last ned bilde

Dokumenter

Om Universal Music Norge

Universal Music Norge
Universal Music Norge
Drammensveien 88B
0271 Oslo

+47 22 54 14 00http://www.universalmusic.no

Universal Music AS er verdens, og Norges, største musikkselskap og representerer blant annet artister som Astrid S, The Weeknd, TIX, Ramón, Post Malone, Ariana Grande, Dagny, Ruben, Shawn Mendes, The Beatles, Odd Nordstoga, Drake, Imagine Dragons, The Rolling Stones m.fl.

Følg pressemeldinger fra Universal Music Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Universal Music Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Universal Music Norge

Ny musikk fra The Weeknd, Cian Ducrot, Larsiveli, Jon Ranes, Adrian Sellevoll med flere!2.6.2023 10:43:39 CEST | Pressemelding

Alessandra får med seg hitmaskinen Gabry Ponte på ny remix av Queen of Kings! Ingebjørg Bratland og Odd Nordstoga med ny låt. Det er "Ingenting å vera redd for" HOURS gjør sin egen vri på tidløs klassiker. Larsiveli dykker ned i vanskelige kjærlighetsforhold Jon Ranes slipper EP - Loverboy & The Heartbreakers. Adrian Sellevoll på jakt etter lykken! The Weeknd har slått seg sammen med Playboi Carti og Madonna på den nye låten "Popular". Låten følger utgivelsen av "Double Fantasy" og er nok en smakebit fra lydsporet til TV-serien The Idol som kommer på HBO 4. juni. Musikken fra serien,The Idol Vol. 1, slippes 30. juni. Serien er skapt av Abel (The Weeknd) Tesfaye sammen med Sam Levinson (Euphoria) og Reza Fahim, og har The Weeknd og Lily-Rose Depp i hovedrollene. Den Grammy-vinnende produsenten Jon Batiste har sammen med den amerikanske rapperen J.I.D, britiske singer-songwriteren Cat Burns, colombianske pop-sangeren Camilo og Sør Koreanske NewJeans lansert "Be Who You Are (Real Magic)".

Ingebjørg Bratland og Odd Nordstoga med ny låt. Det er "Ingenting å vera redd for"2.6.2023 10:00:00 CEST | Pressemelding

I mars for tre år sidan tikka det inn ein sjeldsynt sms fra Ingebjørg Bratland til Odd Nordstoga. «Hei Odd! Vil du eta lunch med meg på Thetatercaféen?» stod det. Lunch blei det, og i tillegg til maten la Ingebjørg ein idé ho hadde på bordet: «Om me ikke skulle gjera noko i lag att i 2023?» Då var det ti år sidan dei hadde laga plata «Heimafrå» og spelt seg gjennom landet med 134 konsertar i alt fra små grendehus til Operaen i Oslo. «Ingenting å vera redd for» er fyrste høyrbare prov på at idéen vart noko av. Ikke lenge etter møtet sat Odd i koronavåren og laga ei slags glad protestvise mot alt som går på tverke her i verda. «Denne kunne vera noko for oss» tenkte han, og sende ein demo til Ingebjørg. Det blei tommel opp og klappe-emojis frå den andre sida av byen. Seinare har det ikke gått mindre på tverke i verda, og fleire «protestvers» har blitt lagde til: Kom, la oss leva i det under me har fått av tid Ho er dobbel verda me er i Det er nok av mørkt og natt Men det er trippelt opp a

Dykker ned i vanskelige kjærlighetsforhold2.6.2023 08:00:00 CEST | Pressemelding

Rapperen Larsiveli returnerte nylig fra sin tre år lange “pause” med den hardtslående “Judas”. 2. juni tar artisten for seg utfordrende kjærlighetsrelasjoner i form av dobbeltsingelen “Hva hvis” og “Trenger mer”. “Hva hvis” tar for seg et “av og på”-forhold, hvor lytteren får et brutalt ærlig innblikk i Larsivelis følelser. - Låta ble skapt midt i en sorgprosess. Da jeg skrev versene var jeg i en fase der det var vanskelig for meg å akseptere hva som hadde skjedd, og kastet derfor mye skyld over til den andre parten. I “Trenger mer” går Larsiveli inn i en større selvransakelse. Han går fra å skylde på alle andre, til å ta ansvar selv. - Det er en bittersøt låt med en sexy vri. Den bærer et mørkt preg av sjalusi og usikkerhet som går i harmoni med en cocky holdning om at jeg er et bedre alternativ. Igjen står Marius Solberg (YLTV) og produksjonsselskapet nisju bak det visuelle. Filmatiseringen av Romeo + Julie fra 1996 får en nytolkning av Larsiveli og skuespiller Vilde Vengnes (Evy & A

Adrian Sellevoll på jakt etter lykken1.6.2023 11:08:54 CEST | Pressemelding

Adrian Sellevoll er klar med sin nyeste singel "Dø Lykkelig" - et musikalsk uttrykk for følelsen av intens kjærlighet og evig lykke. Med denne låten tar Adrian lytterne med på en følelsesladet reise som kretser rundt tanken om å ha noen for alltid og oppleve fullkommen lykke i deres nærvær. "Låten handler om en jente du vil ha for alltid, og hvis du får henne, kan du dø lykkelig. Det gjenspeiles mye i det jeg føler når jeg er forelsket” - Adrian Sellevoll. 25 år gamle Adrian Sellevoll er en artist, låtskriver og modell fra Bergen som balanserer en travel hverdag fylt med musikkprosjekter og spennende fremtidsplaner. Han er for tiden dypt involvert i arbeidet med et kommende album, hvor han utforsker nye musikalske retninger og viser frem sin allsidighet som artist. Videre planlegger Adrian en stor turné som vil finne sted i 2024, og sommerkonserter er også en del av hans kommende agenda. Adrian er for tiden også involvert i produksjonen av et nytt, spennende TV-program. Med sine tidlig

Jon Ranes slipper EP – Loverboy & The Heartbreakers1.6.2023 10:00:00 CEST | Pressemelding

Jon Ranes, også kjent som Loverboy, artistdebuterte i 2017 med rapgruppen og fenomenet UNDERGRUNN. Siden den gang har de spilt festivaler og scener rundt i hele Norge, deriblant Øyafestivalen, Slottsfjell og Sentrum Scene. Parallelt med musikervirksomheten har Ranes også en lovende skuespillerkarriere, og er blant annet å se i «Ut og stjæle hester», NRK serien «Flus» og «Pørni». Den 20 år gamle artisten slapp debut-albumet sitt “Loverboy” i fjor, som var på andre plass på albmtopplisten. Nå er han klar med en ny EP, «Loverboy & The Heartbreakers» som slippes 02. juni. EPen inneholder fire låter: Hjemlengsel Hun Vil ha To Tynne Menn Victoria Jon Ranes forteller: - «Loverboy & The Heartbreakers» er en videreutvikling av Jon Ranes prosjektet og et steg videre mot målet. Låtene er tett knyttet til min musikalske bakgrunn og er en bukett av referanser til mine store helter. Musikken er lagd av en dyktig gjeng deriblant Kastel, Rik Pappa og et sammensveisa band. Vi er The Heartbreakers.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom