Sony Music Norway

Endelig ny musikk fra Marcus & Martinus!

Del

Etter et år med kontinuerlig turnering gjennom store deler av Europa – inkludert én måned sammen med superstjernen Jason Derulo – er Marcus & Martinus klare for å vise fram sitt neste steg på veien mot verdensherredømme. Allerede fredag 7.juni kommer singelen «Pocket Dial», første smakebit fra EPen «SOON» som følger tett på, mandag 10.juni.

Marcus & Martinus (c) Stian Andersen
Marcus & Martinus (c) Stian Andersen

EPen med totalt 5 låter er svært etterlengtet blant norske og internasjonale fans, såkalte «MMers». Så etterlengtet har ny musikk vært, at fansen har vært med på å gi EPen navnet «SOON». For etterhvert som standardsvaret til Marcus og Martinus ble «Soon!» på spørsmålet om når de skulle gi ut ny musikk, dannet det en grobunn for intern humor, diskusjoner og lengting i kjølvannet av det noe diffuse «Soon». 

Men «SOON» er også et begrep og en samling låter som sier noe om hvilken fase av livet og karrieren Marcus & Martinus befinner seg i. En overgangsfase mellom barn og voksen, å være underveis til noe enda større, i påvente av nye erfaringer og å finne seg selv både musikkmessig og i livet. 

Ettersom Marcus og Martinus vokser og modnes reflekteres det i musikken, som viser tydelige endringer i smak og personlighet over tid. 17-åringene vokser opp sammen med og i takt med fansen, og det gjenkjennelige «Marcus & Martinus-soundet» er i en naturlig utvikling. Mer enn noen sinne tidligere har Marcus og Martinus selv vært delaktige i låtskrivingsprosessen, og resultatet er en singel og en EP med et tydelig utspring i deres drivende energi og kjærlighet for musikk.

 Marcus

"SOON har vært et veldig fint prosjekt for oss. Vi har tatt oss tid til å være mye i studio i det siste og fått vært med i hele prosessen med låtene. Låtene vi har valgt ut til SOON betyr mye for oss og vi gleder oss veldig til å komme ut på konserter igjen i sommer og spille de for første gang." 

Martinus

"Vi er veldig heldige som får jobbe med noen av de aller flinkeste produsentene og låtskriverne i verden. Tayla Parx har vært en stor inspirasjon og en fantastisk person inn i prosjektet. SOON er en mix av rolig og up tempo låter som alle på hver sin måte har noe av det M&M soundet vi jobber med hele tiden for å finne. Det har vært utrolig gøy å få eksperimentere og prøve oss litt frem, det tror jeg de som hører på SOON også vil merke." 

De hardtarbeidende tvillingene fra Trofors feirer musikkrelease med fire store Europa-konserter i sommer. Marcus & Martinus elsker å stå på scenen, og inntar arenaer i Finland, Hellas, Tsjekkia og Sverige med både splitter nye låter og eldre hits gjennom juni og juli. 

«Pocket Dial» slippes fredag 7.juni, og EPen «SOON» kommer mandag 10.juni. Her har Marcus & Martinus jobbet med blant annet James Abrahart (Usher, Justin Bieber, Jason Derulo, Martin Garrix, Kygo) og Tayla Parx (Ariana Grande, Anderson .Paak, BTS, Khalid).


Om Marcus & Martinus: 

Marcus og Martinus Gunnarsen er 17 år gamle, og har hatt en eventyrlig karriere siden de debuterte med egenskrevne «To Dråper Vann» og gikk til topps i MGPJr i 2012. Monsterhiten «Elektrisk» banet vei for rekordalbumet «Hei» som var topp 10 i Norge i utrolige 66 sammenhengende uker fra utgivelsen i 2015. I 2016 ga de for første gang ut engelskspråklig musikk, og toppet hitlistene med «Girls» feat. Madcon. Albumet «Together» ga navn til turneen, hvor de for første gang solgte ut Oslo Spektrum og arenaer i resten av Norden. Under Spellemannprisen 2017 vant de «Årets Spellemann», og fulgte opp med sitt tredje album «Moments» hvor de jobbet med spennende låtskrivere og produsenter i Norge, Sverige og USA. Den utsolgte suksessturneen «Moments Tour» hadde totalt 30 stopp i 15 ulike land, og ledet til samarbeidet med idolet Jason Derulo på hans «2 Sides Tour» med 28 konserter i 14 land.  

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Marcus & Martinus (c) Stian Andersen
Marcus & Martinus (c) Stian Andersen
Last ned bilde
Artwork Pocket Dial Marcus & Martinus foto Stian Andersen
Artwork Pocket Dial Marcus & Martinus foto Stian Andersen
Last ned bilde
Artwork SOON Marcus & Martinus foto Stian Andersen
Artwork SOON Marcus & Martinus foto Stian Andersen
Last ned bilde
Marcus & Martinus (c) Stian Andersen
Marcus & Martinus (c) Stian Andersen
Last ned bilde

Lenker

Om Sony Music Norway

Sony Music Norway
Sony Music Norway
Gjerdrums vei 10A
0484 Oslo

+47 22 88 00 00http://www.sonymusic.no

Vi er Norges ledende plateselskap, og representerer et bredt spekter av aktive internasjonale og norske artister, i tillegg til en omfattende katalog av stor musikkhistorisk betydning, kvalitet og innflytelse.

I Sony Music Entertainment Norway respekterer og beundrer vi våre artister og vi er stolte av å kunne representere og støtte deres visjoner og kreative tiltak. Vi er 40 ansatte som medvirker til å skape et vekstgrunnlag som fremmer musikkens utvikling og som skaper det gode arbeidsmiljøet som kjennetegner oss som virksomhet.

Sony Music Entertainment Norway A/S utgir bl.a. Beyoncé, Madcon, The Chainsmokers, Kygo, Alan Walker, Maria Mena, Camila Cabello, Jesper Jenset, Khalid, Rat City, Calvin Harris, Stina Talling, Miley Cyrus, HAYES, Justin Timberlake, Katastrofe, EMIR, Amanda Delara, Foo Fighters, Morgan Sulele, Ina Wroldsen, Hkeem, P!nk, Lars Vaular, Bruce Springsteen m.fl.

Følg saker fra Sony Music Norway

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Sony Music Norway på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Sony Music Norway

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom