Fiskebåt

Endelig NEI til Havsul I – ei stor siger for Fiskebåt

Del

Olje- og Energidepartementet har avgjort at det ikkje blir utsatt igangssettingsfrist for vindkraftprosjektet Havsul I. Dette er ein stor siger for fiskerinæringa. Fiskebåt har saman med Fiskarlaget jobba aktivt for at det ikkje skulle bli gitt ytterlegare utsetting.

Illustrasjon: Foto: Odd Kristian Dahle.
Illustrasjon: Foto: Odd Kristian Dahle.

- Vi er glade for at Olje- og energidepartementet har høyrt på våre innspel i denne saka og avslått søknaden om ytterlegare utsetting, seier informasjonsleiar i Fiskebåt, Odd Kristian Dahle. 

Det har skjedd mykje på dei 12 åra etter at konsesjonen blie gitt, og ein stor del av grunnlaget er uttdatert.Havsul I er planlagt i eit svært viktig gytefelt for NVG-sild (Norsk vårgyttande sild) og andre fiskeartar.

- Ei utbygging i dette området ville utgjere ein stor trussel mot både gyting og fiskeriinteressene. Vi håpar vidare at dette avslaget er eit signal om at styresmaktene framover vil ta meir omsyn til fiskeriinteressene i samband med vindkraftkonsesjonar. 

Fiskebåt har tidlegare omtalt denne saka og også levert inn ein klage på NVE sitt vedtak som ga utbyggar utsetting. Dette kan lesast her;https://fiskebat.no/artikler/fiskebat-klager-pa-utvidet-frist-for-vindkraftanlegg

Kontakter

Bilder

Illustrasjon: Foto: Odd Kristian Dahle.
Illustrasjon: Foto: Odd Kristian Dahle.
Last ned bilde

Om Fiskebåt

Fiskebåt
Fiskebåt
Røysegata 15
6003 Ålesund

70 10 14 60http://www.fiskebat.no

Fiskebåt - havfiskeflåtens organisasjon, jobber for en miljøvennlig og lønnsom fiskeflåte, som leverer sunn mat fra bærekraftige bestander i verdens reneste havområder. 

Følg pressemeldinger fra Fiskebåt

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Fiskebåt på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Fiskebåt

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom