TINE SA

Endelig lanserer TINE Norges første laktosefrie Cottage Cheese

Del

Det er stor etterspørsel etter laktosefrie produkter, og Cottage Cheese er produktet som står øverst på ønskelisten hos det norske folk. Derfor lanserer TINE laktosefri Cottage Cheese mager. Nyvinningen finner du i butikk fra 16.september.

Norges første laktosefrie Cottage Cheese
Norges første laktosefrie Cottage Cheese

I Norge har to til tre prosent av befolkningen diagnosen laktoseintoleranse. Det vil si nedsatt evne til å fordøye melkesukker. I tillegg mener stadig flere at de reagerer på vanlig melk, og at de tåler laktosefrie produkter bedre. Derfor er produktene populære blant langt flere enn de som har diagnosen laktoseintoleranse. Etter forbrukerens ønske utvides nå serien med laktosefri Cottage Cheese mager.

Vinner på allsidighet

Laktosefrie produkter fra TINE er lik de vanlige meieriproduktene, bare helt uten laktose. Derfor kan de brukes på samme måte. Forbrukerne trenger ikke bekymre seg for at produktene er tyntflytende eller at de korner og skiller seg.

– De laktosefrie produktene gjennomgår en prosess der melkesukkeret spaltes. Den laktosefrie Cottage Cheesen smaker like godt og er rik på protein og kalsium, akkurat som den vanlige Cottage Cheesen. I tillegg har den magre osten kun 2 prosent fett, sier leder for Ernæringsavdelingen i TINE, Kirsti Wettre Brønner.

Cottage Cheese passer perfekt til både frokost og mellommåltid. Osten smaker godt som pålegg, til baking, til salater, i desserter eller den kan nytes som den er - gjerne med litt hakkede nøtter og friske bær. I tillegg kan den brukes i populære middagsretter som lasagne og taco, i smoothie eller i den trendy kjøleskapsgrøten. Den er med andre ord en allsidig ost som passer til de fleste kombinasjoner.

Økt salg av laktosefrie produkter

Selv om salget av laktosefrie produkter utgjør en liten andel av totalsalget til TINE er dette likevel spesielt viktig for noen av forbrukerne. Salget av laktosefrie produkter har også økt betraktelig de siste 12 månedene. TINE har en rekke produkter som egner seg svært godt for personer med laktoseintoleranse.

– I dag er meieriprodukter den største kilden til kalsium i norsk kosthold, og står for ca. 70 prosent av kalsiuminntaket. Med et variert utvalg av laktosefrie produkter trenger ikke personer med laktoseintoleranse bytte ut meieriprodukter, avslutter Wettre Brønner.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Norges første laktosefrie Cottage Cheese
Norges første laktosefrie Cottage Cheese
Last ned bilde
Laktosefri Cottage Cheese fra TINE
Laktosefri Cottage Cheese fra TINE
Last ned bilde
Kirsti Wettre Brønner, Leder for Ernæringsavdelingen i TINE
Kirsti Wettre Brønner, Leder for Ernæringsavdelingen i TINE
Last ned bilde

Om TINE SA

TINE SA
TINE SA
Lakkegata 23
0187 Oslo

03080http://www.tine.no

TINE SA er et næringsmiddelkonsern som foredler rene og naturlige råvarer til god og sunn mat. Morselskapet TINE SA er et samvirkeselskap som eies av melkeprodusenter som leverer melk til selskapet. På den måten skaper TINE verdier i et nært samspill mellom norsk natur, landbruk og marked.

Følg saker fra TINE SA

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra TINE SA på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra TINE SA

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom