Fjordkraft

Enda et godt Fjordkraft-kvartal

Del

Fjordkraft Holding ASA (Fjordkraft) fikk et justert driftsresultat på 124 (98) MNOK i 2. kvartal 2020. Det er en økning på 26 prosent fra samme periode foregående år. Underliggende netto driftsinntekter i 2. kvartal steg med 15 prosent til 314 MNOK, opp fra 274 MNOK i 2019. Konkurransetilsynet har godkjent oppkjøpet av Gudbrandsdal Energi AS og Eidsiva Marked AS. Når transaksjonen sluttføres i september blir Fjordkraft-konsernet Norges største aktør i sluttbrukermarkedet for strøm.

Resultat før skatt per 2. kvartal 2020 ble 132 MNOK, opp fra 98 MNOK foregående år. Økningen utgjør 34 prosent.

– Totalt økte vi solgt volum i 2. kvartal med 4 prosent sammenliknet med samme periode i 2019. Det skyldes vekst i antallet strømleveranser og at i år hadde to av kvartalets tre måneder lavere temperaturer enn i fjor. Kjøligere vår medførte økt strømforbruk, forklarer CEO, Rolf Barmen, i Fjordkraft Holding ASA.

– Hele landet har befunnet seg i en høyst uvanlig situasjon grunnet Covid-19. Samtidig har markedsprisene for strøm vært historisk lave. Som det meste av annet næringsliv har vi befunnet oss på hjemmekontor i 2. kvartal. Opplevelsen vår er at ledere og medarbeiderne sammen har håndtert dette og levert meget godt, sier Barmen.

Antallet strømleveranser økte med 3.562 i 2. kvartal 2020 og selskapet hadde ved kvartalets utgang 624.910 strømleveranser.

Fjordkraft har hatt som mål å konsolidere det norske markedet for strømleverandører som består av over 100 aktører. Den 17. juli offentliggjorde Fjordkraft at det var inngått avtale om kjøp av Innlandskraft AS for 1.410 millioner kroner (selskapsverdi). Konkurransetilsynet har godkjent Fjordkrafts kjøp av Innlandskraft AS som omfatter de to strømleverandørene Gudbrandsdal Energi AS og Eidsiva Marked AS. Transaksjonen forventes ferdigstilt i september. Fjordkraft med datterselskaper blir som følge av oppkjøpet den største strømleverandøren i Norge. Kjøpet av Innlandskraft tilfører Fjordkraft-konsernet ca. 239.000 strømleveranser.

– Også i april-juni har selskapet hatt en sterk vekst i antallet mobilkunder og vokste med 7.671 mobilkunder i løpet av 2. kvartal i år, forteller Rolf Barmen. Fjordkraft hadde ved utgangen av 2. kvartal 118.000 mobilkunder i privatmarkedet og er med det den største tjenestetilbyderen av mobiltelefoni i det norske markedet uten eget nett.

Om Fjordkraft Holding ASA
Fjordkraft er Norges ledende merkenavn for strømsalg i privatmarkedet og den nest største aktøren i bedriftsmarkedet. Selskapet leverer strøm til omlag 1,4 millioner mennesker gjennom 624.910 målepunkter i privathjem, bedrifter og offentlig sektor i hele Norge. TrøndelagKraft AS er et datterselskap i Fjordkraft-konsernet.

Rapportering
Fjordkraft Holding ASA presenterer resultatene i audiocast torsdag 20.august kl. 08.00.

Presentasjonen holdes på engelsk: https://channel.royalcast.com/hegnarmedia/#!/hegnarmedia/20200820_2

For fullstendig børsmelding, delårsrapport og resultatpresentasjon se OSE ticker «FKRAFT» og https://investor.fjordkraft.no

Presentasjonen holdes av konsernsjef Rolf Barmen og acting CFO Ole Johan Langenes.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Last ned bilde
Konsernsjef Rolf Barmen i Fjordkraft. Foto: Hanne Solheim.
Konsernsjef Rolf Barmen i Fjordkraft. Foto: Hanne Solheim.
Last ned bilde

Om Fjordkraft

Fjordkraft
Folke Bernadottesvei 38
5147 Bergen

23006100http://www.fjordkraft.no
Fjordkraft er det største sluttbrukerselskapet for strøm i Norge. Fjordkraft-konsernet leverer strøm til 2,1 millioner mennesker fordelt på omtrent 1,1 millioner målepunkter i privathjem, bedrifter og offentlig sektor i Norge, Sverige og Finland. Fjordkraft startet med mobiltelefoni i privatmarkedet i april 2017 og er nå Norges største mobilaktør uten eget nett.
Fjordkraft tilbyr tjenester for lavutslippssamfunnet og drifter et alliansekonsept bestående av 30 mindre strømselskaper som kjøper tjenester av Fjordkraft.
Ved utgangen av 2020 hadde Fjordkraft 330 fast ansatte. Hovedkontoret er i Bergen. Selskapet har også kontorer på Sortland, Hamar og Kongsvinger, og i Sandefjord, Trondheim, Oslo og Stavanger.
Fra november 2020 har Fjordkraft-konsernet datterselskaper i Sverige og Finland gjennom oppkjøpet av Switch Nordic Green AB. Selskapet selger fornybar energi gjennom merkevaren Nordic Green Energy. I Norge omfatter Fjordkraft-konsernet merkevarene Fjordkraft, TrøndelagKraft og Gudbrandsdal Energi.
I 2020 omsatte Fjordkraft-konsernet for 4,215 milliarder kroner. Fjordkraft Holding ASA ble børsnotert 21. mars 2018.

Følg pressemeldinger fra Fjordkraft

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Fjordkraft på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Fjordkraft